Promovendus of postdoc NUTRIM - Radiologie / Humane Biologie

Promovendus of postdoc NUTRIM - Radiologie / Humane Biologie

Geplaatst Deadline Locatie
10 jul 14 aug Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 aug 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Promovendus of postdoc NUTRIM - Radiologie/Humane Biologie – Ontwikkeling en toepassing van state-of-the art Magnetische Resonantie Spectroscopie in (klinisch) metabool onderzoek

Functieomschrijving

Unieke samenwerking:
Dit project is onderdeel van een unieke samenwerking tussen de afdeling Radiologie (Academisch Ziekenhuis Maastricht, AZM) en de afdeling Humane Biologie/Bewegingswetenschappen (Universiteit Maastricht, UM). Deze samenwerking is erop gericht om innovatieve Magnetische Resonantie Spectroscopie (MRS) technieken te ontwikkelen en om deze ontwikkelde methodiek direct toe te passen in humaan metabool onderzoek gericht op het ontrafelen van de etiologie van insuline resistentie en type 2 diabetes. Om deze samenwerking verder te verdiepen zijn wij op zoek naar een zelfstandige, creatieve promovendus of postdoc met een medisch-technische achtergrond, die het als een uitdaging ziet om vanuit een fysiologische vraagstelling te werken aan creatieve, innovatieve technische oplossingen. De kandidaat zal worden gestimuleerd om te werken aan eigen ideeën en zal deel uitmaken van een multidisciplinair team met o.a. medici, fysiologen en ingenieurs.

Onderzoeksgebied:
De toekomstige promovendus of postdoc zal worden aangesteld binnen de onderzoeksschool NUTRIM (School of Nutrition and Translational Research in Metabolism) in Maastricht. Het onderzoek binnen NUTRIM is gericht op obesitas en type 2 diabetes en staat internationaal hoog aangeschreven. De kandidaat zal toegang hebben tot geavanceerde MR systemen (1.5 T, 3.0 T en 7.0T) en de MR metingen kunnen worden gecombineerd met andere metabole metingen. Deze combinatie van invasieve en non-invasieve technieken is uniek in de wereld en maakt onderzoek op topniveau mogelijk. Ontwikkeling van nieuwe MR sequenties is mogelijk door de open software structuur op onze MR systemen. Innovatie op onze MR systemen kan direct worden verzilverd in het (klinisch) onderzoek.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

  • Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfstandige en creatieve promovendus of postdoc die graag bezig is met toegepaste technische innovatie in een klinische omgeving;
  • De kandidaat moet beschikken over een medisch-technische vooropleiding (Biomedische Technologie, Technische Natuurkunde, Technische Geneeskunde of vergelijkbaar);
  • Interesse in zowel techniek als fysiologie is van groot belang voor deze functie;
  • Het is uiteraard ook belangrijk dat je goed kunt functioneren in een multidisciplinair team (communicatie in Nederlands en Engels);
  • Daarnaast is het ook van belang dat de kandidaat in staat is om te communiceren met patiënten en proefpersonen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar / 2 jaar.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers. 

Indien de kandidaat een promovendus is, betreft het een aanstelling voor vier jaar. Na het eerste jaar vindt een go/no-go beslissing plaats voor de resterende 3 jaar. Elk jaar vindt een evaluatie plaats.
Indien de positie wordt ingevuld door een postdoc zal de aanstelling in eerste instantie voor 2 jaar zijn, met mogelijkheid tot verlenging.

De kandidaat zal werken binnen de afdeling Radiologie in het aZM en de afdeling Humane Biologie en Bewegingswetenschappen op de UM.

Het bruto maandsalaris van de promovendus bedraagt € 2222 in het 1e jaar en loopt op naar € 2840 in het 4e jaar van de aanstelling.
Het bruto maandsalaris van de postdoc varieert van  € 3111 tot € 4757 afhankelijk van opleiding en ervaring.

Werkgever

UM is een internationaal georiënteerde universiteit met zo’n 16.500 studenten en 4.000 medewerkers. Wij staan voor:

  • Een onderscheidend onderwijsaanbod van Europese topkwaliteit. Ons unieke, innovatieve, probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO) wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering.

  • Hoogstaand onderzoek rond geselecteerde thema’s. Onderzoek vindt geconcentreerd plaats in instituten en schools.

  • Een actieve samenwerking met bedrijven en instellingen.

  • Een bijdrage aan de ontwikkeling van de (Eu)regio, waarvan Limburg deel uitmaakt.

UM bestaat uit 6 faculteiten: de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, de Faculty of Law, de School of Business and Economics, de Faculty of Arts and Social Sciences, de Faculty of Psychology and Neuroscience en de Faculty of Humanities and Sciences.

Daarnaast zijn er 5 servicecentra: de Universiteitsbibliotheek (waar ook het Talencentrum is ondergebracht), het Studenten Service Centrum, de Facilitaire Dienst, het ICT Servicecentrum en Finance. Tot slot is er nog het Maastricht University Office. Alle servicecentra en het Maastricht University Office adviseren en ondersteunen het College van Bestuur, de faculteiten en de collega servicecentra.

Specificaties

  • Postdoc; PhD
  • Gezondheid
  • max. 38 uur per week
  • €2222—€4757 per maand
  • Universitair
  • AT2017.201

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 50, 6229 ER, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you