Postdoc “Karaktergroei bij jong volwassen vluchtelingen” (0,6 fte)

Postdoc “Karaktergroei bij jong volwassen vluchtelingen” (0,6 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
14 feb 21 feb Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 feb 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht is plek voor een postdoc “Karaktergroei bij jong volwassen vluchtelingen”. Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

Graag nodigen wij je uit om te solliciteren op onderstaande vacature binnen het project A matter of time: A study on emotional character growth in the aftermath of adversity”.

 

In de afgelopen decennia is het aantal jonge mensen met, of op zoek naar, een vluchtelingenstatus in Europa exponentieel gegroeid. Vaak zijn deze mensen blootgesteld aan traumatische gebeurtenissen. Eerder onderzoek laat zien dat traumatische gebeurtenissen niet alleen gerelateerd zijn aan negatieve uitkomsten, maar soms ook kunnen leiden tot positieve karaktergroei. Doel van het huidige onderzoek is om te onderzoeken hoe stress en trauma bij jong volwassen vluchtelingen groei genereert. Specifieke interesse gaat uit naar de emotionele processen die ten grondslag liggen aan karaktergroei, en hoe deze processen tot uiting komen op macro- (maand, jaar) én op micro- (dag, uur) niveau. De dataverzameling vindt plaats tussen mei 2018 en mei 2019. Het project is een samenwerking met Tilburg Universiteit. In Utrecht (afdelingen Ontwikkelingspsychologie en Klinische Psychologie) ligt de focus op jong volwassen vluchtelingen, in Tilburg (afdeling Ontwikkelingspsychologie) zal gelijktijdig een Nederlandse ‘matched control group’ worden gevolgd. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met Monash University (Australië) en University of Toronto (Canada).


Je taken zijn o.a.:

  • het coördineren van de dataverzameling (afname van vragenlijsten bij vluchtelingen op locatie; een dagboekstudie en EAR-studie (Electronically Activated Recorder);
  • masterstudenten en studentassistenten mede begeleiden en hun inzet coördineren;
  • schrijven van wetenschappelijke publicaties voor nationale en internationale tijdschriften.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je voldoet aan het volgende profiel:
  • PhD in Sociale Wetenschappen;
  • affiniteit met de doelgroep;
  • uitstekende statistische- en schrijfvaardigheden;
  • goede organisatorische en sociale kwaliteiten, flexibel en zelfstandig.

Als postdoctoraal onderzoek(st)er doe je ervaring op met state-of-the-art onderzoeksmethoden. De resulterende data kan vervolgens gebruikt worden voor het beantwoorden van zowel fundamentele als meer maatschappelijk relevante onderzoeksvragen.

Arbeidsvoorwaarden

Het gaat om een onderzoeksaanstelling van 18 maanden voor 0,6 fte (start april/mei 2018). De aanstelling is uit te breiden met een onderwijsaanstelling binnen de afdeling Ontwikkelingspsychologie. Het salaris bedraagt minimaal € 2.588,- en maximaal € 3.111,- (schaal 10 cao Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime dienstverband. Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken collega's uit diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Sociale Wetenschappen is een toonaangevende faculteit voor wetenschappelijk onderzoek en academisch onderwijs. De faculteit herbergt de disciplines algemene sociale wetenschappen, culturele antropologie, onderwijskunde, pedagogiek, psychologie en sociologie.


De Undergraduate en Graduate School verzorgen voor ruim 5.600 studenten een breed palet aan bacheloropleidingen en masterprogramma's. De faculteit telt ongeveer 1.000 medewerkers, die ieder op eigen wijze bijdragen aan de opleiding en vorming van jong talent en aan het onderzoeken en helpen oplossen van wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken.

Specificaties

  • Postdoc
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 24 uur per week
  • €2588—€3111 per maand
  • Gepromoveerd
  • 961768

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you