Promovendus Child Study Group

Promovendus Child Study Group

Geplaatst Deadline Locatie
29 jun 4 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 aug 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Psychosociale behandeling van druk, ongeconcentreerd en opstandig gedrag is veelal alleen beschikbaar voor kinderen met een diagnose, zoals ADHD of een gedragsstoornis. Een grote groep kinderen die beperkingen ervaart door hun drukke en ongeconcentreerde gedrag wordt hiermee niet bediend. Op dit moment wordt er aan de Vrije Universiteit Amsterdam een zelfhulp programma ontwikkelt in samenwerking met stichting Kinderpostzegels. Het programma ondersteunt ouders in de aanpak van druk, ongeconcentreerd en opstandig gedrag bij kinderen. Het ouderprogramma bestaat uit een werkboek en een online omgeving waarin gewerkt wordt met modules die bestaan uit opdrachten en achtergrondinformatie. Doel is om ouders middels gedragstherapeutische technieken meer structuur te leren creëren in de thuissituatie, gewenst gedrag te versterken en ongewenst gedrag om te buigen. Het ouderprogramma sluit aan op bestaande gedragstherapeutische programma’s voor ouders en leerkrachten.
 
Het programma zal middels een randomized clinical trial onderzocht worden op effectiviteit. Het onderzoek zal zich richten op kinderen met ADHD en/of druk gedrag in de leeftijd van 4 tot en met 13 jaar. Voor dit onderzoek zoeken wij een promovendus die ons team wil komen versterken. 
 
Deze studie is een activiteit van de ‘academische werkplaats ADHD’ waarin een groot aantal Nederlandse praktijkinstellingen, onderzoeksinstellingen en kennisnetwerken samenwerkt aan het verbeteren van het zorgaanbod voor kinderen met druk en ongeconcentreerd gedrag of ADHD. De studie wordt uitgevoerd in samenwerking met Universitair Medisch Centrum Groningen en Accare Kinder- en Jeugdpsychiatrie.
 
De positie is per 1 september beschikbaar. De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren wordt de aanstelling met 2 jaar verlengd.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

• Afgeronde universitaire studie psychologie (bij voorkeur neuropsychologie, klinische psychologie of ontwikkelingspsychologie), orthopedagogiek, of een gerelateerde opleiding;
• sterke affiniteit met wetenschappelijk onderzoek (bijvoorbeeld blijkend uit extra curriculaire onderzoeksactiviteiten, publicatie);
• ervaring met het doen van interventieonderzoek is een pré;
• uitstekende sociale vaardigheden;
• zelfstandige en proactieve werkhouding.

Arbeidsvoorwaarden

De Vrije Universiteit heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals:
• 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
• ruime bijdrage van 65% aan reiskosten OV woon-werkverkeer;
• collectiviteitskortingen op ziekte- en autoverzekering; 
   
Salariëring is conform de CAO voor universiteiten. Het salaris is bij indiensttreding € 2.222,- bruto per maand bij een voltijdse aanstelling. Het maximumsalaris bedraagt € 2.840,- bruto per maand.
De standplaats is de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) is een vooraanstaande, innovatieve en groeiende universiteit die midden in de samenleving staat en actief bijdraagt aan de ontwikkelingen in onderwijs en onderzoek. Onze breed georiënteerde universiteit telt tien faculteiten, verschillende instituten, stichtingen en onderzoekscentra, en ondersteunende diensten. Op de campus aan de snelst groeiende economische regio van Nederland (de Zuidas), werken ruim 4.500 medewerkers en volgen ruim 23.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

Afdeling

De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) is binnen het brede domein van gedrag en gezondheid uniek door de combinatie van de disciplines psychologie, pedagogiek en bewegingswetenschappen. Veel aandacht wordt besteed aan de effecten van training, behandeling, begeleiding, opvoeding en onderwijs op het gedrag van gezonde mensen en mensen met een fysieke of mentale aandoening.
 
De vacature van een promovendus bestaat bij de Child Study Group van de sectie Klinische Neuropsychologie (http://www.ChildStudyGroup.nl). De Child Study Group doet baanbrekend onderzoek naar neurocognitieve disfuncties bij kinderen en kent een internationaal erkende onderzoekslijn rond de behandeling en etiologie van ADHD en gedragsstoornissen. De Child Study Group bestaat uit een hecht team van enthousiaste en collegiale medewerkers.

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 40 uur per week
  • €2222—€2840 per maand
  • Universitair
  • 17181

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you