Senior informatieanalist, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Senior informatieanalist, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Geplaatst Deadline Locatie
25 jul 20 aug Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 aug 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Senior informatieanalist voor Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Rijksoverheid

Functieomschrijving

Jij brengt de grootste maatschappelijke uitdagingen in kaart voor de Inspectie Leefomgeving en Transport. Als informatieanalist signaleer je trends en risico’s, waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan het publieke belang en de internationale economische positie van Nederland.

Jouw werk bestaat uit het experimenteren met en ontwikkelen en optimaliseren van data en analytics. Je ontwikkelt en implementeert systemen ter versterking van het risico- en informatiegestuurd toezicht op het gebied van onder andere leefomgeving en transport. Je onderzoekt risico’s voor publieke belangen en het gedrag van doelgroepen. Daarvoor exploreer en exploiteer je externe bronnen en onderzoek je (big) data en gedragswetenschappelijke analyses. Zo signaleer, visualiseer en presenteer je relevante trends. Als vernieuwer met lef lever je voorstellen voor het richten van de capaciteit op die onderwerpen en het beoogde effect daarvan.

Je werkt nauw samen met analisten en inspecteurs uit de sectorgerichte domeinen. Daarnaast onderhoud je een netwerk op het gebied van data-uitwisseling, gedragswetenschappelijk onderzoek en innovatie in het vakgebied. De Inspectie Leefomgeving en Transport is in ontwikkeling en biedt volop ruimte voor nieuwe ideeën en experimenten.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

  • Je hebt wo-niveau en meerdere jaren ervaring als data-scientist of (sociaal) gedragswetenschapper.
  • Je hebt affiniteit met data-analyse en statistiek, in het bijzonder met databases, kwaliteit van data, wiskunde, moderne statische methoden, programmeren (bij voorkeur SAS, R Python) en ontwikkelen en invoeren van datamodellen, visualisatietechnieken en de OTAP-cyclus.
  • Je kunt kwaliteit inschatten, informatie verrijken en corrigeren, en toepassingsmogelijkheden, verbanden en onzekerheden van data signaleren.
  • Je werkt methodisch, systematisch en transparant.
  • Je bent analytisch, pragmatisch, overtuigend, organisatiesensitief en resultaatgericht.
  • Je bent flexibel en innovatief en je hebt een hands-on-mentaliteit.
  • Je kunt goed plannen en organiseren.
  • Je bent communicatief sterk (vertellen én luisteren).

Arbeidsvoorwaarden

  • Salarisniveau schaal 13
  • Maandsalaris Min €3.913 – Max. €5.837 (bruto)
  • Dienstverband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
  • Minimaal aantal uren per week 36
  • Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Werkgever

Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu zet in op leefbaarheid en bereikbaarheid, met een goede doorstroming in een schone en veilige omgeving. Het ministerie werkt aan krachtige verbindingen over de weg, het spoor, het water en door de lucht, beschermt tegen wateroverlast en bevordert de kwaliteit van lucht en water. Vlot, veilig en leefbaar: dat is Infrastructuur en Milieu.

Afdeling

Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) is er voor het naleven van diverse wetten en regels. Met haar werk aan een duurzame en veilige leefomgeving, aan veilig transport en aan het vertrouwen in de woningcorporaties dient de ILT het publieke belang en de internationale economische positie van Nederland. Daarmee staat de ILT midden in de samenleving.
Nieuwe maatschappelijke en technologische ontwikkelingen, veranderingen in het inspectievak en besluiten in het parlement zijn voor de ILT aanleiding na te denken over de toekomst. Met het programma “Koers 2021” zet de ILT een stap naar een toezichthouder die selectief, effectief en reflectief te werk gaat.

Directie Handhavingsbeleid
De huidige analysecapaciteit is bij ILT verdeeld over zes domeinen. De nieuwe analisten werken ILT-breed en worden geplaatst in het tijdelijke team Analyse bij de directie Handhavingsbeleid. In dit team werken specialisten op het terrein van (het modelleren van) informatieanalyse, onderzoek en data-analyse. Het team werkt nauw samen met de domeinen, in het bijzonder met het domein analisten. In het kader van “Koers 2021” wordt definitief bepaald waar de centrale analysefunctie wordt geplaatst.

Specificaties

  • Techniek / laboratorium; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Techniek; Gedrag en maatschappij
  • max. 36 uur per week
  • €3913—€5837 per maand
  • Universitair
  • AT ILT 2016-201

Werkgever

Locatie

Plesmanweg 1, 2597 JG, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou