Promovendus Go Explore the World

Promovendus Go Explore the World

Geplaatst Deadline Locatie
10 aug 31 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 aug 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het uitvoeren van een promotieonderzoek binnen de Generaties2 studie. Als promovendus bent u verantwoordelijk voor het uitvoeren van de lopende negende meting bij 6-7 jarige kinderen en hun ouders. Hiervoor worden de gezinnen uitgenodigd om naar de VU-sportzaal in Amstelveen te komen. In de afgelopen drie maanden hebben al 75 gezinnen enthousiast meegedaan. In deze meting worden de motorische activiteit van kinderen en de interactie tussen ouders en kinderen tijdens het uitvoeren van een bewegingstaak gemeten. Deze meting vormt een belangrijke aanvulling op de longitudinale informatie die in eerdere metingen verkregen is, waaronder gegevens over de kwaliteit van de gehechtheidsrelatie tussen kinderen en hun moeders. Doel van dit project is om te onderzoeken 1) welke aspecten van opvoedingsgedrag van ouders samenhangen met de ontwikkeling van motorische activiteit van kinderen; 2) hoe motorische activiteit zich ontwikkelt in de eerste fase van de kindertijd (0-7 jaar), en hoe deze ontwikkeling samenhangt met de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling; 3) in hoeverre risico-kenmerken van de moeder of het kind bovengenoemde ontwikkelingspaden of verbanden voorspellen. 

• Je coördineert het team van studenten dat de negende meting van Generaties2 uitvoert;
• Je codeert motorische activiteit op basis van observaties uit eerdere metingen;
• Je codeert video-opnamen van ouder-kind interacties;
• Ter beantwoording van je onderzoeksvragen stel je hypothesen op, maak je een analyseplan en analyseer je de verzamelde data;
• Over de resultaten rapporteer je middels artikelen voor internationale wetenschappelijke tijdschriften, en verwerkt deze tot een proefschrift.


  

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

• Afgestudeerd (MSc/MA) in de Bewegingswetenschappen, Pedagogiek, (Ontwikkelings)psychologie of aanverwant vakgebied
• Interesse in bewegen als gedragsuitkomst en in motorische ontwikkeling
• Interesse in de rol van opvoeding bij de ontwikkeling van bewegen bij kinderen
• Goede sociale en organisatorische vaardigheden
• Ervaring met werken met gezinnen en kinderen is een pre
• Goede uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift van de Nederlandse en Engelse taal 
  

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de duur van 12 maanden en bij voldoende perspectief verlengd tot een totaal van 3 jaar op basis van 0,8 fte. De aanstelling kan worden uitgebreid met taken in het bachelor- en masteronderwijs. Aan het einde van aanstelling dient de arbeidsovereenkomst afgesloten te worden met een proefschrift. Op de website kunt u onze aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden uitgebreid terugvinden (www.werkenbijdevu.nl) 
 
Salariëring voor de aanstelling bij de VU is conform de CAO voor universiteiten Het salaris bedraagt gedurende het aanvangsjaar € 2.588,- oplopend tot € 2.840,- bruto per maand in het laatste jaar bij een voltijds dienstverband. 
  

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) is een vooraanstaande, innovatieve en groeiende universiteit die midden in de samenleving staat en actief bijdraagt aan de ontwikkelingen in onderwijs en onderzoek. Onze breed georiënteerde universiteit telt tien faculteiten, verschillende instituten, stichtingen en onderzoekscentra, en ondersteunende diensten. Op de campus aan de snelst groeiende economische regio van Nederland (de Zuidas), werken ruim 4.500 medewerkers en volgen ruim 23.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

Afdeling

De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) is binnen het brede domein van gedrag en gezondheid uniek door de combinatie van de disciplines psychologie, pedagogiek en bewegingswetenschappen. Veel aandacht wordt besteed aan de effecten van training, behandeling, begeleiding, opvoeding en onderwijs op het gedrag van gezonde mensen en mensen met een fysieke of mentale aandoening.
 
Jongens en meisjes verschillen onderling sterk in hun lichamelijke activiteit en motorische vaardigheden. Welke rol speelt opvoeding daarin? Binnen het Generaties2 –project volgen we sinds de zwangerschap 2,000 gezinnen, en dat biedt de mogelijkheid om te toetsen of de kwaliteit van de ouder-kindrelatie voorspellend is voor de ontwikkeling van motorische activiteit.
 
Deze vacature voor een promovendus die zich gaat richten op dit thema bestaat binnen de samenwerking tussen de afdelingen Bewegingswetenschappen (sectie Motorisch Leren en Prestatie) en Pedagogische en Onderwijswetenschappen (sectie Ontwikkelingspedagogiek) van de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen.
De sectie Motorisch Leren en Prestatie heeft tot doel om motorisch controle en leren in verschillende stadia van ontwikkeling (van baby’s tot ouderen) te onderzoeken binnen de sport, revalidatie, bewegingsonderwijs en ander prestatie-omgevingen. Motorisch leren en presteren en ontwikkeling worden onderzocht door de interactie te bestuderen tussen de taak (bijv. karakteristieken van voorwerpen, taak instructie), de omgeving waarin gehandeld wordt (bijv. ervaren druk of stress, twee dingen tegelijk doen) en de persoonskenmerken van het individu (bijv. expertise, hersenbeschadiging, emoties).
 
De sectie Ontwikkelingspedagogiek richt zich op de bijdrage van opvoeding, jeugdzorg en gehandicaptenzorg aan (geestelijk) gezond opgroeien. Een belangrijk project hierbinnen is Generaties2, een grootschalige, langlopende studie naar de ontwikkeling van ouderschap en de samenhang met de ontwikkeling van het (jonge) kind (gedrag, cognitie en affect). Moeders en hun eerste kind worden gevolgd vanaf het begin van de zwangerschap en daarna. De oudste kinderen in de studie zijn nu 6-7 jaar en deze gezinnen doen mee aan de negende meting.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 40 uur per week
  • €2222—€2840 per maand
  • Universitair
  • 17240

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you