Junior onderzoeker vakgroep Interne Geneeskunde

Junior onderzoeker vakgroep Interne Geneeskunde

Geplaatst Deadline Locatie
15 mrt 28 mrt Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 mrt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

junior onderzoeker bij de vakgroep Interne Geneeskunde, Maastricht UMC+, 28 maanden 1,0 fte.

Functieomschrijving:

Voor het project “Arbeid als behandeldoel: Van Poli tot Werkplek” hebben wij een vacature voor een junior onderzoeker (1.0 fte). Het project heeft een duur van minimaal 2,5 jaar en de junior onderzoeker wordt aangesteld bij het Clinical Trial Center Maastricht met een detachering naar de vakgroep Interne Geneeskunde en het Care and Public Health Research Institute van het Maastricht UMC+.
Wetenschappelijk is het project ingebed in de onderzoeksschool CAPHRI van de Faculty of Health, Medicine & Life Sciences (FHML) van de Universiteit Maastricht en de subsidie wordt verstrekt door Abbvie Nederland. Het project zal worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met medisch specialisten en verpleegkundigen van het Maastricht UMC+.

Het doel van dit project “Arbeid als behandeldoel: Van Poli tot Werkplek’ is arbeidsgerichte zorg voor patiënten met chronische aandoeningen in te bedden in de patiëntenzorg van het MUMC+, om zo bij te dragen aan duurzame arbeidsparticipatie van werknemers en zelfstandigen met chronische aandoeningen.

Het project betreft een zorginnovatie die gericht is op patiënten met inflammatoire darmziekte (IBD), reumatoïde artritis (RA), Spondyloartritis (SpA) en ‘knie-artrose’, die poliklinisch vervolgd worden én betaald werk verrichten (als werknemer of zelfstandige) en in het project zullen de medisch zorg- en behandelteams moeten getraind worden in (a) screening naar risico op restricties in arbeidsparticipatie, én in (b) het aanbieden van gepaste arbeidsgerichte zorg, waarbij verwijzing naar (een nieuwe in te richten) arbeidsparticipatie poli noodzakelijk kan zijn. De junior onderzoeker helpt op basis van bestaand materiaal zoals trainingshandleidingen, instructiefilmpjes en workshops, om de zorgteams op te leiden in het screenen van risico op arbeidsuitval . Voor patiënten met complexe arbeidsgerelateerde zorgbehoefte wordt een (arbeids)-participatiepoli ingericht, terwijl voor patiënten die eenvoudigere problematiek de zorgteam zullen leren een gepast zorgaanbod te doen. De participatiepoli zal worden uitgevoerd door een medisch specialist op het gebied van ‘arbeid en gezondheid’. De junior onderzoeker ontwikkeld daartoe behandelprotocollen, gebaseerd op evidence-based interventies, geïntegreerde zorgmodellen passend bij het ICF model voor gezondheid (en participatie), en communicatievaardigheden die aansluiten bij motivationele gesprekken. De totale interventie moet geëvalueerd worden door middel van een kwantitatieve uit-komsten-evaluatie (werkvermogen en werk productiviteit als uitkomstmaat), kwalitatieve effect evaluatie onder stakeholders en een procesevaluatie, De junior onderzoeker wordt begeleid door een projectteam.

Specificaties

Clinical Trial Center Maastricht (CTCM)

Functie-eisen

U beschikt over een academisch werk- en denkniveau en bent afgestudeerd in Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde, Arbeids- en organisatiepsychologie of een vergelijkbare opleiding. U hebt aantoonbare en relevante ervaring met kwantitatief en/of kwalitatief onderzoek op het terrein van epidemiologie, gezondheidsbevordering of arbeid en gezondheid (zoals blijkt uit werk, (afstudeer)onderzoeksproject of training). U bent proactief, en in staat overzicht te behouden over een complex project. U hebt basis kennis van epidemiologie en statistiek en houdt van statistische uitdagingen. U heeft goede contactuele vaardigheden, u bent in staat om met personen op verschillende niveaus (management, uitvoerend, academisch) te communiceren, zowel in woord als geschrift. Goede Nederlandse schrijf- en spreekvaardigheid is noodzakelijk, evenals de bereidheid tot bijscholing met betrekking tot wetenschappelijk Engels. Aantoonbare organisatorische vaardigheden zijn essentieel voor het uitvoeren van dit project. Ervaring met het schrijven van draaiboeken, onderwijsmaterialen of handleidingen is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 2,5 jaar voor gemiddeld 36 uur per week, conform Cao umc, maximaal schaal 10. Dit onderzoeksproject kan mogelijk verlengd worden en dan leiden tot een promotie.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie in een dynamisch, groeiend bedrijf met een prettige werksfeer en open cultuur. Het begeleidingsteam is ervaren en deskundig met betrekking tot de voor dit project relevante thema’s. Er zijn uitstekende ontwikkelingsmogelijkheden op het gebied van onderzoek, projectmanagement en academisch onderwijs. Ook zijn flexibele werktijden mogelijk. Verder is er een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering en een uitstekende pensioenvoorziening conform de Cao umc.

U zult in dienst komen van het CTCM en gedetacheerd worden naar de afdeling Vakgroep Interne Geneeskunde van het MUMC+.

Salaris

Bij gebleken geschiktheid zal er een bij de functie passend salarisaanbod worden gedaan, afhankelijk van opleiding en ervaring max. schaal 10 van de Cao umc. Er zal een persoonlijk opleidings- en begeleidingsplan worden opgesteld

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • AT Junior onderzoeker

Werkgever

Clinical Trial Center Maastricht (CTCM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Oxfordlaan 70, 6229 EV, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you