Junior HBO onderzoeker

Junior HBO onderzoeker

Geplaatst Deadline Locatie
7 dec 21 dec Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 dec 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Functieomschrijving We zoeken een breed georiënteerde HBO onderzoeker (M/V) met kennis van de Nederlandse flora en ambities voor het zelfstandig uitvoeren van veldwerk. Deze kennis en ambities zet je in voor het uitvoeren van onderzoeksprojecten op zowel het terrein van de herstelecologie als van het genenbeheer van bomen en struiken (o.a. selectie en gebruikswaarde van rassen). Daarnaast oriënteer je je op de ontwikkelingen in aanverwante disciplines. Ook beleidsstudies maken onderdeel uit van het werkveld. Naast veldwerk lever je een bijdrage aan de bewerking en interpretatie van onderzoeksresultaten, samen met een senior onderzoeker en/of projectleider en schrijft mee aan rapporten en andersoortige publicaties. Ook lever je een bijdrage aan de acquisitie van nieuwe projecten.

Als junior HBO onderzoeker maak je deel uit van het team Vegetatie- Bos- en Landschapsecologie dat bestaat uit ongeveer 25 mensen. We doen vanuit een ecologische invalshoek onderzoek aan mogelijkheden voor behoud, herstel, ontwikkeling en duurzaam gebruik van vegetatie, bos en landschappen. We richten ons op de manier waarop beheer, beleid en klimaat ingrijpen op ecologische processen en in onze adviezen en producten richten we ons op de gevolgen hiervan voor biodiversiteit, specifieke beleidsdoelen en ecosysteemdiensten. Het team maakt deel uit van Wageningen Environmental Research. WEnR verricht strategisch en toegepast onderzoek ten behoeve van beleid, beheer en ontwerp van de groene ruimte op lokale, nationale en internationale schaal. Enerzijds gaat het hier om vernieuwend, interdisciplinair en interactief onderzoek van complexe problemen in de sfeer van de groene ruimte, anderzijds leveren we kant en klaar toepasbare kennis en expertise om praktijkproblemen snel en adequaat op te lossen. Om ons onderzoek goed te kunnen uitvoeren beschikken we over zowel een brede expertise als een scala aan faciliteiten zoals laboratoria, databases en DNA-technieken. WEnR maakt deel uit van Wageningen University & Research.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Wij vragen:
  • HBO werk- en denk niveau. Opleiding Biologie of Bos en natuurbeheer; planten- en veldkennis is een vereiste
  • Aantoonbare interesse en kennis in veldecologie en ecologische vraagstukken
  • Kennis van databases en database beheer (MS Access en PostgreSQL)
  • Kennis van GIS is een pre
  • Teamspeler en ervaring met relatiebeheer
  • Enthousiasme en zeer goede communicatieve vaardigheden
  • Goede rapportage en presentatie kwaliteiten
  • Affiniteit met statistiek en statistische technieken
  • Een goed netwerk, relevant voor de huidige functie
  • Kennis in woord en geschrift van de Engelse taal; overige talen zijn een aanbeveling
  • Rijbewijs B

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
Een tijdelijk dienstverband voor een jaar, onder de CAO- DLO voor max. 32 uur per week. Het salaris is minimaal € 2476,- tot max € 3380,- bruto per maand, afhankelijk van ervaring en bij een volledige werkweek van 36 uur. Bij een goed functioneren en goede bedrijfsresultaten kan verlenging gegeven worden.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research

Een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven. Dat is ons dagelijks werk. Wij zoeken binnen ons domein van gezonde en veilige voeding en voedselproductie, voedselzekerheid en gezonde leefomgeving naar antwoorden op vragen over maatschappelijke thema's als duurzame voedselproductie, klimaatverandering en alternatieve energiebronnen. Dat doen we natuurlijk niet alleen. Om dit, ook internationaal, waar te maken werken we elke dag met 5000 mensen aan de kwaliteit van leven.
Wil je hier ook je dagelijks werk van maken? Bij ons krijg je daar de ruimte voor.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • max. 32 uur per week
  • HBO
  • 340461

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you