Promovendus (3 dagen per week) Vakdidactiek scheikunde

Promovendus (3 dagen per week) Vakdidactiek scheikunde

Geplaatst Deadline Locatie
31 okt 20 nov Enschede

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 nov 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Je onderzoekt het ondersteunen van docenten door het expliciteren van vakdidactiek in relatie tot onderwerpen uit de chemie. Je onderzoek is flankerend aan ander werk binnen ELAN, bijvoorbeeld het IMPULS project waarin modules voor de bovenbouw VWO worden ontwikkeld in samenwerking met de vakgroep Molecular NanoFabrication van de Universiteit Twente, het gebruik van video om vakdidactiek te versterken, of de rol van taal ondersteuning bij het (aan)leren van scheikundig concepten. Je onderzoekt welke vakdidactiek docenten nodig hebben om specifieke concepten te onderwijzen en hoe deze kennis toegankelijk voor anderen gemaakt kan worden (bijvoorbeeld via les- en ondersteuningsmateriaal) zodat leerlingen en docenten optimaal worden ondersteund.

Specificaties

Universiteit Twente (UT)

Functie-eisen

Je bent scheikunde docent (eerstegraads), en hebt interesse in het begrijpen en ondersteunen van leraren. Ervaring met zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden en in de sociale wetenschappen (het liefst onderwijskunde) is een pre. Je hebt de sociale vaardigheden om het onderzoek succesvol binnen scholen uit te voeren. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als schriftelijk. Conform de richtlijnen van het DUDOC programma genieten vrouwelijke kandidaten de voorkeur. Kandidaten dienen een aanstelling aan een VO school te hebben met een minimumomvang van 0,8 fte (op 1-9-2017). De school dient volledig mee te werken.

 
Informatie en sollicitatie

Informatie over de functie kun je inwinnen bij Susan McKenney (e-mail: susan.mckenney@utwente.nl; tel: 053 489 2890 of Fer Coenders fer.coenders@utwente.nl; 053 489 3081). 
 

Je sollicitatie, vergezeld van een Curriculum Vitae, kun je tot en met 19 november 2017 richten aan de Universiteit Twente via onderstaande link.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een uitdagende en afwisselende promotietraject met veel ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Je komt niet in dienst van de UT, maar wordt via het DUDOC programma van het ministerie van OCW 3 dagen per week vrijgesteld van lesgevende taken van je eigen school. Mocht het niet mogelijk zijn om de formatie voor komend school jaar te wijzigen, dan is minder dan 3 dagen per week voor de eerste periode bespreekbaar.

Werkgever

Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over vijf faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.

Faculty of Behavioural, Management and Social sciences De Faculty of Behavioural, Management and Social sciences (BMS) heeft als doel een sleutelrol te spelen in het begrijpen, gezamenlijk ontwikkelen en analyseren van innovaties in de samenleving. Technologische ontwikkelingen zijn de motor van innovatie. Aan de hand van social engineering integreren wij deze technologische ontwikkelingen in de samenleving - zowel op publiek als particulier niveau, waarbij we het gedrag en de behoeften van mensen scherp in het oog houden. Om dit te kunnen doen, heeft de Faculty of BMS hoogwaardige kennis in huis van de vakgebieden psychologie, bedrijfskunde, bestuurskunde, communicatiewetenschappen, filosofie, onderwijskunde en gezondheidswetenschappen. Al deze kennis staat in het teken van het aangaan en oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Het onderzoek aan deze faculteit is nauw verbonden met de UT-instituten IGS (innovatie en bestuur), CTIT (ICT), MIRA (gezondheid) en MESA+ (nanotechnologie).

Specificaties

  • PhD
  • Economie; Gedrag en maatschappij
  • max. 24 uur per week
  • €2222—€2840 per maand
  • Universitair
  • 936970

Werkgever

Universiteit Twente (UT)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Drienerlolaan 5, 7522 NB, Enschede

Bekijk op Google Maps

Interesting for you