(Universitair) Docent Vermogensrecht (1,0 fte)

(Universitair) Docent Vermogensrecht (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
6 dec 22 dec Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 dec 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het Departement Privaatrecht van de Tilburg Law School heeft per 1 februari 2018 ruimte voor een fulltime (universitair) docent die onderwijs verricht in de bachelor- en masterfase op het gebied van het algemeen vermogensrecht.

Functieomschrijving

Als Docent verzorgt u in teamverband en onder begeleiding van een senior docent onderwijs op het gebied van het vermogensrecht in de bachelorfase van de opleiding. U draagt o.a. zorg voor de organisatie van onderwijs en het ontwikkelen en onderhouden van onderwijsmateriaal, en thesisbegeleiding. Van u wordt eveneens verwacht dat u zich oriënteert op onderzoek (onder supervisie van een senior-onderzoeker). Verder wordt van u verwacht dat u bijdraagt aan het onderzoeksprogramma van het Tilburg Institute for Private Law (TIP), zie ‘The responsiveness of private law in times of globalization’ (2014-2018)’.

 

Als Universitair Docent verzorgt u zelfstandig onderwijs in de bachelor- dan wel masterfase van de opleiding op het gebied van het vermogensrecht. Naast bovengenoemde onderwijstaken wordt van u verwacht dat u Engelstalig onderwijs verzorgt in de Global Law Bachelor. Op onderzoeksgebied wordt van u o.m. verwacht dat u participeert in het onderzoeksprogramma van het Tilburg Institute for Private Law (TIP), zie ‘The responsiveness of private law in times of globalization’ (2014-2018)’, en dat u daarnaast een eigen onderzoekslijn ontwikkelt binnen het privaatrecht. Verder wordt verwacht dat u deelneemt aan subsidie-aanvragen. Managementtaken bestaan vooral uit het assisteren van de senior staf in het departement en de coördinatie van onderzoeks- en onderwijstaken.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Voor de functie (Universitair) Docent beschikt u over de volgende kwaliteiten. U heeft een WO-opleiding op het gebied van recht – met bij voorkeur specialisatie in het privaatrecht – en u beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. U beschikt over aantoonbare onderwijservaring en draagt uw kennis enthousiast en helder over op studenten. U heeft aantoonbare affiniteit met onderzoek, wat onder meer blijkt uit een of meerdere publicaties. Voor de functie Universitair Docent is een succesvolle promotie een vereiste. Naast een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk, beheerst u het Engels in woord en geschrift. U beschikt over de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of bent bereid deze binnen een jaar te behalen. Verder bent u goed in staat om in teamverband te werken.

 

Kandidaten met interesse in het brede goederen- en insolventierecht worden uitdrukkelijk verzocht te solliciteren. Affiniteit met internationale- en rechtsvergelijkende aspecten van het vermogensrecht strekt tot de aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Tilburg University behoort tot de top van Nederlands beste werkgevers en kent een buitengewoon goed arbeidsvoorwaardenpakket. Het betreft een dienstverband voor de duur van 4 jaar. Voor de functie van docent geldt een maximaal salaris van € 4.084,- afhankelijk van ervaring. De functie van universitair docent kent een maximum salaris van € 4.757,-. Beiden bij een full time dienstverband.

Afdeling

Tilburg Law School (TLS) staat voor kwaliteit, met brede, internationale opleidingen en innovatief onderzoek. Het onderzoek van Tilburg Law School vindt plaats in een organisatie waar ruimte is voor diversiteit. De Tilburg Graduate Law School is verantwoordelijk voor de opleiding en begeleiding van promovendi en onderzoeksmasterstudenten. De inspirerende en open cultuur maakt het werken plezierig.

 

Tilburg Law School

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • max. 40 uur per week
  • Universitair
  • 12181

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you