PhD-student data science

PhD-student data science

Published Deadline Location
9 Nov 6 Dec Utrecht

You cannot apply for this job anymore (deadline was 6 Dec 2017).

Browse the current job offers or choose an item in the top navigation above.

Job description

Jij gaat participeren in het PhD-programma “Werken en promoveren bij de UU ism de UU/Beta faculteit”. Dit houdt concreet in 3 dagen werken voor de gemeente, 2 dagen promotieonderzoek en begeleiding bij de universiteit. Het traject duurt 6 jaar. Ieder jaar wordt een artikel afgeleverd als tussenresultaat voor de promotie. Je bent onderdeel van een groep van 15 PhD-trainees incl. persoonlijk ontwikkelprogramma. Na 6 jaar ben je gepromoveerd, heb je relevante kennis, ervaring en een relevant netwerk en beschik je over een sterke basis voor je verdere carrière.

Specifications

Utrecht University

Requirements

Je hebt een duidelijke expertise in computer science. Je wilt je verdiepen maar tegelijk ook verbreden. Je hoeft niet perse een computer science gerelateerde opleiding te hebben gedaan. Een afgeronde Master-opleiding is het minimale wat we vragen. Aantoonbare ervaring met Big Data is echter wel een must.
Je beschikt daarnaast over uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden. Je bent doortastend en een netwerker, zowel binnen als buiten de organisatie. Je hebt een stevige impact & overtuigingskracht. Je bent gericht op binden, verbeteren en vernieuwen.

Conditions of employment

Het traject en het onderzoek duren 6 jaar. Je onderzoek voer je uit vanuit ons Stadskantoor, direct naast station Utrecht Centraal. De gemeente Utrecht werkt het best als haar medewerkers gemotiveerd en betrokken zijn en dat ook blijven. Daarom willen wij dat jij met plezier naar je werk gaat. Zo werken we optimaal samen aan een mooie stad. Dit bieden wij jou aan:
  • Een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris van maximaal € 4.162,-. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring.
  • Een tegemoetkoming in de reiskosten voor de afstand woon-werk verkeer bij gebruik van het openbaar vervoer of fiets.
  • De hoogte van het Individueel Keuze Budget (IKB) is 16,8% van je salaris. Met het IKB pas je de arbeidsvoorwaarden aan naar jouw eigen omstandigheden. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van extra verlofuren.
  • Het verlof bij een fulltime dienstverband is 162 uur per jaar. Afhankelijk van je leeftijd krijg je misschien extra verlofuren.
  • Een collectieve zorgverzekering voor je gezin waarbij je keuze hebt uit drie zorgverzekeraars: CZ , IZAen Menzis. Je krijgt korting op de premie en je hebt mogelijk ook recht op een werkgeversbijdrage (afhankelijk van het gekozen pakket).
  • Korting op diverse verzekeringen van AON, VNG en Loyalis. Je kunt onder andere een auto-, inboedel-,woonhuis-, aansprakelijkheid-, rechtsbijstand-, nabestaandenpensioen- en arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten.
  • Korting bij de Utrechtse zwembaden en sportscholen.
  • Een pensioenvoorziening bij het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP).

Employer

Als vierde stad van Nederland groeit Utrecht snel door naar 400.000 inwoners. De Utrechtse bevolking is zeer divers. Veel studenten, nieuwe gezinnen die zich in Leidsche Rijn vestigen en Utrechters die al vele generaties in de stad wonen. Utrecht wil een stad zijn waar we samen met burgers en partners in de stad werken aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en werken aan een stad van iedereen en gezonde verstedelijking van Utrecht. Waar innovatie leidt tot beter werk en betere dienstverlening en we zo van meerwaarde kunnen zijn voor de stad.

De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht omvat zes departementen: Biologie, Farmacie, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Zij heeft omstreeks 5.600 studenten en bijna 1.500 medewerkers, en staat internationaal bekend om haar kwaliteit in onderzoek. Voor het onderzoek wordt samengewerkt met het Freudenthal Instituut. Dit is het grootste onderzoeksinstituut voor de didactiek van de wetenschap in Nederland en een van de grootste onderzoekscentra over dit onderwerp in Europa. De missie van het instituut is om de interesse, kennis en vaardigheden van studenten en docenten op het gebied van wiskunde en wetenschappen te stimuleren en uit te breiden. Burgerwetenschap en grote dataverwerking is een van de focuspunten op het gebied van onderzoek.

Gemeente Utrecht en Universiteit Utrecht (UU) zijn een unieke samenwerking gestart met het doel om wetenschappelijke kennis op het gebied van data science en de verwerking van datastromen in de gemeentepraktijk te verbinden. Deze samenwerking past in een breder kader van UU PhD traineeship IT samen met publieke organisaties.
In het kader van deze samenwerking zoeken wij 1 PhD-student die werk en promotieonderzoek combineert op het gebied van vraagpatronen voor werk- en zoektaken.
 
De informatieberg bij de gemeente groeit de komende jaren exponentieel. Automatiseren van classificeren/taggen is nu gewenst en over een aantal jaren noodzakelijk voor de toegankelijkheid van documenten voor burgers, medewerkers van de gemeente en beleidsmakers. Om dit automatiseringsproces in goede banen te leiden is diepgaand inzicht nodig in werk- en zoektaken en informatiebehoeften van alle betrokkenen. De vraag die centraal staat in dit onderzoek is, hoe kunnen zoekindexen zo ontworpen en georganiseerd worden dat ze relevant en ondersteunend zijn voor vraagstellers? Voor het beantwoorden van deze vraag is inzicht nodig in enerzijds de taken, informatiebehoeften en vraagpatronen van de stakeholders en anderzijds de wijze waarop deze patronen gebruikt kunnen worden om de zoekmethoden optimaal te ontwerpen. Het is daarbij belangrijk om per organisatieonderdeel een analyse uit te voeren van vraagpatronen van betrokkenen en deze onderling te vergelijken.

Specifications

  • Research, development, innovation
  • max. 36 hours per week
  • €2753—€4162 per month
  • University graduate
  • 940806

Employer

Location

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

View on Google Maps

Interesting for you