Klinisch Fysicus-in-opleiding Radiotherapie

Klinisch Fysicus-in-opleiding Radiotherapie

Geplaatst Deadline Locatie
22 feb 31 mrt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De opleiding beslaat vier jaar overeenkomstig de opleidingseisen voor het gebied Radiotherapie van de stichting Opleiding Klinisch Fysicus (OKF). Naast voorgeschreven cursussen zult u onder begeleiding en in toenemende mate zelfstandig werkzaamheden in de kliniek uitvoeren en kennismaken met alle aspecten van de Klinische Fysica Radiotherapie, inclusief uiteraard protonentherapie.
Daarnaast omvat de functie klinisch wetenschappelijk onderzoek en bijdragen aan ontwikkeling en introductie van nieuwe bestralingstechnieken en methoden.
Een deel van de opleiding vindt plaats in de Isala Klinieken in Zwolle.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- U heeft een universitaire opleiding afgerond in de (technische) natuurkunde of een andere door het College Consilium van de OKF goedgekeurde vooropleiding (zie www.stichtingokf.nl).
- U bent geïnteresseerd in de toepassing van de klinische fysica in de oncologie.
- U heeft (aantoonbare) belangstelling voor toegepast klinisch wetenschappelijk onderzoek; het is een pre als u gepromoveerd bent op een natuurwetenschappelijk onderwerp.
- U heeft goede contactuele eigenschappen en communicatieve vaardigheden.
- U functioneert goed in een multidisciplinaire omgeving met collega’s, artsen, technici en laboranten.
- U bent bereid om met enige regelmaat buiten kantooruren te werken.
- U heeft een goede beheersing van Nederlands en Engels.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

U wordt aangesteld op tijdelijke basis voor de duur van de opleiding. Wij streven naar een aanstelling per 1 mei 2018. Uw salaris bedraagt maximaal € 4.917,- bruto per maand (schaal 11), afhankelijk van relevante werkervaring en op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Afdeling

Radiotherapie

Het Universitair Medisch Centrum Groningen is een van de grootste universitaire ziekenhuizen en de eerste in Nederland met een geïntegreerde fotonen+protonen radiotherapieafdeling. De afdeling Radiotherapie van het UMCG behandelt per jaar ca. 4.500 patienten uit Noordoost-Nederland, deels ook in een satelliet bij het Scheperziekenhuis in Emmen. Centraal voor de afdeling staat het voortdurend leveren van de beste kwaliteit van behandeling, op alle fronten. De modernste apparatuur staat hiervoor ter beschikking zoals 10 lineaire versnellers, 2 CT’s, HDR brachytherapie, en bestralingsplanningsystemen. Sinds januari 2018 wordt ook protonentherapie met pencil beam scanning klinisch toegepast.
De sectie Klinische Fysica en Instrumentatie binnen de afdeling Radiotherapie telt 50 personen, inclusief twee posities voor klinisch fysici-in-opleiding. De groep is verantwoordelijk voor de kwaliteit en de veiligheid van de toegepaste apparatuur en technieken en de verdere ontwikkeling daarvan. De groep is actief in onderzoek rond het voorspellen, voorkomen en behandelen van schade aan normale weefsels, adaptieve radiotherapie met fotonen en protonen en bestraling van bewegende tumoren.
Door voltooiing van de opleiding is er plaats voor een nieuwe klinisch fysicus-in-opleiding.

De opleiding wordt vormgegeven in samenwerking met de vakgroep Klinische Fysica van Isala Klinieken, Zwolle. Deze vakgroep vormt samen met de afdeling Medische Technologie de Resultaat Verantwoordelijke Eenheid Zorgtechnologie, die verantwoordelijkheid draagt voor het beheer en de veilige toepassing van alle medische apparatuur binnen het ziekenhuis. De vakgroep bestaat uit acht klinisch fysici (vier radiotherapie, twee algemene klinisch fysici, twee nucleaire geneeskunde), een klinisch fysicus-in-opleiding en twee biomedisch technologen. De vakgroep is een expertisecentrum op het gebeid van klinische fysica en werkt tevens voor zes andere ziekenhuizen.

Specificaties

  • Patiëntenzorg: overig; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • Universitair
  • 180151

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou