Docent / Onderwijscoordinator

Docent / Onderwijscoordinator

Geplaatst Deadline Locatie
8 mrt 25 mrt Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als onderwijscoördinator ben je de spil in het verbinden van de interesses van studenten met die van de universitaire medewerkers van de sectie. Van de coördinator wordt een proactieve houding verwacht tot het vormgeven van de functie. Vanuit een brede blik op vraagstukken waar studenten mee bezig zijn en de diversiteit van onderwijsprogramma's informeer je studenten over de inhoud van het onderwijsaanbod van de sectie en de mogelijkheden voor het schrijven van een thesis of het doen van een stage binnen de werkvelden van de leerstoelgroepen Knowledge, Technology and Innovation (KTI) en Strategic Communication (COM). Vaak ben jij het eerste aanspreekpunt voor studenten. Je vindt het inspirerend om te werken met studenten met een internationale interesse of een buitenlandse achtergrond. Daarnaast lever je samen met universitair docenten een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen van een strategische visie op onderwijs en onderwijskwaliteit, en ondersteun je innovatie processen en dialogen binnen de sectie. En je bevordert door een precieze en daadkrachtige manier van werken de doelmatigheid, efficiëntie en kwaliteit van het onderwijsproces en de onderwijsuitvoering, in samenwerking met het onderwijssecretariaat. Je bent ook het aanspreekpunt voor het onderwijsinstituut inzake de jaarlijkse onderwijswijzigingsronde en voorlichting en wervingsactiviteiten, en je organiseert de periodieke peer review van vakken. Als docent zal je binnen het werkterrein van KTI en COM zelfstandig cursorisch onderwijs verzorgen, passend bij je ervaring, interesse en expertise. De werkzaamheden als docent bestaan verder uit het begeleiden en beoordelen van scripties, het organiseren van de Thesis Ring en het ondersteunen van werkgroepen. En tot slot: je werkt graag samen, binnen en buiten het team, maar kan ook zelfstandig werken.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • Een afgeronde academische opleiding (MSc of PhD) en een hart voor onderwijs;
  • Affiniteit met het werkveld en onderwijsaanbod van de leerstoelgroepen Knowledge, Technology and Innovation (KTI) en Strategic Communication (COM);
  • Goede didactische vaardigheden en ervaring met het verzorgen van organiseren van academisch onderwijs;
  • Aantoonbare interesse in de bestuurlijke aspecten van onderwijs;
  • Aantoonbaar organisatietalent, bewezen kracht in planning en strategieontwikkeling, en een proactieve houding;
  • Aantoonbare punctualiteit en zorgvuldigheid in het uitvoeren van werkzaamheden;
  • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden en een vriendelijke, tactvolle en tegelijkertijd daadkrachtige houding;
  • Bekendheid en ervaring met PR en voorlichting;
  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in Nederlands en het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een dienstverband voor 0.8 - 1.0 fte, salaris minimaal € 2552 - maximaal € 4691 bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 10 of 11 CAO Nederlandse Universiteiten) en afhankelijk van opleiding en ervaring. De duur van het dienstverband is in eerste instantie voor de periode van een jaar met mogelijkheid tot verlenging. Naast een marktconform salaris bieden wij je goede studie- en verlofregelingen en een pensioenregeling bij het ABP Pensioenfonds.

Werkgever

Wageningen University & Research

De leerstoelgroepen Knowledge, Technology and Innovation (KTI) en Strategic Communication (COM) van Wageningen University en Research werken samen in de sectie Communication, Philosophy and Technology. De sectie streeft naar een beter begrip van de relatie tussen de Life Sciences en maatschappelijke veranderingen. In het cursorisch onderwijs wordt deze relatie vanuit verschillende disciplinaire invalshoeken beschouwd. Studenten vanuit verschillende onderwijsprogramma's schrijven een bachelor of master thesis bij de sectie. Daarnaast begeleidt de sectie stages in binnen- en buitenland. De sectie speelt een leidende rol in het verzorgen van onderwijs in de volgende programma's: BSc Internationale Ontwikkelingsstudies, MSc International Development Studies, BSc Communicatie en Life Sciences, MSc Communication, Health and Life Sciences, en MSc Development and Rural Innovation. De sectie levert verder een wezenlijke bijdrage aan de onderwijsprogrammas: BSc Gezondheid en Maatschappij, BSc Tourism, BSc en MSc Bedrijfs en Consumentenwetenschappen, MSc Organic Agriculture en BSc Voeding en Gezondheid. Daarnaast begeleidt de sectie studenten van andere studierichtingen met een interesse in interdisciplinaire aanpakken in de context van maatschappelijke veranderingen.

Wageningen University & Research
Een wezenlijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven. Dat is ons dagelijks werk. Wij zoeken binnen ons domein gezonde voeding en leefomgeving naar antwoorden op vragen over maatschappelijke thema's als duurzame voedselproductie, klimaatverandering en alternatieve energiebronnen. Dat doen we natuurlijk niet alleen. Om dit, ook internationaal, waar te maken werken we elke dag met 6500 mensen aan de kwaliteit van leven.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • 362640

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you