Senior Adviseur / Coördinator Communicatie en Marketing (0,8 fte)

Senior Adviseur / Coördinator Communicatie en Marketing (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
21 jul 24 aug Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 aug 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De functie omvat, naast strategieontwikkeling voor interne, corporate en marketingcommunicatie (nationaal én internationaal) voor onze opleidingen en netwerkvorming en relatiebeheer, een aantal specifieke taken. Deze taken hebben te maken met de intensieve relatie die wij onde

Functieomschrijving

De functie omvat, naast strategieontwikkeling voor interne, corporate en marketingcommunicatie (nationaal én internationaal) voor onze opleidingen en netwerkvorming en relatiebeheer, een aantal specifieke taken. Deze taken hebben te maken met de intensieve relatie die wij onderhouden met onze omgeving. Voor Campus Fryslân zijn de begrippen outreach en connected university kernbegrippen in de communicatie. Concreet gaat het dan bijvoorbeeld om:

- coördineren en uitvoeren van het programma Versterking Academisch Klimaat Leeuwarden, waaronder ook de programmering van Studium Generale Leeuwarden valt, introduceren van verschillende lezingen in de stad, organiseren van de 2-jaarlijkse Wetenschapsprijs Campus Fryslân, enzovoort
- opzetten en uitvoeren van kennismakings- en voorlichtingsactiviteiten voor scholieren uit de regio en aspirant-studenten wereldwijd
- onderhouden van het netwerk met kennispartners in Friesland.

In deze functie bent u verantwoordelijk voor het opstellen van communicatie- en marketingplannen voor de verschillende onderdelen van Campus Fryslân, slim gebruik makend van nieuwe digitale en cross-mediale technieken.

U coördineert de uitvoering van vastgestelde plannen en u coacht de naaste collega’s (communicatiemedewerker en eventuele stagiaires) bij de prioritering van het werk en de kwaliteitsbewaking. Daarnaast neemt u ook zelf een deel van de uitvoering voor uw rekening.

U handelt persvragen in overleg zoveel mogelijk zelfstandig af.

U adviseert het faculteitsbestuur gevraagd en ongevraagd over alle aspecten van de interne en externe communicatie. U ondersteunt overige collega’s bij communicatie-strategische vragen. U werkt nauw samen met de collega’s van de centrale RUG-afdeling Communicatie.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

- afgeronde WO-opleiding (master/doctoraal), bij voorkeur in communicatie/marketing
- minimaal drie jaar werkervaring met communicatie/marketing op strategisch niveau
- kennis van universitaire programma’s en academische werkomgeving
- bewezen organisatorische en communicatieve vaardigheden
- uitstekende, actieve beheersing van het Engels en het Nederlands (in woord en geschrift)
- verbindende en enthousiasmerende persoonlijkheid.

Voor de functie zijn de volgende competenties van belang: conceptueel vermogen, overtuigingskracht, organisatiesensitiviteit en uitdrukkingsvaardigheid.

RUG/Campus Fryslân is een organisatie in opbouw en werkt met een klein en betrokken team. Wij zoeken dan ook een collega met een uitgesproken hands-on mentaliteit die bereid is om over grenzen heen te kijken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, een salaris van minimaal € 3475,- tot maximaal € 4757,- bruto per maand (schaal 11 CAO Nederlandse Universiteiten) bij volledige werktijd. De functie is gekoppeld aan het UFO-profiel Communicatieadviseur. De functie is in eerste instantie voor een periode van 12 maanden, met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij gebleken geschiktheid (en onder voorbehoud van continuering detachering huidige functionaris). RUG/CF is gevestigd in Leeuwarden, in de nabijheid van het NS-station.

Datum van indiensttreding: Uiterlijk 1 oktober 2017.

Solliciteren
U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 25.08.2017 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Afdeling

Campus Fryslan

Bij de Rijksuniversiteit Groningen/Campus Fryslân (RUG/CF) ontstaat, vanwege de detachering van de huidige collega elders, een vacature Senior-adviseur/coördinator communicatie en marketing. Campus Fryslân is sinds 1 januari 2016 de nevenvestiging van de RUG in Leeuwarden. Als 11e faculteit van de RUG biedt Campus Fryslân met ingang van 2018/’19 een brede Engelstalige bachelor Global Responsibility and Leadership aan in het University College Fryslân. Onlangs zijn er twee nieuwe masterprogramma’s goedgekeurd en er staan nog ca. vier nieuwe programma’s op stapel. Campus Fryslân gaat verder zijn Graduate School in Leeuwarden verder uitbreiden tot ca. 50 promotieonderzoeken. Provincie Fryslân en gemeente Leeuwarden ondersteunen RUG/CF de komende jaren met een forse subsidie voor ontwikkel- en aanloopkosten.

RUG/CF verzorgt meer dan één wetenschapsgebied en is gericht op de interdisciplinaire bestudering van wetenschappelijke vraagstukken samenhangend met maatschappelijke en economische thema’s die als relevant voor de Friese regio zijn bestempeld. Kernfilosofie van RUG/CF is: regionale thematieken verbinden aan interdisciplinaire global issues. Maatschappelijke vraagstukken die op wereldniveau spelen worden toegepast op casuïstiek in de regio. De 17 VN-doelen voor Duurzame Ontwikkeling vormen daarbij een belangrijke inspiratiebron voor ons.

De opbouw van de staf van Campus Fryslân krijgt momenteel volop gestalte. Het huidige team van ca. 15 medewerkers wordt komend jaar verder uitgebreid. Deze vacature is gericht op het campus-brede werkterrein van communicatie en marketing.

Wij willen de komende jaren honderden nieuwe studenten trekken naar Leeuwarden. Al onze opleidingen worden Engelstalig. Een aanzienlijk deel van de staf bestaat inmiddels uit internationals. Het Engels is, naast het Nederlands, dan ook de meest gebruikte taal in deze functie.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • Economie
  • max. 30 uur per week
  • max. €4757 per maand
  • HBO+
  • 217282

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou