Hoogleraar Ondernemingsrecht (0,8 - 1 fte)

Hoogleraar Ondernemingsrecht (0,8 - 1 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
24 nov 9 jan Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 jan 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht van de Universiteit Utrecht is plek voor een Hoogleraar Ondernemingsrecht. Heeft u belangstelling? Lees dan het gehele profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

Als hoogleraar Ondernemingsrecht heeft u gedegen kennis van de algemene leerstukken en over de Europeesrechtelijke achtergrond daarvan. Ook bent u op één van die leerstukken gepromoveerd. De leerstoelhouder beweegt zich over de gehele breedte van het ondernemingsrecht, zowel op het vlak van onderwijs als onderzoek. Een eigen specialisatie wordt toegejuicht.

U geeft op inspirerende en vanuit een wetenschappelijke, onafhankelijke positie, vorm en inhoud aan het onderwijs en het onderzoek binnen de leerstoel Ondernemingsrecht, als aan het (postacademisch) onderwijs. U geeft leiding aan de Master Recht en Onderneming. Vanuit die positie draagt u (deels) inhoudelijke verantwoordelijkheid voor de mastervakken Ondernemingsrecht, Onderneming, arbeid en markt, International Corporate Law, Capita Selecta Ondernemingsrecht en het scriptie-traject, het zogenaamde OST-traject.

Tevens levert u een bijdrage aan het bacheloronderwijs binnen het vakgebied. De leerstoelhouder entameert, ontwikkelt en verricht (nationaal en internationaal) aansprekend onderzoek, met voldoende aandacht voor internationale en Europeesrechtelijke ontwikkelingen. Afhankelijk van de inhoudelijke focus vindt het onderzoek plaats binnen een van de Utrechtse onderzoekscentra: UCALL (Utrecht Centre for Accountability and Liability Law), RENFORCE (Utrecht Centre for Regulation and Enforcement in Europe) of het MONTAIGNE Centrum voor rechtspleging en Conflictoplossing. Ook onderzoek binnen de parels Water & Duurzaamheid (Centre for Water, Oceans and Sustainability law) of Familie & Recht (UCERF) is niet uitgesloten.

Als hoogleraar Ondernemingsrecht levert u een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van één van de universitaire strategische thema's en focusgebieden en u draagt verantwoordelijkheid voor de kwaliteit en medefinanciering van het onderwijs en onderzoek binnen de eigen leerstoel. Dit doet u onder meer door het aantrekken en begeleiden van multidimensionale en (inter)nationale onderzoeksprojecten in het kader van de tweede en derde geldstroom.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

  • U heeft brede kennis van en ervaring op het terrein van het ondernemingsrecht, inclusief de Europeesrechtelijke aspecten. U kent de plaats daarvan binnen het privaatrecht. Kennis van het recht rondom beursvennootschappen en de Wft is een pre.
  • U behoort tot de top van het vakgebied. U bent dan ook een initiatiefrijke autoriteit binnen de academische netwerken op het terrein van de leerstoel.
  • U beschikt over uitstekende wetenschappelijke kwalificaties. Dit blijkt uit uw proefschrift op het terrein van de leerstoel en andere (internationale) gezaghebbende publicaties die u geschreven heeft.
  • U heeft grote kennis van en inzicht in het (Europese/internationale) wetenschappelijke debat op het terrein van de leerstoel. U bent in staat en bereid om op dit terrein zowel monodisciplinair als multidisciplinair onderzoek te doen.
  • U bent bereid tot goede organisatorische en inhoudelijke samenwerking met de leerstoelhouders arbeidsrecht en mededingingsrecht. U heeft een duidelijk visie op de mogelijkheden en ontwikkelingen van die samenwerking.
  • U hebt bij voorkeur affiniteit en ervaring met onderzoek en onderwijs in het buitenland en met Europees juridisch en/of rechtsvergelijkend onderzoek.
  • U hebt ervaring met het opzetten en begeleiden van promotieonderzoek en u brengt uw enthousiasme voor het vak over op jonge onderzoekers om hen zo te stimuleren.
  • U bent in staat om kansrijke aanvragen in de tweede en derde geldstroom te ontwikkelen en de daaruit voortvloeiende onderzoeksprogramma's en met deze onderzoeken mooie resultaten te bereiken.
  • U heeft goede didactische kwaliteiten (BKO en SKO onderwijs of vergelijkbare kwalificaties en goede studentevaluaties). Ook bent u in staat onderwijs op hoog niveau te verzorgen op het gebied van de leerstoel voor zowel Nederlandse als buitenlandse studenten.
  • U hebt goede bestuurlijke, organisatorische en leidinggevende kwaliteiten en u bent bereid deze in te zetten op de onderscheiden bestuurlijke niveaus.
  • U maakt makkelijk contact met verschillende mensen.
  • U beheerst het Nederlands en Engels taal uitstekend, zowel in woord als geschrift.
  • U bent fulltime beschikbaar (0,8 - 1,0 fte).
  • Kennis van het geldende recht over beursvennootschappen en van de Wft is een pre.
  • Praktijkervaring op het vlak van het ondernemingsrecht strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke functie voor vijf jaar. Uw salaris bedraagt - afhankelijk van relevante werkervaring en kwalificaties - minimaal € 5.334,- en maximaal € 9375,- bruto per maand bij een volledige aanstelling (schaal H2/H1 cao Nederlandse Universiteiten).
Wij bieden aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Verder bieden wij goede pensioenvoorzieningen, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden. Lees hier meer over Werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken collega's uit diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie is een faculteit die midden in de samenleving staat en sterk verbonden is met maatschappelijke vraagstukken. Met rechtsgeleerdheid, economie, bestuur & organisatie hebben we een combinatie van wetenschappelijke disciplines in huis die elkaar aanvullen en versterken. Die bundeling van krachten maakt onze faculteit uniek.

Het departement Rechtsgeleerdheid  is één van de oudste departementen van de Universiteit Utrecht, ondergebracht in een aantal monumentale panden in het centrum van de stad Utrecht met circa 3200 studenten en 400 personeelsleden. Het departement kent een breed scala aan disciplines, een veelzijdig onderwijsaanbod, gerenommeerde onderzoeksprogramma’s en een uitstekend geoutilleerde Juridische Bibliotheek.

‘Recht in Utrecht’ staat voor multidimensionaal onderzoek op de hoofdgebieden van het recht en voor intensief en gevarieerd juridisch onderwijs in een kleinschalige academische gemeenschap. Het onderwijs en onderzoek richt zich primair op de kerngebieden van het recht – privaatrecht, strafrecht, staats-, bestuursrecht en rechtstheorie, evenals internationaal en Europees recht – en de verbanden daartussen. Het departement wil een actieve en onderscheidende rol blijven spelen met innovatief juridisch onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk relevante thema’s en met uitdagend onderwijs dat studenten opleidt tot juristen die leiding geven aan maatschappelijke veranderingen.

U gaat werken bij het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht van het departement Rechtsgeleerdheid. Deze afdeling verzorgt onderwijs in de bachelor- en masteropleidingen en in executive onderwijs van het departement, collega's van deze afdeling nemen deel aan de departementale en universitaire onderzoeksprogramma's en zij werken in tweede en derde geldstroomprojecten. Binnen de afdeling zijn leerstoelen in het burgerlijk recht: aansprakelijkheidsrecht/burgerlijk procesrecht, rechtspleging, contractenrecht, en goederenrecht/notarieel recht. Daarnaast zijn er leerstoelen op het terrein van financieel recht, auteurs-, communicatie- en mediarecht, familierecht en rechtsvergelijking, IPR, Europees goederenrecht, executie- en beslagrecht, intellectuele eigendom en andere fundamentele rechten, en gezondheidsrecht.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • 32—40 uur per week
  • €5334—€9375 per maand
  • Gepromoveerd
  • 948570

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you