(Stam)celbioloog

(Stam)celbioloog

Geplaatst Deadline Locatie
14 feb 4 mrt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Uw taken zullen bestaan uit het mede beoordelen van projectaanvragen in het licht van de Wet op de dierproeven. Daarnaast wordt u gevraagd over een aantal projectaanvragen een pre-advies te concipiëren. Het pre-advies zal de DEC-RUG gebruiken bij de bespreking van de projectaanvr

Functieomschrijving

Uw taken zullen bestaan uit het mede beoordelen van projectaanvragen in het licht van de Wet op de dierproeven. Daarnaast wordt u gevraagd over een aantal projectaanvragen een pre-advies te concipiëren. Het pre-advies zal de DEC-RUG gebruiken bij de bespreking van de projectaanvraag.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

Uw profiel
• Wetenschappelijke opleiding relevant voor (stam)celbiologie. Ervaring met wetenschappelijke en ethische afwegingen blijkend uit lidmaatschappen van beleidsorganen en/of commissies op dit gebied.
• Actief wetenschapper met aandacht voor vermindering, verfijning en vervanging van dierproeven (de 3 V’s).

Arbeidsvoorwaarden

Aan het lidmaatschap van de DEC-RUG is een financiële vergoeding verbonden.

U kunt uw belangstelling kenbaar maken in een brief, met voor het lidmaatschap van de DEC relevante informatie.

Brieven inzenden vóór 5 maart 2018 aan het secretariaat DEC-RUG: secretariaat DEC-RUG, A. Deusinglaan 1, Huispostcode FA 29, 9713 AV GRONINGEN of per e-mail: secrdec.umcg@umcg.nl

Afdeling

Faculteit Medische Wetenschappen

De Dierexperimentencommissie van de RUG (DEC-RUG) verricht de ethische toets op dierproeven en adviseert hierover de Centrale Commissie Dierproeven (CCD). Voor deze adviezen toetst de DEC-RUG de wetenschappelijke waarde van projectaanvragen en de ethische toelaatbaarheid van dierproeven.

Namens het College van Bestuur zoekt de DEC-RUG op korte termijn een (stam)celbioloog.

De DEC-RUG
De DEC-RUG behandelt per jaar ongeveer 60 nieuwe projectaanvragen voor dier¬proe¬ven en komt maandelijks bijeen. De bijeenkomsten van de commissie kosten de leden ruim een dag per maand, inclusief voorbereidingstijd.

De DEC-RUG beoordeelt of het belang van voorgestelde dierproeven opweegt tegen het ongerief dat de proefdieren daarbij onder¬vinden. Daarnaast stimuleert zij waar mogelijk de vermindering, verfijning en vervanging van dierproeven. Verder kan zij het College, de onderzoekers en andere betrokkenen en de CCD adviseren over verschillende aspecten van dierexperi-menteel onderzoek (zie ook www.rug.nl/umcg/dec).
De samenstelling van de DEC-RUG moet voldoen aan wettelijke eisen. De DEC-RUG zoekt een expert op het terrein van de (stam)celbiologie.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Gedrag en maatschappij
  • Universitair
  • 180212

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou