Universitair hoofddocent Migratierecht

Universitair hoofddocent Migratierecht

Geplaatst Deadline Locatie
24 jul 3 sep Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 sep 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als universitair hoofddocent Migratierecht levert u een substantiële bijdrage aan het onderzoek van de vaksectie. U ontwikkelt in dit verband onderzoeksprojecten en -voorstellen, mede met het oog op externe financiering (tweede en derde geldstroom). U initieert en participeert in nationale en internationale onderzoeksprojecten en samenwerkingsverbanden.

U coördineert en verzorgt Nederlands- en Engelstalig masteronderwijs op het gebied van het Migratierecht. Ook levert u een bijdrage aan het bachelorvak Rechtssociologie in Europees perspectief en begeleidt scripties in de masterfase. Tevens begeleidt u promovendi, als copromotor of dagelijks begeleider.

Bestuurlijke en organisatorische werkzaamheden in de faculteit behoren eveneens tot uw takenpakket. Uw taken verhouden zich als volgt: 35% onderzoek, 55% onderwijs en 10% beheerstaken.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

- een gepromoveerd jurist met diepgaande kennis van het Europese en Nederlandse Migratierecht met de nadruk op het reguliere migratierecht (gezins- en arbeidsmigratie);
- ervaring met interdisciplinair en empirisch onderzoek;
- uitstekende didactische en communicatieve vaardigheden en enthousiasme voor het vak;
- ervaring met het ontwikkelen en geven van zowel Nederlands- als Engelstalig onderwijs voor de verschillende fasen van de studie en op postacademisch niveau;
- ervaring met de inhoudelijke begeleiding van onderzoeksprojecten;
- een relevant binnenlands en buitenlands netwerk van academici en praktijkjuristen;
- bereidheid om een bijdrage te leveren aan bestuurlijke en organisatorische taken van de vaksectie, SteR en de faculteit als geheel.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: in beginsel een aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op onbepaalde tijd.

- het UFO-functieprofiel Universitair hoofddocent, niveau 1 is op deze functie van toepassing.
de hoogte van het salaris is afhankelijk van relevante werkervaring. De indeling in het genoemde maximumsalaris wordt bereikt bij 9 relevante jaren werkervaring. Het toepassen van een aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.

Werkgever

Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit is een internationaal opererende, studentgerichte onderzoeksuniversiteit met zeven faculteiten. We leiden studenten op tot academici die over de grenzen van hun vak heen kijken. Onze wetenschappers leveren excellent onderzoek en staan midden in de samenleving.

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De vaksectie Rechtssociologie en Migratierecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Het onderzoek van de vaksectie is ingebed in het onderzoekcentrum voor Staat en Recht (SteR). Kenmerkende elementen van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek dat de vaksectie verricht zijn het internationale en interdisciplinaire karakter en de belangrijke empirische component. Veel onderzoek vindt bovendien plaats in samenwerking met de juridische beroepspraktijk. De vaksectie Rechtssociologie en Migratierecht verzorgt en ontwikkelt Engelstalig en Nederlandstalig onderwijs in de mastervakken: European Migration Law, Nederlands Migratierecht, International and Comparative Refugee Law, Law and Society en in de bachelorvakken: Rechtssociologie B3 en rechtssociologie in Europees perspectief. De vaksectie bestaat uit ongeveer 15 medewerkers.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • max. 30.4 uur per week
  • max. €6438 per maand
  • Gepromoveerd
  • 22.12.17

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Comeniuslaan 4, 6525 HP, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou