Docent Toegepaste Psychologie

Docent Toegepaste Psychologie

Geplaatst Deadline Locatie
7 feb 14 feb Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Hogeschool Leiden, Faculteit SW&TP zoekt een docent Toegepaste Psychologie (0.6 fte, 24 uur per week)

Binnen Toegepaste Psychologie richten we ons sterk op de ondernemende Hbo’er die bedreven is in het beoordelen en beïnvloeden van gedrag. De kern van de functie docent is het met collega’s en andere deskundigen ontwikkelen, uitvoeren en organiseren van onderwijs en onderzoek. Daarnaast wordt als docent van jou verwacht dat je vertrouwd bent met het schakelen in diverse rollen

(o.a. studieloopbaanbegeleider, werkgroep docent, projectbegeleiding). Het zorgen voor verbinding is de kern van de verschillende functies waarvoor Toegepaste psychologie opleidt en dus ook voor de docenten. Onze docenten zijn creatieve, energieke ontwikkelaars en uitvoerders die samen met veel collega’s, studenten en het werkveld hun ideeën kunnen omzetten in goed onderwijs. Binnen de opleiding zijn er rondom de afstudeerrichtingen, 4 subteams georganiseerd rondom de afstudeerrichtingen, te weten:

  • Arbeid en Organisatie
  • Sociale Veiligheid
  • Levensloop (o.a. onderwijs en zorg)
  • Sociaal Ondernemen.

Voor het subteam Levensloop zoeken we een docent (0.6) die kennis heeft van het (preventief) beïnvloeden van gezond gedrag en levensstijl/zelfmanagement en/of een goede en duurzame studiehouding en ontwikkeling van kinderen/jongeren. Ervaring in het werkveld (bv zorg) is een pre.

Specificaties

Hogeschool Leiden

Functie-eisen

Je bent in het bezit van een relevante masteropleiding, bij voorkeur in de psychologie. Daarnaast heb je ervaring in c.q. affiniteit met het (hoger beroeps) onderwijs en/of werken met groepen en in de beroepspraktijk. Je bent sterk in het voordeel wanneer je werkervaring hebt in de genoemde afstudeerrichting.

Arbeidsvoorwaarden

De CAO-HBO is van toepassing. Er wordt in eerste instantie een jaarcontract aangeboden. Afhankelijk van ervaring en opleiding is het salaris minimaal € 2704,41 en maximaal € 4.094,11 (schaal 10) bruto per maand op basis van een volledig dienstverband van 36 uur per week. Het arbeidspatroon is gebaseerd op een 40-urige werkweek; de vakanties vallen vrijwel samen met de door Hogeschool Leiden vastgestelde periodes.

Werkgever

Hogeschool Leiden

Hogeschool Leiden is een multisectorale hogeschool in het hart van de Randstad.

De hogeschool heeft ongeveer 11.000 studenten en 1.100 medewerkers. Het onderwijs wordt gegeven binnen vijf faculteiten met een eigen identiteit, die samenhangt met het karakter van de opleidingen en de verschillende beroepen en werkvelden waarvoor wordt opgeleid. Onze maatschappelijke opdracht is om goed beroepsonderwijs te verzorgen en gekwalificeerde professionals op te leiden die beschikken over een kritische houding en in staat zijn te functioneren in een veranderende beroepspraktijk. Naast kwalificatie voor de beroepspraktijk maken persoonsvorming, socialisatie, internationalisering en het ontwikkelen van maatschappelijke verantwoordelijkheid deel uit van onze opleidingen. Het leren van de student staat daarbij altijd centraal. 

Afdeling

Faculteit Sociaal Werk en Toegepaste Psychologie

Onder de faculteit Sociaal Werk en Toegepaste Psychologie vallen de bacheloropleidingen SW, MWD, SPH, TP en TP duaal voor politiemedewerkers. Daarnaast biedt de faculteit de masteropleiding Jeugdzorg en de post-hbo-opleiding Sociaal Psychiatrisch Ondersteuner aan. De opleidingen worden geleid door opleidingsmanagers, die ressorteren onder de directeur en samen met haar het faculteitsmanagementteam vormen. Binnen dit team is er sprake van een portefeuilleverdeling.

Specificaties

  • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren; Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 24 uur per week, bepaald
  • €2704—€4094 per maand
  • Universitair
  • AT 8/2019/SW&TP

Werkgever

Locatie

Zernikedreef 11, 2333 CK, Leiden

Bekijk op Google Maps