Arts-onderzoeker, Technisch geneeskundige/onderzoeker, Gezondheidswetenschapper

Arts-onderzoeker, Technisch geneeskundige/onderzoeker, Gezondheidswetenschapper

Geplaatst Deadline Locatie
9 feb 1 mrt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het project
Het onderzoeksproject betreft een EU-project waarin 17 Europese protonencentra met elkaar samenwerken op het gebied van verdere ontwikkeling en innovatie van protonentherapie. Door de superieure bundeleigenschappen kan met protonen de bestralingsdosis veel nauwkeuriger in de tumor worden toegediend. Dit kan zich op twee manieren vertalen in een voordeel voor de patiënt:
- 1. Preventie van radiatie-geïnduceerde toxiciteit door verlaging van de dosis in de gezonde weefsels met gelijkblijvende dosis in de tumor. De verwachting is dat dit de meest voorkomende indicatie zal zijn voor protonentherapie (85%).
- 2. Verbetering van de lokale tumorcontrole en overleving door dosisescalatie op de tumor zonder hiermee de toxiciteit te verhogen (15%).

Binnen het EU-project INSPIRE zal het onderzoek binnen de afdeling Radiotherapie van het UMCG zich vooral richten op de ontwikkeling van methoden om patiënten te selecteren voor protonentherapie voor het eerste indicatiegebied. In het UMCG is een methode ontwikkeld, de zogenaamde model-based approach, die er voor moet zorgen dat vooral de patiënten met het grootste verwachte voordeel van protonen worden geselecteerd. Binnen het EU-project INSPIRE zal deze methode worden vergeleken met andere selectiemethoden die in Europese centra worden gebruikt.

Het tweede deel van het project binnen het UMCG richt zich op het verbeteren van de bestaande selectiemethode en op het ontwikkelen van nieuwe methoden om patiënten te selecteren voor protonentherapie. Voor dit onderzoek wordt gebruik gemaakt van een aantal wereldwijd unieke databases van patiënten die in het UMCG zijn behandeld met verschillende soorten kanker waarbij toxiciteit, kwaliteit van leven en utiliteiten prospectief zijn vastgelegd.

Na een korte inwerkperiode voer je statistische analyses uit en ontwikkel je predictiemodellen, die gebruikt kunnen worden voor de selectie van patiënten voor protonentherapie. Je verwerkt de resultaten van deze studie tot wetenschappelijke publicaties met als doel te komen tot een proefschrift. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden te participeren in onderwijs in de klinische epidemiologie en statistiek, en in het INSPIRE trainingsprogramma, dat door de deelnemende 17 centra in Europa wordt aangeboden om de kennis op het gebied voor protonentherapie te vergroten.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Je hebt een studie (technische) geneeskunde of gezondheidswetenschappen afgerond.
- Je hebt belangstelling voor oncologie en/of radiotherapie.
- Je wilt je verder bekwamen in wetenschappelijk onderzoek.
- Je bent enthousiast, ambitieus en leergierig.
- Je kunt goed in teamverband werken.
- Je hebt goede contactuele eigenschappen en een flexibele werkinstelling.
- Je hebt belangstelling en bij voorkeur enige ervaring in het doen van statistische analyses (bv. met SPSS en R).
- Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
- Je bent bereid voor één of meer perioden in het buitenland te verblijven.
Ook kandidaten die binnenkort hun studie hopen af te ronden worden uitgenodigd te reageren.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Het UMCG biedt een fulltime aanstelling voor de duur van 4 jaar.
Het salaris bedraagt maximaal € 4.216,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Het UMCG is een opleidingsziekenhuis voor alle erkende opleidingen tot medisch specialist.

Afdeling

Radiotherapie

De afdeling Radiotherapie van het UMCG is een van de grootste en modernste afdelingen binnen dit specialisme in Nederland en behandelt circa 4.500 patiënten per jaar met de meest geavanceerde apparatuur. Op de afdeling werken bijna 300 medewerkers uit diverse disciplines. Naast directe patiëntenzorg is er een sterke focus op wetenschappelijk onderzoek. De ketenzorg rond de oncologische patiënten die in het UMCG worden behandeld is ondergebracht in het UMC Groningen Comprehensive Cancer Centre. De afdeling speelt een actieve rol in de oncologische zorg in heel Noordoost Nederland.

Protonentherapie
Recent is gestart met de behandeling van patiënten met protonentherapie in het UMC Groningen Protonen Therapie Centrum (GPTC) op de campus van het UMCG. De klinische introductie van protonentherapie in het UMCG is volledig geïntegreerd met ons internationale protonentherapie onderzoeksprogramma PARTREC.
Door de toekenning van een EU-subsidie is een vacature beschikbaar voor een arts-onderzoeker, technisch geneeskundige/onderzoeker of gezondheidswetenschapper.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • Universitair
  • 180103

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you