Hoogleraar militair management en organisatie

Hoogleraar militair management en organisatie

Geplaatst Deadline Locatie
12 feb 27 feb Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 feb 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ministerie van Defensie - Hoogleraar militair management en organisatie

Functieomschrijving

Onze krijgsmacht maakt zich sterk voor wereldwijde vrijheid en veiligheid. Hiervoor leidt de Nederlandse Defensie Academie de beste officiers op. Als hoogleraar levert u een essentiële bijdrage aan onderwijs en onderzoek op het gebied van militair management en organisatie.

Binnen de vakgroep Militair Management en Organisatie (MMO) bent u als hoogleraar militair management en organisatie belast met de ontwikkeling en uitvoering van samenhangende wetenschappelijk onderwijs- en onderzoeksprogramma’s.

In het geval van de bijbehorende leerstoel kunt u daarbij denken aan vraagstukken op het gebied van het adaptief vermogen van militaire organisaties, zoals het flexibel en innovatief organiseren en integreren van nieuwe technologieën in bedrijfsvoering. Maar ook aan informatie- en kennismanagement, het organiseren van complexiteit en omgaan met een dynamisch complexe omgeving, besturing en beheersing, stabiliteit en veranderen, virtuele (liquid) organisaties, militaire netwerkorganisaties, psychosociale dynamiek in geweldsorganisaties en strategisch HRM.

Naast de ontwikkeling binnen uw eigen leerstoel, draagt u als hoogleraar bij aan de ontwikkeling van Militaire Bedrijfswetenschappen (MBW) als interdisciplinaire wetenschap, zoals dat tot uiting komt in facultair onderwijs en onderzoek. Hiervoor werkt u samen met de overige leerstoelhouders en MBW-medewerkers. Daarnaast werkt de capaciteitsgroep MBW, zowel op BA- en MA-niveau als in onderzoek, samen met collega's van de capaciteitsgroepen Militair Technische Wetenschappen en Krijgswetenschappen.

Bij de faculteit Militaire Wetenschappen stimuleren we sectie-overstijgend onderzoek. In het licht van het interdisciplinaire karakter van MBW, ontstaan er intern verschillende samenwerkingsverbanden. Binnen de context van het MBW-onderzoeksplan geeft u sturing aan MMO-onderzoeksprojecten.

Specificaties

Rijksoverheid

Functie-eisen

  • U heeft een afgeronde academische opleiding (doctoraal of wo-master) op een relevante discipline binnen het bedrijfskundig en/of organisatiekundig domein waarin het onderwijs verzorgd wordt, en een afgeronde promotie binnen datzelfde domein.
  • U beschikt over uitstekende didactische kwaliteiten en ervaring en u heeft affiniteit met het wetenschappelijk onderwijs.
  • U heeft ruime ervaring met leidinggevende en/of bestuurlijke taken binnen een wetenschappelijke (facultaire of universitaire) onderwijsomgeving.
  • U heeft aantoonbare capaciteiten om onderzoek te initiëren, verrichten en daarover te publiceren. Dit blijkt uit een lijst met publicaties in internationale wetenschappelijke journals.
  • U bent in staat om in een multidisciplinair team te werken.
  • U beschikt over goede contactuele eigenschappen: dit blijkt uit een trackrecord op het gebied van samenwerking in (inter)nationale context en een netwerk in het vakgebied.
  • U beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salaris­niveau schaal:16
  • Salaris­omschrijving: Het salaris is gebaseerd op een 38-urige werkweek.
  • Maand­salaris: Min €6.015 – Max. €8.011 (bruto)
  • Dienst­verband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
  • Contract­duur: 2 jaar
  • Minimaal aantal uren per week: 38
  • Maximaal aantal uren per week: 38

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 6,4%, de zogeheten dertiende maand. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

Werkgever

Ministerie van Defensie

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 58.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).

Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.

Afdeling

Faculteit Militaire Wetenschappen (FMW)

De faculteit Militaire Wetenschappen (FMW) is onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). De FMW verzorgt de wetenschappelijke bacheloropleidingen krijgswetenschappen, militaire bedrijfswetenschappen en militaire systemen en technologie als onderdeel van de initiële officiersopleiding, en van de wetenschappelijke masteropleiding military strategic studies. Daarnaast verzorgen we onderwijs voor de andere onderdelen van de NLDA: het Koninklijk Instituut voor de Marine, de Koninklijke Militaire Academie, het Instituut Defensie Leergangen en het Expertisecentrum Leiderschap Defensie. De faculteit voert wetenschappelijk onderzoek met militaire relevantie uit ter onderbouwing van het wetenschappelijk onderwijs. De expertise van de faculteit wordt ook voor andere onderdelen van Defensie en organisaties ingezet.

De FMW wordt geleid door het faculteitsbestuur, dat wordt voorgezeten door de decaan en daarnaast twee leden kent: een portefeuillehouder onderzoek en een portefeuillehouder onderwijs. De FMW omvat drie capaciteitsgroepen die worden geleid door een hoogleraar. De capaciteitsgroepen zijn: Krijgswetenschappen, Militaire Bedrijfswetenschappen (MBW) en Militaire Technische Wetenschappen. Vanuit deze clusters wordt de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek bewaakt en het onderwijs en onderzoek voorbereid en uitgevoerd. Binnen de capaciteitsgroepen komen de volgende functies voor: hoogleraar, universitair hoofddocent, universitair docent en docent.

Capaciteitsgroep Militaire Bedrijfswetenschappen

Binnen de capaciteitsgroep Militaire Bedrijfswetenschappen (MBW) zijn er leerstoelen op de volgende terreinen: Militaire Logistiek, Defensie Economie, Militair Leiderschap en Gedrag, Militaire Ethiek, en Organisatiekunde en Management. De capaciteitsgroep MBW kent de volgende functies voor universitair hoofddocenten: bestuurlijke informatievoorziening, supplychainmanagement, externe organisatie, human factors en veiligheid, HRM, organisatieverandering, en krijgsmacht en samenleving. De universitair docenten en de docenten (zowel burger als militair) binnen de capaciteitsgroep MBW zijn gekoppeld aan de verschillende leerstoelen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Economie
  • max. 38 uur per week
  • €6015—€8011 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT 371948

Werkgever

Locatie

De la Reyweg 168, 2571 GG, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou