Adviseur Onderzoeksubsidies Exacte Wetenschappen

Adviseur Onderzoeksubsidies Exacte Wetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
12 jul 12 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 aug 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Innovation Exchange Amsterdam (IXA) heeft een vacature voor een Adviseur Onderzoeksubsidies Exacte Wetenschappen.

 Als adviseur onderzoeksubsidies werkt u in een team met negen adviseurs en bent u verantwoordelijk voor het zoeken naar geschikte subsidiemogelijkheden voor (excellente) wetenschappers in verschillende stadia van hun carrière en het stimuleren van acquisitie van onderzoeksubsidies.

Het ondersteunen omvat het gehele traject van een onderzoek subsidieaanvraag, d.w.z. het samen met de onderzoeker vaststellen van de meest kansrijke subsidieverstrekker, het adviseren t.a.v. de structuur van de subsidieaanvraag en het becommentariëren van ‘draft’ onderzoeksvoorstellen. De nadruk ligt hierbij op Nederlandse en Europese onderzoeksubsidies.

Naast één-op-éénadvies behoort het proactief informeren van onderzoekers en onderzoekseenheden d.m.v. het organiseren en coördineren van informatiebijeenkomsten omtrent aanvraagprocedures expliciet tot de taken. Indien van toepassing in het subsidietraject kan eveneens het organiseren en coördineren van interview-trainingen aan de orde zijn.

Tevens fungeert u als aanspreekpunt op het gebied van wetenschapsvalorisatie; een onderwerp waar de UvA een bijzonder belang aan hecht.

U zal uw basis hebben binnen IXA UvA-HvA dat gestationeerd is op het Science Park, waar de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) gevestigd is. Daarnaast kan (ook) gewerkt worden ten dienste van één of meer andere UvA-faculteiten. U zal dan voor een deel van uw werktijd gestationeerd zijn op locatie bij die betreffende faculteit(en). Als adviseur begeleidt u de subsidie-aanvraagprocedure in overleg met de facultaire financiële projectadministraties en onderzoeksinstituutsdirecteuren.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Van u wordt verwacht dat u beschikt over:

  • een academisch denk- en werkniveau, bij voorkeur gepromoveerd in een van de bètawetenschappen;
  • minimaal 3 jaar relevante werkervaring;
  • een gedegen kennis van en ervaring met het aanvragen van onderzoeksubsidies, bij voorkeur Nederlandse en Europese onderzoeksubsidies;
  • advieservaring, bij voorkeur met het adviseren van onderzoekers over het opstellen en indienen van onderzoeksprojecten;
  • uitstekende mondeling en schriftelijk communicatieve vaardigheden, in zowel Nederlands als Engels.

Daarnaast bent u initiatiefrijk, heeft u een resultaatgerichte, flexibele instelling en bent u een teamspeler.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een veelzijdige functie in een boeiende, op ontwikkeling gerichte, organisatie.

De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van Medewerker Kennisvalorisatie 3.

Het betreft een aanstelling voor de duur van één jaar met, bij goed functioneren, uitzicht op verlenging met één jaar. Het salaris bedraagt bruto, afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal €3.475 en maximaal €4.757 (salarisschaal 11, Cao Nederlandse Universiteiten), bij volledige werktijd (38 uur per week).

UvA biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

Afdeling

Innovation Exchange Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam heeft als één van de doelstellingen om vanuit onderwijs en onderzoek maatschappelijke en economische meerwaarde te creëren. Innovation Exchange Amsterdam (IXA) is de afdeling waar de UvA deze valorisatietaak belegd heeft. IXA ondersteunt onderzoekers actief bij het aanvragen van subsidies, het vermarkten van onderzoeksresultaten via licenties en spin off bedrijven en het opzetten van samenwerkings- verbanden. Bij IXA UvA-HvA werken 23 medewerkers in drie expertiseteams: subsidie, juridisch en business development. Het subsidieteam adviseert en ondersteunt onderzoekers bij het verwerven van onderzoeksubsidies.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • max. 38 uur per week
  • €3475—€4757 per maand
  • Gepromoveerd
  • 17-373

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you