Ondernemende Entomoloog

Ondernemende Entomoloog

Geplaatst Deadline Locatie
12 sep 27 sep Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 sep 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij de enthousiaste en ondernemende entomoloog , die in staat is wetenschappelijk onderzoek en kennis te vertalen naar praktische oplossingen voor de internationale en nationale land- en tuinbouw?
We zijn op zoek naar een nieuwe collega die voor twee verschillende business units gaat werken; Biointeracties en Plantgezondheid (Bioint) en Praktijkonderzoek Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroente (PAGV), beiden met hun eigen specialisme ten aanzien van gewasgezondheidsvraagstukken. Je vindt het een uitdaging om multidisciplinaire projecten met diverse externe partijen te initiëren, te leiden en goed uit te voeren. Je werkt graag verbindend en bent in staat om jouw netwerken te vergroten en te benutten.
Wageningen Plant Research ontwikkelt kennis voor een duurzame en rendabele ontwikkeling van de land- en tuinbouw door de integratie van wetenschap en praktijk. Dit doen wij in opdracht van bedrijfsleven en overheden. De projecten zijn interdisciplinair en op de landbouwpraktijk gericht.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • Een ambitieuze onderzoeker met een academische opleiding en ruime ervaring in het initiëren en uitvoeren van complexe onderzoeksprojecten, het onderhouden van netwerken en met belangstelling voor en ervaring met de volgende onderzoeksvelden:
    • Entomologie,
    • Plantaardige productiesystemen (akkerbouw/vollegrondsgroenten)
    • Kennisvalorisatie,
  • Een collega die in staat is fundamentele kennis te vertalen naar de praktijk en andersom;
  • Een collega die nieuwe kansen herkent en deze omzet in creatieve ideeën en projecten met (financieel) resultaat;
  • Een zelfstandige, flexibele, ondernemende en samenbindende collega, die vanuit een positieve drive ook anderen weet te enthousiasmeren.

Arbeidsvoorwaarden

Een tijdelijk dienstverband met een gemiddelde werkweek van 36 uur en een salaris van minimaal €3.062,= en maximaal €4.757,= bruto per maand (schaal 11), afhankelijk van werkervaring. De duur van het dienstverband is in eerste instantie voor de periode van een jaar met mogelijkheden tot verlenging. Naast een marktconform salaris bieden wij je goede studie- en verlofregelingen en overige secundaire arbeidsvoorwaarden. Standplaats is 50% Lelystad, 50% Wageningen.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen Plant Research - Biointeracties
Wageningen Plant Research is onderdeel van Wageningen UR. Bij de business unit Biointeracties & Plantgezondheid, wordt onderzoek gedaan naar oplossingen voor ziekten en plagen in de land- en tuinbouw.
Ziekten en plagen veroorzaken grote oogstverliezen. Bestrijding vermindert de verliezen, maar heeft vaak negatieve effecten op mens en omgeving. De business unit Biointeracties & Plantgezondheid werkt aan teeltsystemen die zo robuust zijn dat ze uit zichzelf plagen en ziekten weren. Dit biedt zicht op een duurzame voedselproductie wereldwijd.
De interactie tussen de plant en zijn ziekten en plagen staat centraal in ons onderzoek. Wij bestuderen zowel schadelijke als nuttige insecten, schimmels, virussen en bacteriën en analyseren wat hun effect is op schade aan planten zowel in als boven de grond. Daarnaast ontwikkelen we verfijnde methoden om schadelijke organismen op te sporen, zowel tijdens de productie als verderop in de keten.

Wageningen Plant Research - AGV
De business unit Praktijkonderzoek Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroente (AGV) van Wageningen University & Research levert een bijdrage aan de innovatie- en kennisontwikkeling in de sector, zowel nationaal als internationaal. In opdracht van private sector en overheden werken wij aan toepasbare innovaties waarbij onze onafhankelijke positie en een wetenschappelijk verantwoorde werkwijze voorop staan.

Wageningen UR (Wageningen University & Research)
Een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven: dat is ons dagelijks werk. Wij zoeken binnen ons domein gezonde voeding en leef¬omgeving naar antwoorden op vragen over maatschappelijke thema's als duurzame voedselproductie, klimaatverandering en alternatieve energiebronnen. Dat doen we natuurlijk niet alleen. Om dit, ook internationaal, waar te maken werken we elke dag met 6500 mensen aan de kwaliteit van leven.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Landbouw
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • 314824

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you