Gedragswetenschapper B

Gedragswetenschapper B

Geplaatst Deadline Locatie
15 mrt 12 apr Alkmaar

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 apr 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor Parlan Jeugdhulp is Aardoom & de Jong op zoek naar een gedragswetenschapper B die op enthousiaste en coachende wijze het jeugdbeleid vormgeeft voor de regio Kop van Noord-Holland. Wil jij bijdragen aan de verdere zorgontwikkeling en professionalisering van onze teams? Als de dynamische jeugdsector je aanspreekt, reageer dan.

Binnen Parlan Jeugdhulp weet jij als ervaren gedragswetenschapper met enthousiasme bij te dragen, samen met je leidinggevende, collega’s en directeur, aan de transformatieprocessen, binnen de jeugdzorg en gemeenten, die de afgelopen periode in gang zijn gezet. Met als belangrijkste doel de kinderen en hun gezinnen de meest passende zorg te geven. Hierin staan we ervoor dat ieder kind, ieder gezin (het liefst zelfstandig) weer verder kan. Integraal werken staat daarbij voorop. Zowel intern (jeugd- en opvoedhulp en j-GGZ) als extern (we werken samen met onze partners en het onderwijs). Belangrijk daarbij is om teams in hun kracht te zetten en te faciliteren. Als gedragswetenschapper ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zorg die aan de gezinnen gegeven wordt. Dit doe je door (proces)diagnostiek uit te voeren, de zorglijn te bewaken, advies te geven aan de jeugdzorgwerkers en het coachen van de jeugdzorgwerkers om de kwaliteit te borgen en verbeteren. En daarbij ook de professionele attitude te ontwikkelen. Als gedragswetenschapper voer je zelfstandig onderzoek uit, stel je diagnoses en adviseer en coach je je teams. De werkzaamheden vragen inhoudelijke verantwoordelijkheid vanuit zelfstandig en professioneel handelen. Altijd vanuit het perspectief van samenwerking en afstemming met de omgeving (de gezinnen, het team en de organisatie). Het nemen van kernbeslissingen en het opstellen van plannen van aanpak gebeurt te allen tijde in overleg met betrokkenen, waarbij je als gedragswetenschapper vanuit je expertise aanwezig bent en adviserend en ondersteunend optreedt. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor deskundigheidsbevordering en het leveren van een bijdrage aan methodiek- en beleidsontwikkeling. In jouw teams werken professionals, en samen met hen ben je verantwoordelijk voor het behandelbeleid, onder jouw inhoudelijke regie. Je werkt nauw samen met je leidinggevende, die integraal verantwoordelijk is voor de resultaten van de teams. Deze zorgt ook voor de realisatie van de financiële taakstellingen en de benodigde formatie, en stuurt, ook samen met jou en de teams bij waar dat nodig is. En niet onbelangrijk, je zorgt mede in je regio voor effectieve en prettige samenwerking met je ketenpartners, en andere stakeholders in het sociale domein. Een mooie functie voor een betrokken en ondernemende gedragswetenschapper B in de regio Kop van Noord-Holland.

Specificaties

Parlan

Functie-eisen

Spreken de uitdagingen je aan, dan nodigen we je graag uit te reageren. Graag zien we dat je dan in elk geval voldoet aan de volgende functie-eisen: 

  • Academisch/ Academisch+ werk- en denkniveau. 
  • Kennis van (erkende) therapeutische (crisis)interventies en behandelmethoden. 
  • Kennis van gedragsproblemen en –stoornissen. 
  • Kennis van het jeugdzorgsysteem. 
  • Ervaring in het verrichten van psychodiagnostiek. 
  • Werkt graag in teamverband en brengt enthousiasme, energie en bent stressbestendig. Een beetje ‘hands on’ mentaliteit is je niet vreemd in een bouwende omgeving. 
  • Kennis en/of ervaring van de j-GGZ is zeer welkom.

Resultaatgebieden: 

  • Basis (Psycho)diagnostiek verrichten, en specifieke diagnostiek inzetten waar nodig, zodanig dat een indicatie kan worden gesteld en/ of dat aan het gezin op een verantwoorde manier zorg en behandeling kan worden geboden. 
  • Ondersteuning en advies bieden, zodanig dat alle bij de behandeling betrokken disciplines zijn geïnformeerd, geadviseerd en gecoacht en gezinnen/ systemen optimaal zijn begeleid en doorverwezen. 
  • Bijdrage leveren aan beleid- en methodiekontwikkeling, zodanig dat vanuit inhoudelijk perspectief middels het beleid en de methodieken is ingespeeld op ontwikkelingen en bijbehorende innovaties. 
  • Professionele ontwikkeling waarborgen en realiseren, zodanig dat relevante kennis voor de uitvoering van de werkzaamheden te allen tijde actueel is. 
  • Je weet hoe samen te werken in de keten, bent een netwerker en weet hoe je dit in de dagelijkse praktijk weet te integreren in je teams.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden jou: 

  • Een mooie en stevige functie als leidinggevende en MT-lid binnen de Jeugdhulp, regio Kop van Noord-Holland, in dienst van Parlan.
  • Het betreft een functie voor 28 tot 36 uur met een pakket van uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. 
  • De intentie tot een langdurige samenwerking, die start met een tijdelijk contract voor de duur van één jaar, bij gebleken geschiktheid een omzetting naar onbepaalde tijd. 
  • Inschaling in salarisschaal 11, max € 4707,94, op basis van een 36-urige werkweek. Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder veel mogelijkheden voor opleidingswensen. 
  • Afwisselend en boeiend werk in een dynamische en mooie omgeving. 
  • De mogelijkheid om samen met je collega’s en leidinggevende concreet te bouwen aan, op termijn, integrale jeugdhulp- jeugdzorg/JeugdGGZ in al haar verschijningsvormen.

Werkgever

Parlan

Parlan Jeugdhulp is een professionele organisatie voor Jeugd & Opvoedhulp, JeugdzorgPlus (Transferium Jeugdzorg) en Jeugd-GGZ (De Praktijk) in Noord-Holland. Bij Parlan bieden 900 enthousiaste en deskundige professionals opvang, opvoeding, begeleiding en behandeling aan ruim 6000 kinderen, jongeren en gezinnen. Parlan werkt intensief samen met lokale- en regionale partners om hun cliënten een optimaal perspectief te bieden. De financieringsvorm hiervoor is bijna 100% jeugdwet gerelateerd, naast een percentage specifieke projectfinancieringen. Voor meer informatie www.parlan.nl.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • 28—36 uur per week
  • max. €4707 per maand
  • Universitair
  • AT Gedragswetenschapper B

Locatie

Van der Lijnstraat 9, 1817 EH, Alkmaar

Bekijk op Google Maps

Interesting for you