Huisarts-onderzoeker 'verbetering herkenning van en zorg voor vluchtelingenkinderen met psychische problemen'

Huisarts-onderzoeker 'verbetering herkenning van en zorg voor vluchtelingenkinderen met psychische problemen'

Geplaatst Deadline Locatie
21 mrt 31 mrt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mrt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor deze functie zijn we op zoek naar een huisarts - onderzoeker met affiniteit met vluchtelingen. Het betreft een aanstelling voor 2-3 dagen per week, gedurende 2 jaar, beoogde startdatum 1 mei 2019 a.s.. Het project kan de start zijn van een promotietraject, maar meer ervaren onderzoekers worden ook uitgenodigd om te solliciteren.

Het onderzoek
In het door ZonMw gefinancierde project EmpohwerMENT gaan gedurende twee jaar huisartspraktijken in vier plaatsen, samen met vluchtelingen, GGD, jeugdzorg en gemeenten, aan de slag om de herkenning van en zorg voor vluchtelingenkinderen met psychische problemen te verbeteren.

Methode
In een stepped-wedge design ontwikkelen, implementeren en evalueren we een persoonsgerichte integrale aanpak waarin POH-GGZ, huisartsen en andere professionals getraind worden in het herkennen, bespreken en begeleiden van vluchtelingen kinderen met psychische problemen en hun gezinnen en hoe ze rond deze gezinnen goed kunnen samenwerken met bestaande organisaties in de buurt, zoals vluchtelingenwerk, gemeentelijke instanties, scholen. Hiervoor worden kwalitatieve methoden (actiegericht participatief onderzoek) gecombineerd met kwantitatieve methoden.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Je maakt deel uit van een zogenaamd Stakeholdergroep. Per deelnemende gemeente ontwikkelen en begeleiden de belangrijkste betrokkenen de interventie;
  • Je leidt de kwantitatieve en kwalitatieve dataverzamelingen analyse.
Je wordt begeleid en ondersteund door een enthousiaste ervaren onderzoeksassistent en hoogleraar.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

  • Aantoonbare kennis van en affiniteit en ervaring met huisartsenpraktijken en met vluchtelingen wordt vereist;
  • Een daadkrachtige, flexibele inslag is van belang gezien de veelheid aan verschillende betrokkenen en de diversiteit aan onderzoekstechnieken.
  • Herkent jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde is de partner in het gezamenlijk streven naar toegankelijke en doelmatige eerstelijnszorg.

Als afdeling staan wij voor samenhangende zorg en preventie, waar mogelijk in de eigen omgeving. Ons motto: empowerment waar mogelijk, zorg waar nodig.

Ons brede spectrum van onderzoek, onderwijs en opleiding levert waardevolle kennis en bevlogen, breed opgeleide professionals op. Specifieke kennis, bijvoorbeeld over persoongerichte zorg en communicatie, transmurale en interprofessionele samenwerking, preventie, diversiteit, kwetsbare groepen en participatie draagt hier aan bij. Door onze samenwerking met de nulde, eerste en tweede lijn werken we actief aan ontschotting van zorg. Onze positie in het Radboudumc, gecombineerd met een nauwe samenwerking in diverse breed georiënteerde netwerken, maakt onze afdeling tot de verbindende factor en centrale partner in transmurale zorg en zorgorganisatie. Niet alleen in onze regio, maar ook nationaal en internationaal. In onze netwerken ontwikkelen en delen wij innovatieve werkwijzen en vernieuwingen in onderwijs en opleiding.

Deze vacature is ondergebracht bij de onderzoeksgroep Gezondheidsverschillen onder leiding van prof. dr. Maria van den Muijsenbergh.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 16—24 uur per week
  • €2750—€4361 per maand
  • Universitair
  • 99147-P485844-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you