Studieadviseur 0,8 - 1,0 fte

Studieadviseur 0,8 - 1,0 fte

Geplaatst Deadline Locatie
4 dec 25 dec Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 dec 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De functie van Studieadviseur is een afwisselende functie in een dynamische en inspirerende werkomgeving. Je speelt een belangrijke rol in informatievoorziening naar studenten, zowel individueel als in groepsverband.

Functieomschrijving

De functie van Studieadviseur is een afwisselende functie in een dynamische en inspirerende werkomgeving. Je speelt een belangrijke rol in informatievoorziening naar studenten, zowel individueel als in groepsverband. Je bent verantwoordelijk voor de studievoorlichting, waarbij je bachelor- en masterstudenten adviseert over de studie en ze begeleidt bij de aanpak van de studie, de studievoortgang en de manier van studeren. Je gaat hierbij uit van het facultair onderwijsprogramma en het onderwijs- en examenreglement en hebt als doel een goede studievoortgang van studenten te bevorderen en de studenten in staat te stellen gefundeerde keuzes te maken binnen de eigen opleiding. Nauwe samenwerking met de medewerker internationalisering en programmadirectie van de opleidingen is van belang. Dit betekent dat je naast de contacten met binnenlandse en buitenlandse studenten, ook werkcontacten hebt met de wetenschappelijke staf.

Als studieadviseur ondersteun en begeleid je studenten in hun studieplanning en bij studiegerelateerde problemen. Je verwijst studenten waar nodig door naar een docent, loopbaanadviseur, vertrouwenspersoon, studentendecaan of –psycholoog of naar externe instanties. Ook adviseer je over studieprogramma, -voortgang, -belasting en – gedrag. Je roept studenten met een studievertraging op, beantwoordt studiegerelateerde vragen en informeert naar mogelijke problemen in individuele gesprekken. Je bemiddelt bij facultaire instanties en collega’s over te treffen individuele regelingen voor studenten, analyseert klachten en doet beleidsvoorstellen.

Tot slot ben je verantwoordelijk voor het voorlichten van belangstellenden over de inhoud van de studie en het beroepsperspectief. Je signaleert studiebelemmerende factoren en adviseert de onderwijsdirectie waar het gaat om studie- en student aangelegenheden. Je participeert in projectgroepen en ondersteunt commissies.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Je hebt een academisch werk- en denkniveau, een aantoonbare affiniteit met een technische universitaire opleiding en inzicht in studie- en leerprocessen. Je hebt drie tot vijf jaar ervaring in het werken met en begeleiden van jonge mensen en groepen, en met studenten uit het buitenland. Zowel zelfstandig als in teamverband functioneer je goed. Je bent een analytisch sterke collega met overtuigingskracht die creatief en sociaal vaardig is. Je staat dicht bij de huidige generatie studenten, en begrijpt wat ze beweegt en motiveert. Vanwege het internationale karakter van je werkomgeving zijn goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden zowel in de Nederlandse als in de Engelse taal een vereiste. In verband met de ontwikkelingen van nieuwe vormen van afstandsonderwijs is ervaring met digitale begeleiding een pre.

Arbeidsvoorwaarden

De functie heeft een omvang van maximaal 32 of 38 uur per week (0,8 - 1.0 fte). Het gaat om een contract voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Het salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, gebaseerd op schaal 9 of 10, met een maximum van € 4.084,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling.

De TU Delft is een grote werkgever met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en een goed personeelsbeleid. We bieden een flexibele werkweek, korting bij zorgverzekeraars en de mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen. Een eindejaarsuitkering ter hoogte van een 13e maand en een ruime verlofregeling hoort ook bij de standaard arbeidsvoorwaarden. Op de campus is een internationaal kindcentrum. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse universiteiten.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Marja Brand, studieadviseur, e-mail: m.j.c.c.brand@tudelft.nl.
Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Anita van Vianen, HR Adviseur, e-mail: hr-tbm@tudelft.nl. Je sollicitatiebrief met curriculum vitae kun je voor 25 december 2017 richten aan Technische Universiteit Delft, Faculteit Techniek, Bestuur en Management, afdeling HR, t.a.v. mw. A. van Vianen, HR Adviseur, Postbus 5015, 2600 GA Delft; of solliciteer per e-mail via vacature-tbm@tudelft.nl onder vermelding van vacaturenummer ATTBM17.030.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Afdeling

Faculteit Techniek, Bestuur en Management

De afdeling Onderwijs en Studentenzaken ondersteunt de faculteit Techniek, Bestuur en Management op het gebied van onderwijs. De afdeling is verantwoordelijk voor roostering, interne voorlichting, studieadvisering, internationalisering, kwaliteitszorg en onderwijsontwikkeling. Ook ondersteunt de afdeling de examencommissie en het onderwijsmanagementteam. De facultaire medewerkers werken nauw samen met de collega’s op centraal universitair niveau, de directie Onderwijs- en studentenzaken.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • 32—38 uur per week
  • max. €4084 per maand
  • Universitair
  • ATTBM17.030

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you