Post doc onderzoeker Participatief etnografisch onderzoek naar gezondheidsbevordering op de werkplek onder laaggeschoolde werknemers.

Post doc onderzoeker Participatief etnografisch onderzoek naar gezondheidsbevordering op de werkplek onder laaggeschoolde werknemers.

Geplaatst Deadline Locatie
26 jan 18 feb Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 feb 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Omdat mensen langer moeten werken, is er in beleid en in bedrijven veel aandacht voor duurzame inzetbaarheid. Bevordering van de gezondheid en vitaliteit van werknemers is daarbij een belangrijk onderdeel. Laaggeschoolde en laaggeletterde werknemers, die het meest kwetsbaar zijn als het gaat om duurzame inzetbaarheid, worden echter slecht bereikt met gezondheid bevorderende programma’s en participeren er weinig in. Om dit te verbeteren is het noodzakelijk dat deze werknemers een veel actievere rol hebben in de ontwikkeling en implementatie van deze gezondheidsbevorderingsprogrammas, omdat deze daardoor afgestemd kunnen worden op wensen, zorgen en behoefte van de werknemers.

Het project is een participatief etnografisch onderzoek en wordt gefinancierd door ZONMW (titel: Health in Action; a participatory ethnographic research into work place health promotion for employees with low social economic position (SEP)). Naast de empirisch / praktische component heeft het project een nadrukkelijke theoretische component waarin een vernieuwend conceptueel kader zal worden ontwikkeld voor participatie van laaggeschoolde en laag geletterde werknemers in gezondheidsbevordering op de werkplek. Het onderzoek wordt afgestemd met een projectgroep van lokale en landelijke stakeholders.

Van de post doc wordt verwacht dat zij/hij met werknemers in twee bedrijven in Zuid Limburg participatieve experimenten op het terrein van gezondheidsbevordering opzet en uitvoert, deze samen met hen evalueert, een toolkit ontwikkelt op basis van deze inzichten, en deze landelijk implementeert. Daarnaast worden deze processen etnografisch onderzocht. Het onderzoek wordt gepresenteerd op relevante nationale en internationale congressen en gepubliceerd in wetenschappelijke publicaties.

Het project start uiterlijk op 15-5-2018 en loopt tot 14-5-2021. Het project wordt (be)geleid door Prof. Dr. Klasien Horstman en Dr. Agnes Meershoek.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

-          een promotie in de antropologie, sociologie, gezondheidswetenschappen, Science & Technology Studies,  filosofie of een andere relevante discipline

-          ervaring/affiniteit met participatief etnografisch onderzoek

-          ervaring/affiniteit/creativiteit met werken met de laaggeschoolde en laaggeletterde werknemers  

-          sterke conceptuele en analytische vaardigheden

-          academische en populaire schrijf- en presentatie vaardigheden  

-          open staan voor en samen kunnen werken met mensen met zeer uiteenlopende achtergronden, enthousiasme, bescheidenheid en durf

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 36 maanden.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gleden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website: www.maastrichtuniversity.nl    

Tijdelijke dienstverband voor 3 jaar.

Salaris schaal 10

Elk jaar vindt een beoordeling plaats.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM), is bekend om haar unieke, innovatieve, probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment zo'n 16.300 studenten en 4.300 medewerkers. Ten gevolge van het sterke internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM bestaat uit: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Humanities and Sciences, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

http://www.maastrichtuniversity.nl/

Afdeling

CAPHRI is de grootste van vijf schools binnen het Maastricht UMC+ (bestaande uit de Faculty of Health, Medicine & Life Sciences en het academisch ziekenhuis Maastricht). Het Maastricht UMC+ staat bekend om haar expertise op het gebied van gezondheidsrisico’s, de preventie van ziekten, het diagnostisch en prognostisch onderzoek op het gebied van primary care en public health, gezondheidsbevordering en de organisatie van de gezondheidszorg. CAPHRI speelt een centrale rol binnen het Maastricht UMC+ en investeert in de verbetering en vernieuwing van de hele zorgketen, van preventie en eerstelijnszorg tot nazorg en revalidatie. Als uitgangspunt hanteert CAPHRI de gezondheidszorg gezien vanuit het perspectief van de professional, de patiënt en de maatschappij. Het uiteindelijk doel van CAPHRI is de verbetering van de gezondheid van de bevolking. Verder maakt CAPHRI deel uit van de erkende onderzoekscholen CaRe (Netherlands School of Primary Care Research) en WTMC (Science, Technology and Modern Culture).

CAPHRI is een school met een sterk internationaal karakter, wat ook blijkt uit het feit dat 40% van de PhD studenten uit het buitenland komt. Voor meer informatie over CAPHRI, de onderzoeksprogramma’s en de onderzoekers, ga naar www.caphri.nl.

Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met het academisch ziekenhuis Maastricht. De Universiteit Maastricht en het academisch ziekenhuis Maastricht werken nauw samen in het kader van het Maastricht UMC+. Uw plaats van tewerkstelling is de vakgroep Health Services Research(www.maastrichtuniversity.nl/hsr) als onderdeel van CAPHRI vallend onder de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht.

De onderzoeker zal aangesteld worden bij de interdisciplinaire vakgroep Health, Ethics and Society en werken in de onderzoekslijn Inequity, Participation and Globalisation van de Researchschool CAPHRI. Public Health and Care. www.caphri.nl/research/inequity-participation-and-globalisation.

Specificaties

  • Postdoc
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • 36—40 uur per week
  • €2588—€4084 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT2018.20

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you