Lector Blockchain

Lector Blockchain

Published Deadline Location
17 Oct 12 Nov Enschede

You cannot apply for this job anymore (deadline was 12 Nov 2017).

Browse the current job offers or choose an item in the top navigation above.

Lector Blockchain voor Saxion, Academie Financiën, Economie en Management

Job description

Met blockchain staan we aan de vooravond van de introductie van een technologie met een ingrijpende, mogelijke disruptieve impact op de toekomstige financiële functie. Hoe het speelveld dan uit ziet is nog moeilijk in te schatten. De uitdaging waar we voor staan studenten en het werkveld te ondersteunen in deze transitie.

Het lectoraat blockchain houdt zich samen met bedrijven, overheden, organisaties en studenten daarom bezig met:

  1. onderzoek naar de (mogelijke) inzet van blockchain in het financiële domein en het gebruik van smart contracts. De kernvraag daarbij is voor welke vraagstukken de blockchain geschikt is en voor welke organisaties de blockchain interessant is. Daartoe zoekt het lectoraat actief naar (experimentele) ontwikkelingen in en met de beroepspraktijk.
  2. de verworven kennis op een praktische wijze inzetten
  • t.b.v. het ons omringende (regionale) werkveld om daarmee de concurrentiekracht te versterken. Daarbij ligt het accent op MKB bedrijven;
  • t.b.v. het onderwijs om daarmee de beroepsbekwaamheid van de studenten te versterken.

Samenwerken is essentieel. De lector ontwikkelt de onderzoeksagenda op basis van vragen uit de beroepspraktijk. Dit gebeurt in nauw overleg met de Saxionopleidingen. Het onderzoek wordt uitgevoerd met inzet van docent-onderzoekers en waar mogelijk met studenten. Op deze wijze leidt het lectoraat de volgende generatie professionals op, die bijdragen aan duurzame economische activiteiten.

De lector werkt nadrukkelijk samen met andere lectoren uit de verschillende domeinen binnen een gezamenlijk onderzoeksprogramma van het economische domein en geeft zo de eigen onderzoeksagenda en de corporate onderzoeksagenda van Saxion vorm. De lectoraten in het economische domein worden ontwikkeld, aangestuurd en ondersteund vanuit een gezamenlijke visie op de relatie tussen werkveld, onderwijs en lectoraten.

Specifications

Saxion

Requirements

Bent u:

  • gepromoveerd, bij voorkeur op een bedrijfseconomisch/bedrijfskundig onderwerp, het is een pré als dit in relatie staat tot het thema blockchain;
  • een - internationaal opererend - netwerker pur sang;
  • in staat (praktijkgericht) onderzoek om te zetten in - voor het onderwijs relevante - programma's en projecten, die voor een belangrijk deel extern gefinancierd worden;
  • een bouwer en (ver)binder, die op inspirerende wijze leiding geeft aan de resultaatverantwoordelijke kenniskring;
  • creatief, innovatief op strategisch niveau en heeft u een flinke dosis realiteitszin, teamgerichtheid en vraaggerichtheid?

Heeft u:

  • affiniteit met de financieel-economische ontwikkelingen rondom blockchain;
  • kennis van en affiniteit met het hoger beroepsonderwijs - dit is een pré;
  • de eigenschap docenten en studenten te inspireren? dit is een must.

Dan gaat u:

  • in overleg met de opleidingen en beroepspraktijk de onderzoeksagenda formuleren, de uitvoering daarvan programmeren en de resultaten zichtbaar maken voor het onderwijs, de beroepspraktijk en de samenleving;
  • deel uitmaken van de onderwijsomgeving en bijdragen aan het onderzoekend onderwijs;
  • met de opleidingen de discussie aan en stimuleert u t.b.v. de deskundigheidsbevordering van medewerkers, de houding en de vaardigheden voor het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek;
  • verantwoordelijk zijn voor de acquisitie, de uitvoering en de publicatie van onderzoeksprojecten op het gebied van toepassingen van blockchain. De vraag en behoefte van - in eerste instantie - de regio Oost-Nederland en de Euregio Enschede/Gronau zijn hierbij leidend. Deze activiteiten vinden plaats in samenwerking met het bedrijfsleven en andere onderzoeksinstellingen en dragen bij aan de corporate onderzoeksagenda van Saxion;
  • contacten onderhouden met bedrijven, brancheorganisaties, universiteiten en onderzoeksinstellingen binnen en buiten Nederland. In deze functie bevordert u de kennisvalorisatie tussen Saxion en het bedrijfsleven of organisaties in haar regio door het operationaliseren van de schakels in het innovatieproces ten behoeve van een kansrijke innovatie en kennisvalorisatie;
  • leidinggeven aan het lectoraat blockchain. Dit lectoraat bestaat uit: de lector en zijn of haar kenniskring, bestaande uit hoog opgeleide, in hoge mate zelfstandig opererende docent/onderzoekers;
  • tezamen met de directeur van de academie FEM zorgdragen voor een adequate personele invulling van deze kenniskring;
  • de orderportefeuille van het lectoraat blockchain beheren.

Conditions of employment

Fixed-term contract: 1 jaar.

Een aanstelling als Lector 3. De duur van de arbeidsovereenkomst is 1 jaar, met de mogelijkheid van verlenging voor vervolgens nog eens 3 jaar bij goed functioneren. Uw salaris is, afhankelijk van uw kennis en ervaring, maximaal 6.317,86 euro bruto per maand (schaal 14 -cao hbo) bij een volledige werkweek. Daarnaast ontvangt u 8% vakantietoeslag én een dertiende maand. Saxion streeft naar diversiteit in de samenstelling van haar medewerkersteams. Het is een afwisselende functie met ruimte voor persoonlijke inbreng en ontwikkeling. Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Employer

Saxion Hogescholen

De wereld wordt steeds slimmer. Iedere dag opnieuw zien wij producten, diensten en oplossingen die er gisteren nog niet waren. Saxion vindt dat de mens in dit proces centraal moet staan. Daarom bereiden wij onze studenten op diverse manieren voor op hun toekomstige rol in deze dynamische samenleving.

Bij Saxion leren studenten welke invloed innovaties hebben op hun vakgebied en hoe zij technologie kunnen toepassen om tot de beste resultaten te komen. Ook ons onderzoek onderscheidt zich door focus op de wisselwerking tussen mens en technologie. Hiermee sluit Saxion goed aan op de sterke groei van de hightech maakindustrie, waar Oost-Nederland een voortrekkerspositie inneemt. Studenten en onderzoekers komen met verrassende opvattingen en slimme oplossingen voor vraagstukken van bedrijven en organisaties. De impact hiervan op mensen en hun leefomgeving is groot; het leven wordt makkelijker, aangenamer, betaalbaarder, duurzamer.

Als medewerker van Saxion verandert u mee in de voortdurend veranderende maatschappij. U past uw kennis en vaardigheden dagelijks toe in een dynamische werk- en leeromgeving. Bezieling voor het vak én studenten, resultaatgerichtheid, proactieve kennisdeling en zelfsturing staan daarbij centraal.

http://www.saxion.nl/

Department

De academie Financiën, Economie & Management

Technologische ontwikkelingen veranderen onze samenleving in een hoog tempo. Nieuwe beroepen ontstaan, terwijl inhoud en aard van bestaande beroepen veranderen. De academie Financiën Economie & Management (FEM) leidt wendbare financiële professionals op die daarop zijn voorbereid. Ze zijn van waarde in een voortdurend veranderende omgeving. En zij weten zich verder te ontwikkelen in een loopbaan met steeds minder zekerheden en routine. De academie onderhoudt daartoe intensief contact met bedrijven en organisaties. We doen dat vanuit de overtuiging dat we opleiden voor, met en in het werkveld. We realiseren ons dat we deels ook laten opleiden door het werkveld. Op deze wijze halen we actuele ontwikkelingen uit het werkveld versneld naar de opleidingen en dragen we zelf bij aan de ontwikkelingen van dat werkveld.

Met onderwijsinstellingen in o.a. Europa en Azië onderhouden we intensieve contacten. We bevorderen dat studenten en docenten internationale competenties ontwikkelen, noodzakelijk om zich in een internationale wordende arbeidsmarkt staande te houden. Talentvolle buitenlandse studenten kunnen de Nederlandse economie versterken.

We stellen hoge eisen aan ons zelf en aan onze studenten, het werkveld beoordeelt daarom de afgestudeerden van onze opleidingen positief. We verzorgen voor ruim 1.500 studenten de opleidingen Accountancy, Bedrijfseconomie en Fiscaal Recht en Economie. In de avonduren worden de opleidingen Bedrijfseconomie en SPD aangeboden. Naast deze opleidingen biedt de academie de Engelstalige opleiding International Finance & Accounting aan, alsook cursussen op maat aan voor bedrijven en instellingen. Er worden lessen verzorgd op de vestigingen in Enschede en in Deventer.

Specifications

  • Marketing and communications; Research, development, innovation; Education
  • Economics
  • 24—32 hours per week
  • Doctorate
  • SP Lector Blockchain

Location

M.H. Tromplaan 28, 7513 AB, Enschede

View on Google Maps

Interesting for you