Bioinformaticus voor ondersteuning metabolomics

Bioinformaticus voor ondersteuning metabolomics

Geplaatst Deadline Locatie
19 feb 4 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 mrt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor het analyseren van metabolomics en lipidomics LC-MS data hebben we de afgelopen jaren bioinformatica-software ontwikkelt in de R/Shiny omgeving. Jij gaat deze software toepassen op de vele datasets die in het laboratorium voor genetisch metabole ziekten in de context van biomedisch onderzoek worden geproduceerd. Hiernaast ga je deze software verder verbeteren en uitbreiden. Je zult ook de medewerkers van het Bioinformatica Laboratorium ondersteunen in hun activiteiten zoals gebruikersadministratie van onze Unix server, ondersteuning bij maken van back-ups, en ondersteuning bij onderwijs. 

Deze vacature wordt parttime ingevuld voor 30 uur per week.

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

We zoeken iemand met een achtergrond in (bio)informatica of computer science en een interesse in chemie en biomedisch onderzoek. Minimaal niveau is HBO/Bachelor, ervaring met (statistische) analyse van (metabol)omics data strekt tot aanbeveling. Goede communicatieve vaardigheden, goed kunnen samenwerken en een degelijke kennis van de Engelse taal zijn vereist; kennis van de programmeertaal R/Shiny is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing en een plek om te groeien! Werken bij Amsterdam UMC, locatie AMC, betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

  • Het salaris bedraagt maximaal € 3.969,- bruto per maand op basis van 36 uur (schaal 9 CAO UMC) 
  • Het salaris is exclusief eventuele toeslagen voor onregelmatige diensten, vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).
  • Wij bieden in eerste instantie een aanstelling voor 12 maanden, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren.
  • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, heeft locatie AMC ook meer dan voldoende parkeerplaatsen voor medewerkers.
  • Pensioen wordt opgebouwd bij het ABP. Locatie AMC draagt een groot deel van de premie bij (70%). 
  • Wij hebben een zeer actieve personeelsvereniging en organiseren verschillende (sportieve) activiteiten en evenementen door het jaar heen.

Kijk voor een overzicht van al onze andere arbeidsvoorwaarden op www.werkenbijamc.nl/arbeidsvoorwaarden.

Afdeling

Bioinformatica Laboratorium

Het Bioinformatica Laboratorium maakt deel uit van de afdeling Klinische Epidemiologie, Biostatistiek and Bioinformatica (KEBB) en richt zich op onderzoek in bioinformatica en systeembiologie, onderwijs, en ondersteuning van onderzoeksgroepen. Binnen de bioinformaticagroep bestaat brede kennis over bioinformatica, statistiek, en mathematisch modelleren die we in (internationale) samenwerkingen toepassen op onder andere vraagstellingen uit de immunologie, oncologie, en metabolisme. De bioinformatica core faciliteit maakt deel uit van de afdeling en is een van de facilitieiten in Amsterdam UMC, locatie AMC, die biomedisch onderzoek ondersteunen met de analyse van omics data. Als onderdeel van hiervan werken we nauw samen met het Laboratorium voor Genetische Metabole Ziekten waar metabolomics/lipidomics wordt ingezet voor wetenschappelijk onderzoek ten behoeve van, onder andere, aangeboren afwijkingen in het metabolisme. Metabolomics en lipidomics data die geproduceerd wordt in dit laboratorium wordt samen met het Bioinformatica Laboratorium geanalyseerd, en de software hiervoor is de afgelopen jaren gezamenlijk ontwikkelt. Je zult onder andere participeren in het wekelijkse overleg van het Bioinformatica Laboratorium en het Laboratorium voor Genetische Metabole Ziekten waar in een multi-disciplinair team de data en de analyse hiervan wordt besproken.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Techniek / laboratorium
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid
  • max. 30 uur per week
  • max. €3969 per maand
  • HBO
  • AT 137903

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you