Universitair hoofddocent Taal & Communicatie (1,0 fte)

Universitair hoofddocent Taal & Communicatie (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
19 feb 18 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht is plek voor een UHD Taal & Communicatie. Heeft u interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

Het departement Talen, Literatuur en Communicatie heeft per 1 juli 2018 een vacature voor een talentvolle universitair hoofddocent met expertise op het terrein van taal en communicatie. Dit vakgebied houdt zich bezig met de beschrijving en verklaring van taalgebruik in verschillende contexten, en van de cognitieve, affectieve en sociale gevolgen daarvan. De maatschappelijke doelstelling ligt op het ontwikkelen van ‘evidence-based’ adviezen voor de optimalisering van communicatie en het taalonderwijs.

Van de nieuwe collega wordt een brede oriëntatie en inzetbaarheid verwacht, met name in de bacheloropleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen (CIW). Daarnaast is inzet in de bacheloropleiding Nederlandse Taal & Cultuur mogelijk en in één of meer van de volgende masterprogramma’s: Communicatie in Organisaties, Neerlandistiek, en de research master Linguistics.

Het onderzoek wordt ondergebracht in het Utrecht Institute of Linguistics OTS (UiL-OTS) binnen de onderzoeksgroep Language and Communication. Een belangrijke taak zal bestaan uit het ontplooien van initiatieven voor de werving van extern gefinancierd onderzoek. De positie kent een verdeling van 60% onderwijs en 40% onderzoek.

Uw werkzaamheden bestaan uit:

  • zelfstandig verrichten van onderzoek op het terrein van taal en communicatie, resulterend in publicaties in vooraanstaande internationale tijdschriften;
  • initiatief nemen tot verwerving van 2e en 3e geldstroomfinanciering;
  • initiatief nemen tot kennisvalorisatie;
  • verzorgen van cursorisch onderwijs binnen de genoemde bachelor- en masteropleidingen;
  • begeleiden van bachelor- en masterscripties;
  • uitvoeren van diverse management- en bestuurstaken.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

U beschikt over het volgende profiel:
  • voltooide relevante promotie op het gebied van taalgebruik, communicatie of verwante thematieken;
  • ruime onderzoekservaring en uitstekende onderzoekskwaliteiten, blijkend uit publicaties in gerenommeerde internationale tijdschriften en/of bij gerenommeerde uitgevers en/of uit een seniorkwalificatie onderzoek;
  • gezien de huidige samenstelling van de staf en de onderzoeksthema’s die worden bestreken, strekt specialisatie op één van de volgende thema’s tot aanbeveling: communicatie-onderzoek naar het verband tussen tekstkenmerken en cognitieve processen van lezen en schrijven, communicatieve benaderingen van kwantitatieve onderzoeksinstrumenten (zoals vragenlijsten) en methodologie, communicatieve benaderingen van taalgebruik in social media, waaronder computationele en automatische analyses;
  • ervaring met werving van 2e en/of 3e geldstroomfinanciering;
  • ruime onderwijservaring op universitair niveau en aantoonbare didactische bekwaamheid, bijvoorbeeld blijkend uit een seniorkwalificatie onderwijs;
  • aantoonbare bestuurlijke en/of managementervaring;
  • teamgeest en aantoonbaar vermogen tot samenwerken;
  • brede inzetbaarheid in het onderwijs en in een of meer van de interdisciplinaire samenwerkingsverbanden van de Universiteit Utrecht (strategische thema’s, focusgebieden).

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een 1,0 fte aanstelling voor een jaar. Na een positieve evaluatie is er zicht op een verlenging van de aanstelling voor onbepaalde tijd. Op basis van universitaire regelingen (Functies, Loopbanen en Waardering (FLOW)) wordt u geacht de seniorkwalificatie onderwijs te behalen. Afhankelijk van kennis en ervaring is het maandelijkse bruto salaris minimaal € 4.815,- en maximaal € 6.438,- (schaal 13/14 van de cao voor Nederlandse universiteiten), gebaseerd op een fulltime dienstverband. U ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 900 medewerkers en 6000 studenten verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Taal en cultuur
  • 38—40 uur per week
  • €4815—€6438 per maand
  • Gepromoveerd
  • 962513

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Trans 10, 3512 JK, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou