Financial Controller

Financial Controller

Geplaatst Deadline Locatie
19 feb 12 mrt Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor de afdeling Finance & Control (F&C) van Agrotechnology & Food Sciences Group (AFSG) zoeken wij een accurate en resultaatgerichte Financial Controller. AFSG werkt in een unieke combinatie van universiteit en toegepast onderzoeksinstituut op internationaal topniveau aan onderzoek en onderwijs. Ook van Finance & Control wordt topkwaliteit verwacht. De afdeling Finance & Control is georganiseerd in drie teams Financiële Administratie, Project Control en Afdelingscontrol.

De functie van Financial Controller valt binnen het team Afdelingscontrol.

Wij zoeken een Financial Controller die:
  • Aanspreekpunt is binnen de afdeling F&C voor de integrale controlling activiteiten (budgettering, forecasting, liquiditeitsplanning en maand/jaarrapportages richting de holding van Wageningen University & Research) met betrekking tot het instituut Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) en de stafafdelingen van AFSG;
  • Periodiek de resultaatbepaling, de balanspositie en liquiditeitspositie van WFBR en de stafafdelingen opstelt, analyseert, financiële risico's tijdig signaleert en komt met aanbevelingen;
  • Verantwoordelijk is voor de cost accounting en de doorbelastingen m.b.t. de stafafdelingen en de verdeling van kosten tussen het WFBR en het departement Agrotechnologie en Voeding (ATV).
  • Zorgt voor het goed verlopen van de jaarlijkse planning & control cyclus, de uitvoering van de interne controle beheersmaatregelen en die contacten onderhoudt met de jaarrekening accountant i.o.m. Manager F&C AFSG;
  • De Manager F&C en directie AFSG ondersteunt met diverse ad hoc financiële analyses en diverse KPI's zoals productiviteit, fte's en projectmarges bijhoudt.
Je bent accuraat en uitstekend in staat om, gebruikmakend van jouw helicopterview, gedetailleerde financiële informatie te vertalen naar management informatie voor business unit (BU) managers en directie.

Het op pro-actieve manier geven van gevraagd en ongevraagd advies is voor een jou een vanzelfsprekendheid. Je hebt oog voor de invalshoeken van zowel de business units, directie als financiën en weet deze invalshoeken op overtuigende wijze te vertegenwoordigen.

De Planning & Control cyclus is leidend voor de planning van jouw diverse werkzaamheden en je draagt zelf de verantwoordelijkheid om deze werkzaamheden tijdig en volledig afgerond te hebben.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • HBO of vergelijkbaar werk- en denkniveau, bijvoorbeeld een afgeronde opleiding HBO bedrijfseconomie
  • Minimaal 3 jaar werkervaring als controller, in een grotere, complexe (project) organisatie;
  • Ervaring in het coördineren van activiteiten;
  • De bereidheid om jezelf verder te willen ontwikkelen;
  • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Ervaring met Excel spreadsheets en rapportages bouwen is een pré.
Belangrijke competenties voor de functie zijn: analytisch vermogen, proactief, oplossing- en klantgericht (in communicatie en acties), scenario denken.

In deze functie heb je een grote mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid waarbij intensieve samenwerking met je directe collega's (o.m. BU controllers WFBR) een belangrijke plaats innemen.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende baan bij een professionele organisatie, die je dagelijks uitdaagt om onze klanten de best mogelijke oplossing te bieden. Als Financial Controller ben je onderdeel van een ambitieus team en werk je gezamenlijk aan diverse vraagstukken. Binnen het team is er volop ruimte voor eigen initiatief. Eigen inbreng en verantwoordelijkheid kenmerken onze organisatiecultuur.

Wij bieden een tijdelijk dienstverband met een gemiddelde werkweek van 36 uur, salaris tot maximaal
€ 4.253,- bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 10).
De duur van het dienstverband is in eerste instantie voor de periode van een jaar, met uitzicht op een verlenging.

Naast een marktconform salaris bieden wij je goede studie- en verlofregelingen en een pensioenregeling bij het ABP Pensioenfonds.

Werkgever

Wageningen University & Research

De afdeling Finance & Control is een stafafdeling binnen de Agrotechnology & Food Science Group. Zij bestaat uit ca. 27 fte en is georganiseerd in een team Financiële Administratie, Project Control en Afdelingscontrol.

Agrotechnology & Food Sciences Group is onderdeel van Wageningen University & Research waar fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek elkaar aanvullen. We werken samen met nationale en internationale bedrijven, onderzoeksorganisaties en overheden aan "Healthy food in a biobased society". Onze innovaties vervullen een cruciale rol bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Ondernemerschap en professionaliteit kenmerken ons. Kortom: een interessante, internationale werkgever van formaat!

Wageningen University & Research
Een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven. Dat is ons dagelijks werk. Wij zoeken binnen ons domein van gezonde en veilige voeding en voedselproductie, voedselzekerheid en gezonde leefomgeving naar antwoorden op vragen over maatschappelijke thema's als duurzame voedselproductie, klimaatverandering en alternatieve energiebronnen. Dat doen we natuurlijk niet alleen. Om dit, ook internationaal, waar te maken werken we elke dag met 5000 mensen aan de kwaliteit van leven.

Wil je hier ook je dagelijks werk van maken? Bij ons krijg je daar de ruimte voor.

Kijk voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research op www.wageningenur.nl/nl/Werken-bij.htm.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Financiën
  • Economie
  • max. 36 uur per week
  • HBO
  • 356952

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou