Lector Risicosamenleving

Lector Risicosamenleving

Geplaatst Deadline Locatie
17 okt 12 nov Deventer

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 nov 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Saxion - Lector Risicosamenleving; Academie Bestuur, Recht & Ruimte

Functieomschrijving

Veiligheidsvraagstukken staan prominent op de maatschappelijke agenda! Naast het kwantificeren en elimineren van risicos verschuift de focus, mede als gevolg van beleving en reacties op risicos in de samenleving, zich naar het verkrijgen van inzicht in en beïnvloeding van deze risicos. Het lectoraat Risicosamenleving richt zich daarmee op de veranderende rol van de overheid, het bedrijfsleven en de ontwikkelingen in de samenleving en daaruit voortvloeiend de behoefte aan een andere manier van omgaan en beheersen van risicos en daarmee toewerken naar samenredzaamheid: het in onderlinge samenwerking tussen inwoners, bedrijfsleven en overheden werken aan veiligheid. Dit kan betrekking hebben op verschillende typen risicos, waaronder een veilige leefomgeving, maatschappelijke onrust en technologische themas.

Het lectoraat Risicosamenleving houdt zich samen met opleidingen, studenten, overheden, bedrijfsleven en organisaties bezig met:

  • in kaart brengen en inzicht krijgen in (maatschappelijke) risicos en bijbehorende nieuwe typen multidisciplinaire (organisatorische, fysieke én communicatieve) arrangementen en maatregelen;
  • het doorzien van de wederkerige relatie en dynamiek tussen bestaande en nieuwe risicos en de participatiesamenleving;
  • het begrijpen en overzien van kansen en risicos die nieuwe technologieën bieden.

Samenwerken is essentieel. De lector ontwikkelt de onderzoeksagenda op basis van vragen uit de beroepspraktijk. Dit gebeurt in nauw overleg met Saxionopleidingen. Het onderzoek wordt uitgevoerd met inzet van docent/ onderzoekers en waar mogelijk met studenten. Op deze wijze draagt het lectoraat bij aan uitstekend onderwijs en leidt het lectoraat de volgende generatie professionals op, die bijdragen aan duurzame economische activiteiten.

De lector werkt nadrukkelijk samen met andere lectoren uit de verschillende domeinen binnen een gezamenlijk onderzoeksprogramma van het economische domein en geeft zo de eigen onderzoeksagenda en de corporate onderzoeksagenda van Saxion vorm. De lectoraten in het economische domein worden ontwikkeld, aangestuurd en ondersteund vanuit een gezamenlijke visie op de relatie tussen werkveld, onderwijs en lectoraten.

Specificaties

Saxion

Functie-eisen

Bent u:

  • gepromoveerd, bij voorkeur op een bestuurskundig, veiligheidskundig dan wel juridisch onderwerp;
  • een - internationaal opererend - netwerker pur sang;
  • in staat (praktijkgericht) onderzoek om te zetten in - voor het onderwijs relevante - programmas en projecten, die voor een belangrijk deel extern gefinancierd worden;
  • een bouwer en (ver)binder, die op inspirerende wijze leiding geeft aan de resultaatverantwoordelijke kenniskring;
  • creatief, innovatief op strategisch niveau en heeft u een flinke dosis realiteitszin, teamgerichtheid en vraaggerichtheid?

Heeft u:

  • affiniteit met veiligheids- en risicovraagstukken in relatie tot maatschappelijke en technologische ontwikkelingen;
  • kennis van en affiniteit met het hoger beroepsonderwijs;
  • de eigenschap docenten en studenten te inspireren?

Dan gaat u:

  • in overleg met de opleidingen en beroepspraktijk de onderzoeksagenda formuleren, de uitvoering daarvan programmeren en de resultaten zichtbaar maken voor het onderwijs, de beroepspraktijk en de samenleving;
  • deel uitmaken van de onderwijsomgeving en bijdragen aan het onderzoekend onderwijs;
  • met de opleidingen de discussie aan en stimuleert u ten behoeve van de deskundigheidsbevordering van medewerkers, de houding en de vaardigheden voor het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek;
  • de verantwoordelijkheid dragen voor de acquisitie, de uitvoering en de publicatie van onderzoeksprojecten op het gebied van het ontwikkelen van multidisciplinaire benaderingen in relatie tot nieuwe en bestaande risicos. Deze activiteiten vinden plaats in samenwerking met overheden, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven en andere onderzoeksinstellingen en dragen bij aan de corporate onderzoeksagenda van Saxion;
  • contacten onderhouden met overheden, bedrijven, universiteiten en onderzoeksinstellingen binnen en buiten Nederland. In deze functie bevordert u de kennisvalorisatie tussen Saxion en overheden, maatschappelijke instellingen en het bedrijfsleven of organisaties in haar regio door het operationaliseren van de schakels in het innovatieproces ten behoeve van een kansrijke innovatie en kennisvalorisatie;
  • leidinggeven aan het lectoraat Risicosamenleving. Dit lectoraat bestaat uit: de lector en zijn of haar kenniskring, bestaande uit hoog opgeleide, in hoge mate zelfstandig opererende docent/ onderzoekers;
  • tezamen met de directeur van de Academie Bestuur, Recht & Ruimte zorgdragen voor een adequate personele invulling van deze kenniskring;
  • de orderportefeuille van het lectoraat Risicosamenleving beheren.

Arbeidsvoorwaarden

Een aanstelling als Lector 2. De duur van de arbeidsovereenkomst is 1 jaar, met de mogelijkheid van verlenging voor vervolgens nog eens 3 jaar bij goed functioneren. Uw salaris is, afhankelijk van uw kennis en ervaring, maximaal 6.940,60 euro bruto per maand (schaal 15 -cao hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvangt u 8% vakantietoeslag én een dertiende maand. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams. Het is een afwisselende functie met ruimte voor persoonlijke inbreng en ontwikkeling. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Werkgever

Saxion

Uw nieuwe werkomgeving

De wereld wordt steeds slimmer. Iedere dag opnieuw zien wij producten, diensten en oplossingen die er gisteren nog niet waren. Saxion vindt dat de mens in dit proces centraal moet staan. Daarom bereiden wij onze studenten op diverse manieren voor op hun toekomstige rol in deze dynamische samenleving.

Bij Saxion leren studenten welke invloed innovaties hebben op hun vakgebied en hoe zij technologie kunnen toepassen om tot de beste resultaten te komen. Ook ons onderzoek onderscheidt zich door focus op de wisselwerking tussen mens en technologie. Hiermee sluit Saxion goed aan op de sterke groei van de hightech maakindustrie, waar Oost-Nederland een voortrekkerspositie inneemt. Studenten en onderzoekers komen met verrassende opvattingen en slimme oplossingen voor vraagstukken van bedrijven en organisaties. De impact hiervan op mensen en hun leefomgeving is groot; het leven wordt makkelijker, aangenamer, betaalbaarder, duurzamer.

Als medewerker van Saxion verandert u mee in de voortdurend veranderende maatschappij. U past uw kennis en vaardigheden dagelijks toe in een dynamische werk- en leeromgeving. Bezieling voor het vak én studenten, resultaatgerichtheid, proactieve kennisdeling en zelfsturing staan daarbij centraal.

Afdeling

Uw thuisbasis : Academie Bestuur, Recht & Ruimte

Binnen Academie Bestuur, Recht & Ruimte leiden we ruim 2600 studenten op tot specialist op het terrein van bedrijfskunde, safety & security, bestuur, recht en ruimte. Ambitieus, professioneel en als t kan, zelfs beter dan best. Ná hun opleiding vinden deze studenten hun weg in het bedrijfsleven en binnen overheden en andere (non-) profitorganisaties, in Nederland én daarbuiten.

Onze opleidingen 

De hoge eisen die we stellen aan onszelf en aan onze studenten, legt onze academie geen windeieren. Studenten en het beroepenveld zijn positief over onze opleidingen, omdat we het onderwijs voortdurend actualiseren door intensieve samenwerking met het beroepenveld. Dit geldt voor al onze bacheloropleidingen:
Bedrijfskunde MER, HBORechten, Integrale veiligheidskunde, Security Management, Sociaal Juridische Dienstverlening, Vastgoed en Makelaardij, Bestuurskunde en Ruimtelijke Ontwikkeling.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Natuurwetenschappen; Economie
  • 24—32 uur per week
  • max. €6940 per maand
  • Gepromoveerd
  • SP Lector Risicosamenleving

Locatie

Handelskade 75, 7417 DH, Deventer

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou