Universitair Docent Onderwijspedagogiek

Universitair Docent Onderwijspedagogiek

Geplaatst Deadline Locatie
1 mrt 8 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het verzorgen van onderwijs in de bachelor Pedagogische Wetenschappen en het bijbehorende Mastertraject Onderwijs en Innovatie. De Universitair Docent ontwikkelt onderwijs en vervult een coördinerende rol.

Naast de onderwijsinvulling wordt wetenschappelijk onderzoek verricht. We zoeken iemand met ervaring op het gebied van de onderwijspedagogiek die onderzoek doet gericht op het verbeteren van onderwijspraktijken. Dit onderzoek richt zich bij voorkeur op microprocessen in de klas en/of de invloed van sociale en culturele contexten op die processen. De kandidaat is ook in staat om vanuit theoretische en ethische beschouwingen kritisch te reflecteren op onderwijs. De kandidaat heeft ervaring met zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek. Er wordt verder verwacht dat de kandidaat in staat is om subsidies te werven voor de ontwikkeling van nieuw onderzoek. Tevens hechten we er groot belang aan dat onderzoeksresultaten in de onderwijspraktijk worden gevaloriseerd.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

• Gepromoveerd in Onderwijswetenschappen, Pedagogische wetenschappen of een aanpalend gebied (zoals Psychologie of Sociologie);
• ervaring in het geven van academisch onderwijs aan zowel bachelor als master studenten;
• in bezit van een BKO (basiskwalificatie onderwijs) of bereid deze kwalificatie op korte termijn te behalen;
• expertise in (internationaal) onderzoek op het gebied van onderwijs(pedagogiek), blijkend uit publicaties in toonaangevende (internationale) wetenschappelijke tijdschriften;
• ervaring met leiding geven aan werkgroepen
• ervaring met participatie in commissies en/of projectteam;.
• expertise in het toepassen van zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden;
• communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, in Nederlands en Engels, voor verschillende doelgroepen (studenten, collega’s, kinderen, ouders, en leraren);
• bewezen in staat om onderzoeksmiddelen te verwerven (bij voorkeur als hoofdaanvrager).

Gewenst is:
• ervaring met onderzoek in primair of voortgezet onderwijs;
• ervaring als copromotor.

Arbeidsvoorwaarden

Op www.werkenbijdevu.nl staan de aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 3.475,- tot maximaal € 4.757, - (salarisschaal 11) bruto per maand bij een voltijds dienstverband (conform de CAO Nederlandse Universiteiten).

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) is een vooraanstaande, innovatieve en groeiende universiteit die midden in de samenleving staat en actief bijdraagt aan de ontwikkelingen in onderwijs en onderzoek. Onze breed georiënteerde universiteit telt tien faculteiten, verschillende instituten, stichtingen en onderzoekscentra, en ondersteunende diensten. Op de campus aan de snelst groeiende economische regio van Nederland (de Zuidas), werken ruim 4.500 medewerkers en volgen ruim 23.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

http://www.vu.nl/index.aspx

Afdeling

De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) van de VU is uniek door de combinatie van de disciplines psychologie, pedagogiek en bewegingswetenschappen. Veel aandacht wordt besteed aan de effecten van training, behandeling, begeleiding, opvoeding en onderwijs op het gedrag van gezonde mensen en mensen met een fysieke of mentale aandoening. Het onderwijsonderzoek is samengebracht in onderzoeksinstituut LEARN!
De sectie Onderwijswetenschappen van de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen zoekt een zeer gemotiveerde Universitair Docent Onderwijspedagogiek.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • max. 32 uur per week
  • Gepromoveerd
  • 18039

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou