Docent ontwikkelaar voor-ontwikkelteam docent ad software development

Docent ontwikkelaar voor-ontwikkelteam docent ad software development

Geplaatst Deadline Locatie
20 jun 7 jul Amersfoort

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jul 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil je als ontwikkelaar en (toekomstig) docent onze studenten goed voorbereiden op hun professionele taak in het werkveld en tegelijk je eigen talenten ontwikkelen?

Inspirerende omgeving

De Ad-Academy van Hogeschool Utrecht start per 1 september 2018 met het aanbieden van Associate degrees (Ads) op de locatie Amersfoort. Een Ad is een wettelijk erkend hbo-programma van 2 jaar. 

Naar verwachting wordt per september 2019 de Ad Software Development aan het assortiment toegevoegd. Deze Ad zal worden ontwikkeld door een ontwikkelteam. Een ontwikkelteam bestaat uit ontwikkelaars/ docenten met onderwijsontwikkelervaring in het hbo en/of  mbo-onderwijs.

Bij de uitvoering en ontwikkeling van de Ads werken we samen met regionale organisaties en bedrijven. De doelgroep van de opleiding bestaat uit studenten die zichzelf willen uitdagen door hun vakmanschap te verdiepen en te verrijken. De Ad is een uitstekende vervolgopleiding voor mbo-ers en havisten. De tweejarige Ads sluiten goed aan op het mbo, de doorstroom van mbo naar hbo wordt daarmee vergemakkelijkt.

Je gaat deel uitmaken van het ontwikkelteam van de Associate Degree Software Development en onderscheidt jezelf door je ontwikkeltalenten in te zetten om het curriculum optimaal aan te laten sluiten op onze arbeidsmarktgeoriënteerde studenten. Vanuit een kleinschalige leeromgeving wordt binding gestimuleerd en gezamenlijk leren en onderzoeken bevorderd.

Je werkzaamheden

Je ontwikkelt in samenwerking met collegas intern en extern, met passie onderwijs voor studenten van de nieuwe Ad-Academy van de Hogeschool Utrecht. Vanuit je inhoudelijke expertise en brede praktijkkennis, ontwikkel je in teamverband en samen met het werkveld het curriculum (inclusief o.a. passende leeruitkomsten, opleidingsprofiel, studiehandleidingen, ELO, werkplekcurriculum en toetsprogramma). Een nauwe aansluiting met de beroepspraktijk is daarbij onmisbaar. Daarom zoek je altijd de samenwerking en co-creatie met jouw netwerk in het bedrijfsleven (dat heb je al of dat netwerk wil je actief opbouwen), de kenniscentra (HU), practoraten (mbo) en met externe deskundigen. Je bent een inhoudelijk expert en je kunt bij voorkeur voor meerdere opleidingen onderwijs ontwikkelen en verzorgen. Je hebt de opdracht om samen te werken met de docenten uit eigen en andere ontwikkelteams en te zorgen voor innovatie en kruisbestuiving tussen de verschillende Ads. Je draagt zodoende bij aan de ontwikkeling van effectieve onderwijsvernieuwing en continue kwaliteitsbevordering van de diverse opleidingen.

Specificaties

Hogeschool Utrecht (HU)

Functie-eisen

  • Je hebt een relevante opleiding op bij voorkeur Master niveau (heb je werkervaring in het mbo-onderwijs en beschik je niet over een Masteropleiding, dan nodigen we je alsnog uit om te solliciteren).
  • Je brengt relevante werkervaring en competenties voor het vormgeven van beroepsonderwijs in co-creatie met het werkveld, opgedaan binnen en buiten het mbo en/of hbo onderwijs, waardoor je voor meerdere opleidingen ontwikkeltaken kan verzorgen.
  • Je bezit inhoudelijke, actuele en relevante werkveld-gerelateerde kennis en vervult zodoende een expertfunctie.
  • Je bent bekend met diverse onderwijsvormen, onderwijsmethoden, onderwijsvisies en beschikt over stevige didactische bagage (theorie en praktijk).
  • Je beschikt over aantoonbare onderzoekende, innovatieve en kwaliteit bevorderende competenties.
  • Je hebt een pioniersgeest en verstaat de kunst van het omzetten van potentiële problemen naar concrete oplossingen.
  • Je bent een teamplayer pur sang: samenwerken zit in je bloed en daarbij kun je uitstekend over de grenzen van opleidingen en organisaties werken.
  • Je beschikt bij voorkeur over een Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (hbo), een Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG, mbo), of een equivalente didactische kwalificatie; of bent bereid deze te behalen.
  • Je hebt de ambitie om door te stromen als docent aan de Ad Academy van de HU.

Arbeidsvoorwaarden

Je krijgt een arbeidsovereenkomst tot eind december 2018 (D3) met een omvang van 0,6 fte. Een kleinere aanstellingsomvang is bespreekbaar. Verlenging behoort in beginsel tot de mogelijkheden met daarbij de verwachting dat de aanstellingsomvang vanaf 2019 tot start van de opleiding gemiddeld 0,2 fte bedraagt. Detachering of een inhuurconstructie behoort tevens tot de mogelijkheden. De huidige formatieruimte biedt ruimte voor 3 nieuwe collegas met een aanstellingsomvang van 0,6 fte per persoon. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring is het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband (1 fte) minimaal 3.392,46 en maximaal 5.301,29 (schaal 11 of 12). Daarnaast ontvang je volgens de cao-hbo een vakantietoeslag van 8% en een dertiende maand. Wij hebben uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. Verder is er keuze tussen een kortere werkweek of meer verlof bij een langere werkweek en is er flexibiliteit in werktijden. Wij hebben tenslotte een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extras zoals fietsplan en kortingen bij andere verzekeringen, software en fitness.

Werkgever

Hogeschool Utrecht

De HU is een transparante organisatie door open communicatie met elkaar en onze omgeving. De besturingsfilosofie van de HU is gebaseerd op het werken in teams. Uitgangspunt in de samenwerking is dat we onze kennis delen en doen wat we beloven, in- én extern. Dat betekent dat we elkaars verschillende competenties en expertises consistent erkennen, gebruiken, delen en versterken. Zodat we er met elkaar uit halen wat er in zit. Hogeschool Utrecht is een kennisorganisatie. Met hoogwaardig onderwijs en onderzoek werken we aan innovatie en professionalisering van de beroepspraktijk en aan de persoonlijke ontwikkeling van talent. Daarmee dragen we bij aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van een open, rechtvaardige en duurzame samenleving. De HU leidt gemotiveerde studenten op van 17 tot 67 jaar. Het gaat dus niet alleen om instromers op de arbeidsmarkt, maar ook om mensen die al werken en hun kennis en vaardigheden willen actualiseren, verbreden of verdiepen. De maatschappij heeft immers behoefte aan professionals die zich blijven(d) scholen. We hebben een breed opleidingsaanbod dat vrijwel alle (beroeps)sectoren bestrijkt en zijn één van de grootste aanbieders van post-initieel onderwijs en masterstudies. 

Met 3500 medewerkers vormen we een grote organisatie waarin de menselijke maat centraal blijft staan. De HU heeft vestigingen in de steden Utrecht en Amersfoort. Daarnaast worden de activiteiten van het Seminarium voor Orthopedagogiek regionaal georganiseerd vanuit de regiokantoren. 

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Natuurwetenschappen; Techniek
  • max. 24 uur per week
  • €3392—€5301 per maand
  • Universitair
  • AT 2094953

Werkgever

Hogeschool Utrecht (HU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Nieuwe Poort 21, 3812 PA, Amersfoort

Bekijk op Google Maps

Interesting for you