Bijzonder Hoogleraar Internationaal Strafrecht (0,2 fte)

Bijzonder Hoogleraar Internationaal Strafrecht (0,2 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
23 feb 16 mrt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De werkzaamheden van de bijzonder hoogleraar Internationaal Strafrecht betreffen zowel het onderwijs als het onderzoek. De leerstoelhouder zal onderwijs gaan verzorgen binnen de vakken Internationaal en Europees strafrecht, International Cooperation in Criminal Matters en Compara

Functieomschrijving

De werkzaamheden van de bijzonder hoogleraar Internationaal Strafrecht betreffen zowel het onderwijs als het onderzoek. De leerstoelhouder zal onderwijs gaan verzorgen binnen de vakken Internationaal en Europees strafrecht, International Cooperation in Criminal Matters en Comparative Criminal Law. Ook behoort het afnemen van tentamens en het begeleiden van scripties op het werkterrein van de te benoemen hoogleraar tot de taken. Het onderzoek maakt onderdeel uit van het programma ‘Effective Criminal Law’.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

De hoogleraar moet voldoen aan de – voor elke hoogleraar geldende – eis dat gebleken moet zijn dat deze in staat is:

- op heldere en enthousiaste wijze te doceren
- onderzoek op hoog niveau te verrichten, hetgeen moet zijn gebleken uit een dissertatie en een substantiële lijst van andere publicaties.

De hoogleraar moet beschikken over:

- bijzondere kennis van het internationaal en Europees strafrecht
- affiniteit met onderwijs en bij voorkeur aantoonbare didactische kwaliteiten
- ruime onderzoekservaring en bij voorkeur ervaring met acquisitie van en participatie in onderzoeksprojecten; ervaring met het begeleiden van promovendi is een pre
- uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden
- een breed nationaal en internationaal netwerk
- een goede beheersing van de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 60 maanden.

Aanstellingsperiode: vijf jaar
Aanvangsdatum: per 1 september 2018

Belangstellenden kunnen een exemplaar van het structuurrapport opvragen bij mevrouw A.H. Santing-Wubs, telefoon 050-3635729, e-mail: a.h.santing-wubs@rug.nl

Solliciteren
U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae en publicatielijst te sturen vóór 17.03.2018 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Afdeling

Faculteit Rechtsgeleerdheid

De Groningse juridische faculteit is een moderne, (inter)nationaal georiënteerde faculteit die een breed en klassiek profiel heeft. Hoewel zij al een vier eeuwen lange traditie heeft, blijft zij haar onderwijs continu vernieuwen om breed georiënteerde en vakkundige juristen op te leiden. Haar onderzoek is voor een groot deel rechtsgebied-overstijgend en multidisciplinair van aard. Met meer dan 3500 studenten en bijna 350 medewerkers is het een middelgrote faculteit van de RUG.

Binnen de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen is de bijzondere leerstoel Internationaal Strafrecht vacant. Deze bijzondere leerstoel is ingesteld vanwege de Stichting Groninger Universiteitsfonds. De leerstoel is onbezoldigd; de te verrichten taken nemen gemiddeld een dag per week in beslag (0,2 fte).
De leerstoel is ondergebracht bij de vakgroep Strafrecht en Criminologie. De vakgroep kent twee voltijds ordinariaten Strafrecht en strafprocesrecht, het voltijds ordinariaat Rechtsvergelijking en internationale strafrechtspleging, het deeltijds ordinariaat Strafrecht en criminologie van de internationale misdrijven, alsmede de bijzondere leerstoelen Internationaal Strafrecht, Forensische Psychiatrie, Penologie en penitentiair recht en Organisatie van de Rechtspleging.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • max. 8 uur per week
  • Universitair
  • 218096

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou