Financieel–economisch beleidsmedewerker

Financieel–economisch beleidsmedewerker

Geplaatst Deadline Locatie
18 apr 11 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben je een strategisch denker, die gaat voor kwaliteit en sterk is in het afwegen van belangen?
Wil je Amsterdam van een andere kant leren kennen?    

Dan is deze vacature bij de Universiteit van Amsterdam (UvA) iets voor jou. De stafafdeling Financiën, Planning & Control (FP&C) vormt het financieel geweten van de UvA en heeft een beleidsvoorbereidende-, kaderstellende en adviserende rol. De afdeling is onderdeel van de Bestuursstaf en ondersteunt het College van Bestuur in alle verantwoordelijkheden met betrekking tot het financiële beleid en de controlling van de UvA.

De afdeling bestaat uit twee teams:team Control & Beleid en team Vastgoed. Het team Control & Beleid is op zoek naar een financieel-economisch beleidsmedewerker.

Als beleidsmedewerker signaleer je relevante ontwikkelingen in het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, met name op het gebied van algemeen financieel-economisch beleid en de beleid- en sturingsinformatie. Je vertaalt deze ontwikkelingen naar hun (strategische) betekenis voor de UvA.

In de rol van senior adviseur richt je je voornamelijk op de volgende activiteiten:

  • ontwikkelen van financieel–economisch beleid;
  • zelfstandig hoogwaardige analyses en prognoses opstellen, zowel op instellingsniveau als voor verschillende disciplines en hierover advies uitbrengen;
  • beheren en verder ontwikkelen van beleidsinstrumenten.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Als je de juiste kandidaat bent dan:

  • heb je een afgeronde wo-opleiding, bij voorkeur bedrijfseconomisch;
  • heb je relevante werkervaring, bij voorkeur een aantal jaren als financieel beleidsmedewerker in de publieke sector;
  • ben je analytisch sterk en kun je goed abstraheren;
  • heb je een resultaatgerichte instelling;
  • beschik je over goede communicatieve- en adviesvaardigheden;
  • heb je een onafhankelijke instelling en ben je objectief in oordeelsvorming;
  • houd je van vernieuwing, adviseren en neem je de verantwoordelijkheid in verander- en verbetertrajecten. Daarbij houd je rekening met verschillende meningen en gevoeligheden in een organisatie, weet je draagvlak te creëren bij divergerende belangen en heb je oog voor detail;
  • heb je affiniteit met het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Externe ontwikkelingen bij OCW en de VSNU volg je ook nu al, gewoon omdat je hier belangstelling voor hebt;
  • heb je kennis van en ervaring met verschillende financiële processen en cycli;

Ervaring met grote samenwerkingstrajecten is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor de periode van een jaar. De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie Beleidsmedewerker 1. De bij deze functie behorende salarisschaal is schaal 13 (Cao Nederlandse Universiteiten).

Het salaris bedraagt maximaal €5.861 bruto per maand bij een volledige aanstelling (38 uur per week) en is afhankelijk van opleiding en ervaring. De UvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering.

Door de omvang van onze organisatie en de dynamiek in de personeelsbezetting bieden wij uitstekende groeimogelijkheden. Ook bieden wij veel mogelijkheden om privé en werk te combineren. Als universiteit bieden wij uiteraard coaching en goede opleidingsmogelijkheden voor onze medewerkers aan.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Bestuursstaf UvA - Stafafdeling Financiën, Planning & Control

De stafafdeling Financiën, Planning & Control (FP&C) vormt het financieel geweten van de UvA en heeft een beleidsvoorbereidende-, kaderstellende en adviserende rol. De afdeling is onderdeel van de Bestuursstaf en ondersteunt het College van Bestuur in alle verantwoordelijkheden met betrekking tot het financiële beleid en de controlling van de UvA.   De afdeling bestaat uit twee teams: team Control & Beleid en team Vastgoed. Het team Control & Beleid is op zoek naar een financieel-economisch beleidsmedewerker.

Specificaties

  • Financiën
  • 32—38 uur per week
  • €4815—€5861 per maand
  • Universitair
  • 18-201

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you