Promovendus ‘Implementatie innovaties in openbaar vervoer dienstverlening’

Promovendus ‘Implementatie innovaties in openbaar vervoer dienstverlening’

Geplaatst Deadline Locatie
6 dec 7 jan Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jan 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Vervoerder Connexxion, de provincie Gelderland, de regio Arnhem-Nijmegen en reizigersorganisaties werken met de Radboud Universiteit en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) samen in het Breng Kenniscentrum. Het doel van dit kenniscentrum is om kennis te ontwikkelen om zo het regionale openbaar vervoer te optimaliseren en daarmee de leefbaarheid en bereikbaarheid van de regio te verbeteren. Het Kenniscentrum co-financiert deze positie bij de Radboud Universiteit.

De veranderende vraag naar mobiliteitsdiensten en noodzaak de kosten te beheersen leiden tot een toenemende flexibilisering van het aanbod van OV-diensten; vaste buslijnen worden aangevuld dan wel vervangen door flexibele vervoersdiensten die door middel van een app kunnen worden geboekt. In de regio wordt daarmee geëxperimenteerd onder de merknaam BRENG FLEX. Deze innovaties zijn onderdeel van de overgang naar ‘Smart Cities’, waarbij geïntegreerde mobiliteitsdiensten en oplossingen worden bevorderd. Bij deze innovaties zijn zowel (OV-) bedrijven als overheden betrokken.

Het project beoogt de ontwikkeling en toepassing van een kader voor de beoordeling van de implementatie van BRENG FLEX op grote schaal als een fundamentele innovatie binnen de openbaarvervoerssector. Het accent bij de uitwerking ligt op zaken als effectschatting gebruik, ontwikkeling business cases, adaptieve beleidsontwikkeling en monitoring en evaluatie van lopende pilots in Nederland en Europa.

Als promovendus bent u onderdeel van een bredere groep van onderzoekers die zich richten op vraagstukken betreffende de governance van flexibele mobiliteitsdiensten (het SCRIPTS-project, een samenwerking van de Radboud Universiteit met de TU Eindhoven en de TU Delft (zie www.ru.nl/aboutscripts)).

Daarnaast speelt u een rol bij de communicatie van de onderzoeksresultaten naar het kennisnetwerk in de regio, waarbij vooral ingegaan wordt op de gevolgen van de uitkomsten voor de praktijk. Deze ondersteunende activiteiten vinden plaats naast het reguliere promotietraject.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

- u heeft een afgeronde masteropleiding in ruimtelijke wetenschappen, (technische) bestuurskunde of bedrijfskunde dan wel een vergelijkbare opleiding;
- u heeft belangstelling voor mobiliteitsvraagstukken in het algemeen en openbaar vervoer in het bijzonder;
- u heeft belangstelling voor de governance van (bij voorkeur transport/infra/ICT) innovaties in private en publieke sector;
- u heeft systeem/beleidsanalytische vaardigheden en belangstelling voor moderne participatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden;
- u heeft goede communicatieve en schrijfvaardigheden in het Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

u wordt aangesteld voor een initiële periode van 18 maanden, waarna uw prestaties worden beoordeeld. Bij een positieve beoordeling, wordt het contract met 2,5 jaar verlengd
- het UFO- functieprofiel Promovendus is op deze functie van toepassing
het bruto startsalaris bedraagt € 2.222 per maand en zal oplopen tot € 2.840 in het vierde jaar, op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal P)

Werkgever

Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit is een internationaal opererende, studentgerichte onderzoeksuniversiteit met zeven faculteiten. We leiden studenten op tot academici die over de grenzen van hun vak heen kijken. Onze wetenschappers leveren excellent onderzoek en staan midden in de samenleving.

http://www.ru.nl

Afdeling

Faculteit der Managementwetenschappen

In de Faculteit der Managementwetenschappen verbinden medewerkers wetenschappelijk onderwijs en onderzoek in uitdagende programma's op het gebied van bestuurskunde, bedrijfskunde, economie en bedrijfseconomie, geografie, milieu, planologie en politicologie. De faculteit streeft waar mogelijk naar een multidisciplinaire aanpak.

In totaal heeft de faculteit 265 fulltime medewerkers in dienst, van wie 75% academici zijn. Zowel bachelor- als masterdiploma's worden aangeboden in de zeven studierichtingen, die worden georganiseerd in het onderwijsinstituut van de faculteit. Het educatieve programma is gebaseerd op een systeem van kleinschalig onderwijs en biedt een stimulerende leeromgeving met de nadruk op de ontwikkeling van academische vaardigheden. De faculteit der Managementwetenschappen heeft ongeveer 4000 studenten. De onderzoeksactiviteiten van de faculteit worden bestuurd door het Institute for Management Research (IMR). Het IMR richt zich op fundamenteel en toegepast onderzoek naar de ontwikkeling, het ontwerp en de effectiviteit van de publieke en private structuren die de menselijke interactie reguleren, beheersen of beheren.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

http://www.breng.nl/breng-flex/1411 ; www.ru.nl/fm ; www.ru.nl/aboutscripts

Specificaties

  • PhD
  • Economie
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • 27.21.17

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Comeniuslaan 4, 6525 HP, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou