Promovendus Uitkomstenevaluatie ‘Alles is Gezondheid…’ bij de vakgroep Health Services Research.

Promovendus Uitkomstenevaluatie ‘Alles is Gezondheid…’ bij de vakgroep Health Services Research.

Geplaatst Deadline Locatie
12 dec 7 jan Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jan 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Promovendus Uitkomstenevaluatie ‘Alles is Gezondheid…’ in de Academische Werkplaats Duurzame Zorg van het Maastricht UMC+/Universiteit Maastricht en de Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Limburg van GGD Zuid-Limburg/Universiteit Maastricht bij de vakgroep Health Services Research.
Voor het ZonMw project ‘Innovatie, implementatie en impact van Alles is Gezondheid…’ zoeken wij een gedreven promovendus voor het onderzoeken van de methodologische en empirische aspecten van uitkomstenevaluatie van activiteiten door maatschappelijke organisaties ter bevordering van de gezondheid.

Functieomschrijving

De Academische Werkplaatsen richten zich op preventie van gezondheidsproblemen, houdbaarheid van de zorg, en een multidisciplinaire evaluatie van zorgvernieuwingen. In de Academische Werkplaatsen staat de verbinding tussen praktijk en beleid enerzijds en onderzoek anderzijds centraal. 

Voor het ZonMw project ‘Innovatie, implementatie en impact van Alles is Gezondheid…’ zoeken wij een gedreven promovendus voor de uitvoering van een uitkomstenevaluatie ter verbetering van gezondheidsbevorderende activiteiten door maatschappelijke organisaties. Alles is Gezondheid… (AiG) werd in 2014 door het ministerie van VWS in het kader van het Nationaal Programma Preventie (NPP) geïnitieerd. Het fungeert als een platform waar kennis en ervaring over maatschappelijke gezondheidsinitiatieven over diverse sectorgrenzen heen worden uitgewisseld om het bereik van doelgroepen en het effect van alle inspanningen op de gezondheidsdoelen te vergroten. Eind 2016 waren er 309 initiatieven van 1825 verschillende partners geregistreerd. De evaluatie van deze eerste fase door de Universiteit Maastricht en de Radboud Universiteit heeft geresulteerd in een voortzetting van dit programma voor vijf jaar. In de evaluatie van de vervolgfase zal de promovendus van de deelstudie Uitkomstenevaluatie nauw samenwerken met de promovendus van het deelproject Actiegerichte procesevaluatie. Bovendien zal worden samengewerkt met het RIVM, dat een jaarlijkse Themarapportage zal opleveren over het NPP als geheel, en met Onderzoeks- en adviesbureau Sardes, dat een jaarlijkse kwantitatieve monitor van AiG onderhoudt. 

De taken van de promovendus bestaan uit het uitvoeren van literatuuronderzoek, interactieve modelbouwsessies met partners, en een Health Impact Assessment met, waar mogelijk, kwantitatieve modellering van gezondheidseffecten. Voorlopige bevindingen deelt de promovendus in periodieke bijeenkomsten met het Programmabureau, de Programmaraad en de partners van AiG en in wetenschappelijke publicaties. Het onderzoek dient te resulteren in een proefschrift. De beoogde aanstellingsomvang is 1,0 fte met een aanstellingsduur van vier jaar, met een proeftijd van een jaar. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Nederlandse Universiteiten. De onderzoeker wordt aangesteld bij de vakgroep Health Services Research van de Universiteit Maastricht.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste onderzoeker met uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal, en een flexibele instelling. De onderzoeker dient affiniteit te hebben met een breed maatschappelijk perspectief op gezondheid en preventie, en het als een uitdaging te zien om te experimenteren met innovatieve methoden zoals interactieve modelbouw en kwantitatieve modellering. Affiniteit met het onderwerp en ervaring met kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden, waaronder modelbouw, is een pré. Een afgeronde Master in de gezondheidswetenschappen specialisatie onderzoek, epidemiologie, gezondheidseconomie, systeemdynamica of verwante opleiding zou hier goed in passen.

Arbeidsvoorwaarden

Tijdelijk dienstverband voor 4 jaar. 

Het salaris bedraagt € 2.222,- bruto per maand in het eerste jaar oplopend tot € 2.840,- bruto per maand in het vierde jaar, conform salarisschaal Promovendi.

Elk jaar vindt er een beoordeling plaats

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM.

Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl, onder Support/UM-medewerkers/Arbeidsvoorwaarden 

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM), is bekend om haar unieke, innovatieve, probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment zo'n 16.500 studenten en 4.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterke internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM bestaat uit: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Humanities and Sciences, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

http://www.maastrichtuniversity.nl/

Afdeling

Vakgroep Health Services Research

Uw plaats van tewerkstelling is de vakgroep Health Services Research vallend binnen de Care and Public Health Research Institute (CAPHRI) van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences en van de Universiteit Maastricht. De vakgroep HSR heeft circa 100 medewerkers (ondersteunende staf, PhD studenten, Post-docs, onderzoekers, docenten, Universitair Docenten, Universitair Hoofd Docenten en Hoogleraren) die een reeks disciplines vertegenwoordigen. Het onderzoek van de vakgroep is nationaal en internationaal (vergelijkend) en richt zich op de zorg (inclusief preventie) voor chronisch zieken en ouderen in hun verschillende settings, waaronder de openbare gezondheidzorg, de eerstelijnsgezondheidszorg/de thuiszorg, de ziekenhuiszorg en de verpleeghuiszorg. Ketenzorg (preventie, cure, care en welzijn) maakt onderdeel uit van dit onderzoek. Het onderzoek van de vakgroep is ondergebracht in twee CAPHRI-onderzoeksprogramma’s; Creating Value-Based Health Care en Ageing and Long-Term Care. Ook het onderwijs van de vakgroep is nationaal en internationaal georiënteerd. De vakgroep participeert in het brede palet van opleidingen binnen de FHML: de bachelors Algemene Gezondheidswetenschappen  (algemeen eerste jaar en m.n. de stroom ‘Beleid, Management en Evaluatie van Zorg’), ‘European Public Health’ en de bachelor ‘Geneeskunde’; de masters ‘Healthcare  Policy, Innovation and Management’, de ‘Health Sciences Research Master’, ‘Global Health’ en ‘Geneeskunde’. Tevens draagt de vakgroep bij aan het bachelorprogramma van het University College Maastricht (UCM).

https://hsr.mumc.maastrichtuniversity.nl/

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid; Economie; Gedrag en maatschappij
  • 36—40 uur per week
  • €2222—€2840 per maand
  • AT2017.339

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou