Docent Pedagogische Wetenschappen

Docent Pedagogische Wetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
13 nov 26 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 nov 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW) zoekt voor het Bachelorprogramma Pedagogische Wetenschappen en de Mastertrack Preventieve Jeugdhulp en Opvoeding een docent. 

De docent wordt werkgroepdocent in de bacheloropleiding en stagedocent in de masteropleiding. In de bachelor volgen studenten naast de hoorcolleges ook werkgroeponderwijs. De doelen van het werkgroeponderwijs zijn o.a. het leren van academische vaardigheden. Werkgroepdocenten begeleiden werkgroepen van +/- 16 studenten. Werkzaamheden van de werkgroepdocent zijn met name het in samenwerking met collega’s inhoud geven aan opdrachten en bijeenkomsten, het geven van de werkgroepbijeenkomsten en het begeleiden en beoordelen van opdrachten van studenten. In de master volgen studenten een praktijkstage. De stagedocent biedt vanuit de opleiding begeleiding om het stageproces en de leerdoelen van de stage te bewaken. De stagedocent heeft individuele afspraken met studenten, legt stagebezoeken af en begeleidt intervisiebijeenkomsten.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

De kandidaat:

  • heeft een recent afgeronde masteropleiding (MSc) of gepromoveerd in de Pedagogische Wetenschappen;
  • heeft kennis van pedagogiek en basale kennis van onderwijskunde;
  • heeft een gedegen kennis van onderzoeksmethoden en statistische technieken;
  • heeft goede academische schrijfvaardigheden;
  • heeft pedagogische praktijkervaring;
  • heeft aantoonbare onderwijsaffiniteit;
  • is didactisch (start)competent ten aanzien van het voorbereiden en begeleiden van werkgroepen en het begeleiden van masterstages;
  • is in staat om didactische competenties te verwerven en inhoudelijke vakkennis bij te houden;
  • heeft een werkhouding gericht op samenwerking, flexibiliteit en betrokkenheid;
  • heeft goede organisatievaardigheden;
  • is stressbestendig.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling geschiedt in tijdelijke dienst per 15 december 2017 voor de duur van één jaar, met de mogelijkheid tot verlenging van één jaar (in geval van goede beoordeling en onveranderde omstandigheden). Het salaris bedraagt op basis van een fulltime dienstverband (38 uur per week), afhankelijk van relevante werkervaring, minimaal €2.588 en maximaal €4.084 bruto per maand (schaal 10; behorend bij het UFO-profiel Docent 4). De UvA biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld en 8.3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Pedagogische en Onderwijswetenschappen

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW) is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de pedagogische en onderwijswetenschappen van de UvA. Medewerkers van de afdeling participeren in het College of Child Development and Education (bacheloronderwijs pedagogiek, onderwijskunde en Universitaire Pabo van Amsterdam [UPvA]), de Graduate School of Child Development and Education (master- programma’s pedagogiek, onderwijskunde, lerarenopleiding en PhD-opleiding), het Research Institute of Child Development and Education (pedagogisch en onderwijskundig onderzoek) en Research Priority Area Yield (multidisciplinair onderzoek naar de menselijke ontwikkeling).

http://www.uva.nl/disciplines/pedagogiek-en-onderwijskunde

Specificaties

  • Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 22.8 uur per week
  • €2588—€4084 per maand
  • Universitair
  • 17-564

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you