Product Manager

Product Manager

Geplaatst Deadline Locatie
12 jul 10 sep Almere

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 sep 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij creatief, ondernemend, nieuwsgierig, denk je out of the box en weet je de ontwikkelingen in de markt te vertalen naar kansen voor jouw portfolio? Lees meer over deze uitdagende functie voor een sterk gedreven en ervaren Product Manager! Roche Diagnostics Nederland

Functieomschrijving

Als Product Manager Infectious Diseases (IVD) ben je verantwoordelijk voor de marketingstrategie van diagnostische IVD oplossingen binnen de infectieziekten markt in Nederland. Deze oplossingen maken het mogelijk om op een efficiënte en veilige manier, door middel van moleculair biologische technieken diverse pathogenen (zoals virussen en micro-organismen) te detecteren waardoor een diagnose bepaald kan worden en een behandeling afgestemd. 

In je rol als Product Manager heb je de doelstelling om het marktaandeel van Roche te behouden en te vergroten en ben je in staat om vakinhoudelijke productkennis te vertalen naar marketingcampagnes en -tools die inspelen op de behoefte van de klant en ontwikkelingen in de markt. In nauwe samenwerking met je collega’s van het Sales- en Healthcare Development team blijf je op de hoogte van de markt en maatschappelijke ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de strategie. Daarnaast werk je samen met global marketing collega’s en neem je, indien noodzakelijk en van toepassing, deel aan internationale werkgroep(en) en bijeenkomsten. 

Roche wil de waarde en rol van diagnostiek binnen de gezondheidszorg samen met haar klanten zichtbaarder maken en vergroten. Dit betekent dat jouw rol ook veel verder gaat dan product management alleen.

De functie
Als Product Manager Infectious Diseases (CE-IVD) ben je lid van het Molecular Solutions Team bestaande uit totaal 5 Product Managers. Binnen jouw functie ben je verantwoordelijk voor:

  • Het ontwikkelen, definiëren en implementeren van de marketingstrategie en andere promotionele activiteiten voor het productportfolio, met daarin doelstellingen in termen van omzet, marktaandeel en concurrentiestrategie.
  • Het op een unieke manier in de markt zetten van nieuwe innovatieve producten; zoeken naar een positionering die past bij het portfolio en bij de Roche strategie waarbij de patiënt en de gezondheidszorg voorop staan.
  • Het verwerven, beheren en delen van alle vakinhoudelijke en product specifieke kennis met betrekking tot het productportfolio en deze vertalen in campagnes, promotiemateriaal, media etc.
  • Het (op)volgen van product- en marktontwikkelingen en voorstellen ontwikkelen voor mogelijke verbeteringen en deze vertalen in acties die bijdragen aan het behoud en of uitbreiding van onze markt.
  • Het pro-actief samenwerken, delen van kennis en best practices met het Sales en Marketing en Healthcare Development team
  • Managen van product gerelateerde zaken in samenwerking met het sales team en het (internationale) support team
  • Het opbouwen van een extern netwerk ter initiëring van en ondersteuning bij het ontwikkelen en uitvoeren van de marketingstrategie

Specificaties

Roche

Functie-eisen

Product Manager 
Voor het ontwikkelen en implementeren van de marketingstrategie 
voor de IVD Infectieziekten markt.

Jij bent iemand die invloed wil hebben op zijn eigen ontwikkeling. Jij bent op zoek naar een bedrijf waar je de gelegenheid krijgt om je ideeën vorm te geven, in verschillende functies en over de landgrenzen heen. Je functieomschrijving definieert niet wie je bent maar is eerder het startpunt van waaruit je jezelf verder ontplooid. 

Daarnaast ben je in staat om informatie vanuit verschillende bronnen snel te analyseren en om te zetten in ideeën en mogelijke concepten. Je gebruikt jouw functionele kennis om te komen tot nieuwe en innovatieve marketingstrategieën en kan anderen hierin meekrijgen. Je excelleert zowel in een groep als individueel, hebt overtuigingskracht en bent communicatief sterk.

Ook voldoe je aan de volgende functievereisten:
Afgeronde universitaire studie op het gebied van Biologie, Moleculaire Biologie of vergelijkbare variant
Aanvullende marketing / business administration opleiding en hierdoor:
Kennis van verschillende marketingstrategieën en –tools (minstens NIMA-B niveau)
Minimaal 5 jaar ervaring binnen een (commerciële) business to business omgeving waarin je zelfstandig marketingstrategieën hebt ontwikkeld
Ervaring en kennis op het gebied van infectiezieken(laboratoria) en/of diagnostiek is een pré
Ervaring met de introductie van nieuwe producten en daaraan verbonden campagnes
Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Arbeidsvoorwaarden

Roche biedt goede arbeidsvoorwaarden

Werkgever

Roche

Bij Roche zijn ruim 91.000 medewerkers verspreid over 150 landen elke dag actief om de grenzen van de gezondheidszorg te verleggen. Door samen te werken zijn wij, wereldwijd, één van de meest toonaangevende bedrijven dat zich richt op onderzoek binnen de gezondheidszorg. Ons succes is gebaseerd op innovatie, nieuwsgierigheid en diversiteit; wij zien elkaars verschillen als een voordeel. Wij streven naar een uitstekende service voor onze klanten en vanuit ons kantoor in Almere zetten meer dan 200 gespecialiseerde medewerkers zich hiervoor in. Om de gezondheidszorg te innoveren, heeft Roche de ambitie te blijven leren en te blijven groeien. 

Afdeling

Marketing en Healthcare Development

Binnen de afdeling Marketing en Healthcare Development is het Molecular Solutions team verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van een effectieve strategie, positionering en profilering van het Molecular Diagnostics, Tissue Diagnostics en Sequencing Solutions portfolio.

Specificaties

  • Techniek / laboratorium; Marketing en communicatie; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
  • Natuurwetenschappen; Economie
  • max. 40 uur per week
  • Universitair
  • AT Product Manager

Locatie

Transistorstraat 41, 1322 CK, Almere

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou