Promovendus Genotype-omgeving interactie en correlatie

Promovendus Genotype-omgeving interactie en correlatie

Geplaatst Deadline Locatie
24 mei 8 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 jun 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

In uw promotieonderzoek ontwikkelt en onderzoekt u modellen om gemeten genotypes (individuele genen of polygenetische scores) en gemeten omgevingsvariabelen te integreren in longitudinale tweeling en familiedesigns. Deze modellen worden toegepast op data binnen de unieke grootschalige longitudinale en genetische database van het Nederlands Tweelingen Register (NTR), gevestigd aan de VU. Daarnaast wordt u geacht een bijdrage te leveren aan de administratie van het NTR database en de integratie van deze database met omgevingsdata.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

Kennis van statistische methoden (met name structurele vergelijkingsmodellen en multilevel modellen); omgang met grote datasets, kennis van genetische epidemiologie en familieonderzoek; bereidheid om bij te dragen aan data management; kennis van kwantitatieve genetica. Promovendi met een sterkte interesse in statistisch modelleren en goede data management skills sluiten goed aan bij het profiel van de vacature. Kennis van de Nederlandse taal gewenst.

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van een jaar. Een verlenging van de aanstelling met  2 of 3 jaar tot een totale aanstellingsduur van  3 of 4 jaar behoort tot de mogelijkheden. De arbeidsovereenkomst dient te worden afgerond met een proefschrift.
Op www.werkenbijdevu.nl kunt u onze arbeidsvoorwaarden uitgebreid terugvinden.  

Salariëring is conform de CAO voor universiteiten. Het salaris is bij indiensttreding € 2.222,- bruto per maand bij een voltijdse aanstelling. Het maximumsalaris bedraagt € 2.840,- bruto per maand.
De standplaats is de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) is een vooraanstaande, innovatieve en groeiende universiteit die midden in de samenleving staat en actief bijdraagt aan de ontwikkelingen in onderwijs en onderzoek. Onze breed georiënteerde universiteit telt tien faculteiten, verschillende instituten, stichtingen en onderzoekscentra, en ondersteunende diensten. Op de campus aan de snelst groeiende economische regio van Nederland (de Zuidas), werken ruim 4.500 medewerkers en volgen ruim 23.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

Afdeling

De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) is binnen het brede domein van gedrag en gezondheid uniek door de combinatie van de disciplines psychologie, pedagogiek en bewegingswetenschappen. Veel aandacht wordt besteed aan de effecten van training, behandeling, begeleiding, genetica, opvoeding en onderwijs op het gedrag van gezonde mensen en mensen met een fysieke of mentale aandoening. De faculteit herbergt het Nederlands Tweelingen Register (NTR) waarmee baanbrekend onderzoek in de gedragsgenetica wordt gedaan.

Project
Onderzoek naar genotype-omgeving interactie en correlatie heeft tot doel om inzicht te verkrijgen in de wijze waarop genetische en omgevingsinvloeden bijdragen aan fenotypische verschillen. Op grond van tweeling en familie designs zijn verschillende methoden ontwikkeld voor dit type onderzoek. Echter de beschikbaarheid van gemeten genotypes (bijvoorbeeld Single Nucleotide Polymorphisms; SNPs) en van informatie over de omgeving waarin men is opgegroeid en waarin met nu leeft, biedt mogelijkheden om deze methoden te verbeteren en om nieuwe methoden te ontwikkelen. Dit project heeft tot doel om gemeten genotype data en omgevingsdata te integreren in (longitudinale) tweeling en familiedesigns om tot een beter inzicht te komen in genotype-omgeving interactie en correlatie. 

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 40 uur per week
  • Universitair
  • 17136

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou