Projectmedewerker "Leren in de veranderende informatiewereld", 1,00 fte

Projectmedewerker "Leren in de veranderende informatiewereld", 1,00 fte

Geplaatst Deadline Locatie
10 jul 15 aug Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 aug 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Projectmedewerker
De universiteitsbibliotheek van de Universiteit Maastricht is op zoek naar een Projectmedewerker "Leren in de veranderende informatiewereld".

Functieomschrijving

We zoeken een creatieve projectmedewerker, met een achtergrond in cognitieve psychologie onderwijskunde of onderwijs psychologie, die zich 1 – 1,5 jaar verdiept in de wereld van de wetenschappelijke informatie. Die met kennis van informatieverwerving en - verwerking en een vooruitziende blik onderzoek doet, bijdraagt aan visie en beleid en pragmatische voorstellen doet voor probleemgestuurd en student gecentreerd academisch vaardighedenonderwijs aan de UM.

Vragen die centraal staan zijn:
-Hoe verloopt de informatieverwerving en – verwerking door studenten in de veranderende informatiewereld
-Wat is er veranderd in de informatiehoeveelheid en de wijze waarop deze binnenkomt bij studenten
-Wat zijn spraakmakende (technische) ontwikkelingen, bijvoorbeeld in de artificiële intelligentie, en welke impact heeft dit op de manier waarop informatie wordt aangeboden en studenten deze informatie leren verwerken
-Hoe gaan studenten om met nieuwe, altijd aanwezige online kanalen en steeds meer bronnen om uit te putten
-Gegeven deze ontwikkelingen, welke informatie- en andere vaardigheden zijn nodig in de student gecentreerde PGO-setting aan de UM
-Wat betekent dit voor de vaardigheidstrainingen en de wijze waarop die trainingen afgestemd worden op  de leerdoelen, onderwijs- en toetsingsactiviteiten in de facultaire curricula
-Hoe vertaal je deze bevindingen naar het UM en UB onderwijs en het CORE concept van de UM.

Hij/zij heeft als opdracht:
-Beantwoording van deze en andere vragen in adviezen en voorstellen over de wijze waarop in de toekomst kennisverwerving en –verwerking plaatsvindt en dit vertalen naar informatievaardigheidstrainingen en onderwijsopzet
-Periodiek informeren van onderwijsbestuurders, opleidingsdirecteuren, onderwijskundigen en onderwijsbeleidsmakers
-Prikkelen van UB en facultaire vaardigheidsdocenten, (blok)coördinatoren, docenten en studenten met nieuwsbrieven, blogs, vlogs, social en andere media, events, workshops en informatiebijeenkomsten
-Participeren in UB-, EDLAB- en facultaire projecten
-Adviezen die leiden tot structurele aandacht voor rol van social media in het verwerven van kennis en de vertaalslag hiervan maken naar academisch vaardigheden onderwijs.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

De kandidaat denkt in kansen en over bestaande grenzen/mogelijkheden heen en legt gemakkelijk de verbinding met verschillende stakeholders: facultaire en UB-docenten, (blok)coördinatoren, onderwijskundigen, beleidsmakers, studenten, managers en bestuurders.

Hij/zij heeft een passie voor onderwijskundige- / leer-/ ontwikkel vraagstukken en technologische mogelijkheden, weet onderzoekresultaten beeldend over te brengen en kan die vertalen naar een plan de campagne. Een relevant netwerk in de cognitieve psychologie, onderwijskunde of onderwijspsychologie is een pré.

Hij/zij neemt mee:
-(Research) Masters degree en/of PhD met aantoonbare onderzoekervaring in cognitieve psychologie onderwijskunde of onderwijspsychologie
-Heeft brede kennis van en ervaring in het gebruik van social media
-Ervaring als student en/of docent met kleinschalig student gecentreerd onderwijs
-Enthousiasme en ambitie om samen te werken met veel verschillende stakeholders
-Oog voor disciplinaire verschillen
-Goede sociale vaardigheden
-Goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden (Nederlands en Engels)
-Kennis van kwantitatieve en kwalitatieve methoden en technieken van sociaalwetenschappelijk onderzoek
-Analytische instelling en creativiteit

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het betreft een voltijds tijdelijke aanstelling als projectmedewerker voor 1 tot 1,5 jaar. Voor interne kandidaten bestaat de mogelijkheid om in overleg met hun eigen eenheid een detachering overeen te komen.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers.

De functie is afhankelijk van ervaring ingedeeld in het UFO-profiel beleidsmedewerker met enkele activiteiten uit het profiel projectleider, afhankelijk van kennis en ervaring in salarsschaal 10 of 11. Het bruto maandsalaris bedraagt op basis van volledige werktijd minimaal € 2.588,00 in schaal 10 en maximaal € 4.757,00 in schaal 11 (CAO Nederlandse Universiteiten), exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitekring. De UM biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden, waaronder goede opleidingsmogelijkheden, 41 verlofdagen, internationaal karakter en een grote diversiteit.

Start: september/oktober 2017. 

Leidinggevende is de afdelingsmanager Education & Research support, die ook verantwoordelijk is voor het thema skills & support en de begeleiding in overleg uitvoert met een senior onderzoeker uit het betreffende vakgebied.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM), is bekend om haar unieke, innovatieve, probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment zo'n 16.500 studenten en 4.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterke internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM bestaat uit: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Humanities and Sciences, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

Afdeling

De Universiteitsbibliotheek (UB) is verantwoordelijk voor het verwerven en toegankelijk maken van de (voor een belangrijk deel digitale) wetenschappelijke informatiebronnen (journals, e-boeken, databestanden, dvd’s, streaming videos), de digitale en fysieke leeromgeving van de UM, informatievaardigheidstrainingen en e-learning advies, research datamanagement (RDM) en andere onderzoeksupport. Daarnaast is de UB systeemeigenaar van de UM concernsystemen Worldshare (bibliotheeksysteem), Islandora (repository), Pure (onderzoekinformatiesysteem), Blackboard (learning management system) en Mediasite (videoservices). 

In augustus 2016 is het strategisch programma 2017-2021 Community at the CORE vastgesteld. Op deze basis heeft de Universiteitsbibliotheek de strategische agenda voor de komende jaren bepaald. Als solide partner voor de brede UM community in het faciliteren van kennisontwikkeling en – disseminatie werkt de UB aan de thema’s content & access, skills & support, digital scholarship & intelligence en engagement & community

De UB bevindt zich middenin een sterk veranderend informatielandschap. Wij zoeken een enthousiaste collega die daaraan wil bijdragen.

Specificaties

  • Onderwijs
  • max. 38 uur per week
  • €2558—€4757 per maand
  • Universitair
  • AT2017.197

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you