Hoofd sectie Onderwijs & Opleidingen: Farmacie en Farmacologie

Hoofd sectie Onderwijs & Opleidingen: Farmacie en Farmacologie

Geplaatst Deadline Locatie
27 feb 19 mrt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

- U geeft leiding aan de sectie en ontwikkelt en verzorgt onderwijs, in het bijzonder voor de opleidingen Geneeskunde, Levenswetenschappen en Farmacie. Naast personalized medicine zijn belangrijke thema’s: versterking van basiskennis, intensivering van onderwijs in de geneeskundige masteropleiding en gezamenlijk onderwijs voor geneeskunde- en farmaciestudenten.
- U verricht onderwijskundig onderzoek op het gebied van (nieuwe) onderwijsvormen en daarmee kwalificeert u zich als Principle Investigator.
- U treedt op als opleider voor de aantekening klinische farmacologie en participeert in het opleidingsteam voor de opleiding tot ziekenhuisapotheker en de aantekening farmacoloog.
Combinatie van deze functie met een klinische aanstelling, b.v. binnen de Interne Geneeskunde of andere relevante specialismen, behoort tot de mogelijkheden.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- een gepromoveerde arts, met fundamentele kennis van de farmacotherapie, bij voorkeur internist met een certificering als klinisch farmacoloog.
- een inspirerende visie op de toekomst van de farmacotherapie, in het bijzonder het onderwijs van de farmacotherapie.
- ruime ervaring in het onderwijs van de farmacotherapie, en in het vormgeven en coördineren van onderwijs en opleidingen.
- goede didactische kwaliteiten en de bereidheid een bijdrage te leveren aan de verschillende onderwijsactiviteiten.
- op termijn in staat de rol van coördinator van het landelijke digitale programma Pscribe op zich te nemen.
- aantoonbare communicatieve, management- en leidinggevende kwaliteiten, en goede samenwerking met andere disciplines.
- aantoonbare affiniteit met onderzoek, bij voorkeur ook in het onderzoek van onderwijs.
- ervaring in het begeleiden van promovendi en een bewezen “track record” op het gebied van externe fondswerving strekt tot aanbeveling.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling van 0,6 fte.
Op basis van uw ervaring zal een passend salarisaanbod worden gedaan.
Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Afdeling

Klinische Farmacie en Farmacologie, sectie Onderwijs & Opleidingen

De sectie Onderwijs & Opleidingen van de afdeling Klinische Farmacie en Farmacologie (KFF) is verantwoordelijk voor het farmacologie- en farmacotherapieonderwijs binnen het curriculum geneeskunde, verzorgt onderwijs binnen de opleidingen Levenswetenschappen en Farmacie en draagt bij aan verschillende postdoctorale en nascholingsprogramma’s.

De sectie bestaat uit een kerngroep van artsen, apothekers en (klinisch) farmacologen en houdt zich bezig met de ontwikkeling, implementatie en bestendiging van het brede palet aan onderwijs- en opleidingstaken in de farmacotherapie, ziekenhuisfarmacie en (klinische) farmacologie. Centraal in het farmacotherapie onderwijs staat de zogenaamde 6step methode, die studenten in staat stelt op gestructureerde wijze een rationele geneesmiddelkeuze te maken. Deze methode wordt ondersteund door het gebruik van het landelijke e-learning platform Pscribe. Daarnaast is de afdeling recent gestart met een coschap farmacotherapie in het eerste jaar van de masteropleiding Geneeskunde. Het onderwijs sluit nauw aan bij het centrale thema van de afdeling: personalized medicine.
Tevens worden de opleiding tot ziekenhuisapotheker en de aantekeningen (klinische) farmacologie verzorgd conform de landelijke opleidingsprogramma’s.
Het aantal KFF medewerkers bedraagt ongeveer 220, verdeeld over de drie secties Patiëntenzorg, Onderwijs & Opleidingen en Onderzoek.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
  • Gezondheid
  • Universitair
  • 180159

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you