Hogeschool Hoofddocent Digital Business Transformation

Hogeschool Hoofddocent Digital Business Transformation

Geplaatst Deadline Locatie
10 dec 21 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 dec 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is voor het cluster Marketing Sales & Trade en het Centre for Market Insights per direct op zoek naar een Hogeschool Hoofddocent Digital Business Transformation.

Ten behoeve van de bacheloropleiding Commerciële Economie, de (Engelstalige) master Digital Driven Business (per september 2019) en onderzoek bij het Centre for Market Insights.

De functie

Om het onderwijs steeds verder te verbeteren en de opleidingen naar het werkveld te profileren, zijn we op zoek naar een hogeschool hoofddocent op het gebied van digital business transformation. Als hogeschool hoofddocent heb je een belangrijke coördinerende rol in de modules van de master gericht op digital business development, digital business management, emerging technologies en business ethics. Daarnaast verzorg je ook zelf onderwijs binnen de master. Als hogeschool hoofddocent wordt verder van je verwacht dat je onderwijs en praktijkgericht onderzoek verbindt op zowel bachelor- als masterniveau; zowel voor studenten als voor docenten. Je fungeert als rolmodel voor andere docenten en speelt een prominente rol in de visievorming rond onderzoek in het onderwijs binnen het cluster. Je ontwikkelt state-of-art kennis op het gebied van de transformatie van bedrijven tot digital en data-driven organisaties en helpt bij het opbouwen van een groep docent-onderzoekers op hetzelfde terrein. Naast het verzorgen van innovatief onderwijs in de master lever je de helft van je tijd een bijdrage aan de onderzoeksprojecten van het Centre for Market Insights (CMI).

Tot je kerntaken binnen het CMI behoren:

  • leiding geven aan onderzoeksprojecten;
  • acquisitie (subsidieaanvragen en contractonderzoek);
  • onderzoeksvoorstellen schrijven;
  • methodes bedenken voor de uitvoering van onderzoeken;
  • operationeel management van onderzoeksprojecten, zoals het coördineren van de dataverzameling en analyse;
  • data verzamelen, analyseren en rapporteren;
  • ‘Populariseren’ van onderzoeksresultaten;
  • actief werken aan eigen (regionaal) netwerk;
  • actief participeren in internationale (wetenschappelijke) netwerken.

 

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Kennis en Vaardigheden

Je hebt een academisch werk- en denkniveau en bent een kwantitatief geschoold onderzoeker, gepromoveerd in de informatiekunde of een aanpalend vakgebied (o.a. marketing, bedrijfskunde & IT). Daarnaast beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Engels en heb je ruime ervaring met kwantitatief onderzoek (bijvoorbeeld via SPSS en R).

Je bent leergierig, nauwkeurig, zelfstandig, enthousiast, creatief, commercieel, gedreven en een echte teamplayer.

Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat met onderwijservaring in zowel business development als marketing. Je hebt aantoonbare ervaring met module-ontwikkeling/-coördinatie en met begeleiding van afstudeerkandidaten op masterniveau. Kennis van en/of ervaring met agile werken/scrum (in het onderwijs) is een pré, evenals werkervaring in business development en marketing buiten het onderwijs. Je hebt een track record op het gebied van wetenschappelijke publicaties in voor de master en het CMI relevante thema’s. Tot slot beschik je over een voor de master en het CMI relevant netwerk in het bedrijfsleven.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden

Commerciële Economie, de professionele master Digital Driven Business en het CMI maken onderdeel uit van het cluster Marketing Sales & Trade van de Hogeschool van Amsterdam. De HvA profileert zich als een innovatieve en op inhoud gerichte kennisinstelling in het hart van Metropoolregio Amsterdam. Doordat we een goede sparring partner van het werkveld zijn, dragen we niet alleen bij aan het commerciële bedrijfsleven in Nederland door onderwijs, maar leveren we ook nieuwe inzichten door onderzoek. De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van Hogeschool Hoofddocent. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 13 (CAO HBO). Het salaris bedraagt maximaal € 5894,- per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring.  Het betreft in eerste instantie een aanstelling van een jaar. Verlenging is afhankelijk van formatieruimte en gebleken geschiktheid.

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert ze medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Afdeling

Centre for Market Insights (CMI)

Het Centre for Market Insights (CMI) is een gezamenlijk initiatief van het lectoraat Digital Commerce en het opleidingscluster Marketing, Sales & Trade. In het CMI doen organisaties, studenten, docenten en onderzoekers kennis en ervaring op met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van data driven marketing. Ook werken we met innovatieve tools op het gebied van marketing analytics en big data. (Docent)onderzoekers verbonden aan het CMI spelen een belangrijke rol in het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijs op het gebied van marketing analytics en digital driven business development binnen het cluster Marketing Sales & Trade. Bij het CMI werkt een hecht team van circa 15 (senior) docent-onderzoekers en promovendi onder leiding van de lector.

Het Centre for Market Insights is gevestigd in het Wibauthuis, Amsterdam. Voor meer informatie over het Centre for Market Insights, zie: http://www.cmihva.nl.

Over de master Digital Driven Business

De masteropleiding Digital Driven Business voorziet in de vraag naar hoogopgeleide professionals die met data en opkomende digitale technologie actiegerichte beslissingen kunnen nemen om zo waarde voor het bedrijfsleven te genereren. Afgestudeerden van de masteropleiding Digital Driven Busines  bezitten hoogwaardige kennis van data analytics en opkomende digitale technologie, en hebben de benodigde actiegerichte kennis en kunde om zowel zelfstandig als in teamverband effectieve beslissingen te nemen en business te genereren. De kennis die de afgestudeerden bezitten is multidisciplinair van karakter en bouwt voort op inzichten uit zowel data/ICT als meer marketing/bedrijfskunde-gerelateerde disciplines.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; IT; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Natuurwetenschappen; Techniek; Economie
  • 32—40 uur per week
  • max. €5894 per maand
  • Gepromoveerd
  • SP 1018720

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wibautstraat 3b, 1091 GH, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you