Promovendus Responsieve Infrastructuren en Instituties (1,0 fte)

Promovendus Responsieve Infrastructuren en Instituties (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
11 okt 30 nov Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 nov 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

We zijn op zoek naar een promotieonderzoeker voor het onderzoeksproject Responsive Infrastructure Through Responsive Institutions (RITRI). Dit NWO-onderzoeksproject wordt gefinancierd door Next Generation Infrastructures en is onderdeel van een groter onderzoeksproject met de Uni

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een promotieonderzoeker voor het onderzoeksproject Responsive Infrastructure Through Responsive Institutions (RITRI). Dit NWO-onderzoeksproject wordt gefinancierd door Next Generation Infrastructures en is onderdeel van een groter onderzoeksproject met de Universiteit Twente.

Het onderzoeksproject richt zich op de vraag hoe infrastructuurmanagers als Rijkswaterstaat, ProRail, Alliander, Schiphol en het Havenbedrijf Rotterdam investeringen in hun netwerken slim kunnen combineren. Het startpunt van het onderzoek is het idee dat door hun investeringen te combineren, de infrastructuurmanagers gezamenlijk beter in staat zijn om te gaan met toekomstige technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Het onderzoek concentreert zich op de aanpassingen die in de huidige gescheiden manieren van werken doorgevoerd moeten worden om deze gecombineerde investeringen mogelijk te maken. Dit zal worden gedaan aan de hand van een praktijkgeorienteerde onderzoeksbenadering, waarbij wetenschappelijke en praktijkkennis over infrastructuurplanning, infrastructuurmanagement en institutionele analyse en ontwerp worden samengebracht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van serious gaming, en in aanvulling hierop andere methoden waaronder scenario building, institutionele analyse en stress testing. Het volledige onderzoeksvoorstel is op aanvraag beschikbaar bij dr. Tim Busscher (t.busscher@rug.nl) of dr. Stefan Verweij (s.verweij@rug.nl).

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken we een sociale, enthousiaste en ambitieuze kandidaat die bij voorkeur voldoet aan de volgende functie-eisen:
• een afgeronde (research)masteropleiding in de planologie, (technische) bestuurskunde, organisatiewetenschappen of civiele techniek
• aantoonbare kennis van het onderwerp (infrastructuurplanning en –beheer) of de ambitie dat te verwerven
• kennis of ervaring met (kwalitatieve) onderzoeksmethoden, bij voorkeur scenario building, institutionele analyse en serious gaming
• gemotiveerd om wetenschappelijk onderzoek pro-actief met de praktijk te verbinden
• georganiseerd, goede communicatieve vaardigheden en zelfstandigheid in het doen van onderzoek in een praktijksituatie
• sociale vaardigheden en de capaciteit om in samenwerking, interdisciplinair, met anderen onderzoek uit te voeren
• goede uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Ervaring met het schrijven van wetenschappelijke artikelen is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 48 maanden.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt een salaris van € 2222,- bruto per maand in het eerste jaar oplopend tot € 2840,- bruto per maand in het laatste jaar, conform het promovendi-salaris cao Nederlandse Universiteiten en gebaseerd op volledige werktijd. De overige arbeidsvoorwaarden zijn ook conform de cao Nederlandse Universiteiten. De aanstelling van de promovendus is bij de Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen.

Het dienstverband wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar met de optie om deze te verlengen met drie jaar voor een totaal dienstverband van vier jaar. Aan het einde van het eerste jaar vindt er een formele beoordeling plaats en bij een positieve beoordeling wordt het dienstverband verlengd met drie jaar.

De promovendus kan rekenen op intensieve supervisie van en extensieve training door onderzoekers uit de faculteit. De kandidaat wordt lid van de Graduate School en kiest daarbij ook uit het vakkenaanbod van relevante onderzoeksscholen zoals NETHUR. Vanuit dit onderzoek bestaat er de mogelijkheid om internationale congressen te bezoeken en te participeren in workshops en seminars.

Ingangsdatum: 1 februari 2018.

Er zullen twee gespreksronden zijn. De eerste ronde is op 7 december 2017. Indien u op basis van dit gesprek wordt uitgenodigd voor de tweede gespreksronde is deze op 14 december 2017.

Solliciteren
U kunt solliciteren door uw sollicitatiebrief en curriculum vitae te sturen vóór 1 december 2017 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier. Hierbij vragen we u de volgende documenten in te sturen:
1. een volledig cv waarin uw academische en praktijkvaardigheden worden aangegeven
2. een begeleidende brief met motivatie
3. een eerste Engelstalige onderzoeksaanpak van twee pagina’s (max. 1000 woorden).

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Afdeling

Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 30.000 studenten en 5.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

De vacature is bij de Faculteit Ruimtelijk Wetenschappen (FRW), basiseenheid Planologie. De Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen bestaat uit ca. 95 medewerkers en is gericht op hooggekwalificeerd onderwijs en onderzoek op het gebied van Planologie, Demografie, Economische Geografie en Culturele Geografie. De faculteit verzorgt onderwijs voor ruim 900 studenten, in verschillende bachelor- en masteropleidingen. De faculteit bestaat uit vier basiseenheden, te weten Planologie, Demografie, Economische Geografie en Culturele Geografie. Daarnaast kent de faculteit een eigen Onderzoeksinstituut URSI (Urban and Regional Studies), de Graduate School of Spatial Sciences (GS) en een Bureau Onderwijs.

Specificaties

  • PhD
  • Economie; Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • max. €2840 per maand
  • Universitair
  • 217402

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou