Docent lerarenopleider Wiskunde (1,8-2,0-fte)

Docent lerarenopleider Wiskunde (1,8-2,0-fte)

Geplaatst Deadline Locatie
7 mrt 20 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Cluster Exact en Beroepsonderwijs van de Faculteit Onderwijs en Opvoeding van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) is per 1 augustus 2019 op zoek naar 2 nieuwe collega’s voor de functie van Docent lerarenopleider Wiskunde (1,8-2,0-fte).

Wil jij zorgen voor een nieuwe generatie docenten?

Ben jij op een punt in je carrière aangekomen dat je jouw kennis en ervaring wilt overbrengen op een nieuwe generatie?

Wij zijn op zoek naar een docent / lerarenopleider Wiskunde die er energie van krijgt om samen met ons studenten op te leiden tot betrokken docenten in het voortgezet- en beroepsonderwijs.

en voor toekomstbestendig onderwijs?

Als docent besteed je uiteraard de grootste zorg aan je lessen en toets je de leerresultaten van de studenten die je bovendien begeleidt bij hun studieloopbaan, onderzoek en stages. Omdat je weet wat nodig is voor een goede overgang naar de praktijk, ben je in deze functie ook betrokken bij de ontwikkeling van het curriculum en zet je je netwerk in voor het onderwijs.

Als docent / lerarenopleider ontwikkel en verzorg je onderwijs in de tweedegraads lerarenopleiding binnen het cluster exact en beroepsonderwijs. Afhankelijk van je achtergrond begeleid je studenten in het vak, de vakdidactiek, stages, onderwijskundige vakken en bij hun professionele ontwikkeling. Daarnaast begeleid je studenten bij het opzetten en uitvoeren van afstudeeronderzoek. Je signaleert en agendeert relevante ontwikkelingen in het vakgebied en in het werkveld en vertaalt deze naar het onderwijsprogramma binnen de opleiding. De opleiding streeft na het onderwijs flexibel en eigentijds aan te bieden, met als een van de speerpunten Urban Education. Je levert hier een bijdrage bij de ontwikkeling van het curriculum. Kortom een veelzijdige en uitdagende functie.

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Dit neem je mee

Als docent / lerarenopleider heb je recente ervaring in het onderwijs, liefst in het voortgezet of beroepsonderwijs en in de grootstedelijke context.

Je bent in het bezit van een HBO of WO Master op het gebied van Wiskunde en/of een 1e graads lesbevoegdheid. Je bent bereid om ook in de avonduren te werken.

Trefwoorden van jouw persoonlijke competenties zijn: zelfstandig, communicatief, samenwerken, accuraat en resultaat -en doelgericht. 

Arbeidsvoorwaarden

Dit hebben we jou te bieden

Wij bieden jou een D-4 contract, dit is een tijdelijk contract voor één jaar met daarna de mogelijkheid tot een vaste aanstelling. Het betreft een aanstelling als docent/onderzoeker 2. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 11 (cao hbo) met een maximum van € 4.777,- bruto per maand bij een volledige aanstelling. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA (via de HvA Academie) uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleren wij jou om je blijvend te professionaliseren.

Docenten dienen een didactische bevoegdheid te hebben, dan wel binnen een vastgestelde periode te behalen. De HvA biedt je deze opleiding aan.

Afdeling

Faculteit Onderwijs en Opvoeding

Dit wordt jouw werkplek binnen onze faculteit

Je komt te werken binnen het Cluster Exact en Beroepsonderwijs van de Faculteit Onderwijs en Opvoeding bij het team Wiskunde (circa 350 studenten, 15 docenten). Wij bieden jou een goede werksfeer in een leuk team met bevlogen collegae en inhoudelijk interessant werk. Je hebt veel direct contact met je studenten en collegae. Samen met je collegae draag je bij aan de kwaliteit van onderwijs van de opleiding, en via de studenten en de contacten met de beroepspraktijk ook aan de kwaliteit van onderwijs op vele verschillende scholen in Nederland. Je krijgt binnen de HvA tijd en ruimte om onderwijs te ontwerpen, uit te voeren en te verbeteren. Daarnaast biedt de HvA je vele mogelijkheden om je verder te ontwikkelen (naast je onderwijspraktijk), o.a. als onderzoeker, instituutsopleider en assessor.

Het Cluster Exact en Beroepsonderwijs bestaat verder uit de tweedegraads lerarenopleidingen: Natuur- en Scheikunde, Biologie, Horeca & Voeding, Gezondheidszorg & Welzijn en Mens & Technologie, waarin ca. 1200 studenten voorbereid worden op het beroep van leraar door circa 80 docenten. In het cluster worden tevens contractactiviteiten voor leraren verzorgd.

In het onderwijs en onderzoek van de faculteit is het ‘onderwijzen en opvoeden in grootstedelijke context’, aangeduid met de term ‘Urban Education’, een speerpunt. Het opgroeien in de grote stad betekent voor leerlingen en jongeren opgroeien in een wereld vol verschillen en mogelijkheden. In het afstudeerprofiel van onze opleidingen worden leraren voorbereid op het werken in deze context.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Natuurwetenschappen; Techniek
  • 32—40 uur per week
  • max. €4777 per maand
  • Universitair
  • AT Docent lerarenopleider Wiskunde

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Weesperzijde 190, 1097 DZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps