Programmamedewerker onderzoek

Programmamedewerker onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
26 mrt 10 apr Bussum

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 apr 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor de afdeling Zorg & Innovatie zijn wij op zoek naar een programmamedewerker onderzoek voor 30 tot 37,5 uur per week. Deze afdeling bestaat uit 21 gedreven en betrokken medewerkers en is verantwoordelijk voor het realiseren van de inhoudelijke ambities van de Nierstichting. Zo geven we voorlichting, ondersteunen de landelijke en regionale patiëntenverenigingen én financieren wetenschappelijk onderzoek.

Als programmamedewerker onderzoek heb je een coördinerende rol in de uitvoering van de subsidierondes voor wetenschappelijk onderzoek en bent hiervoor het aanspreekpunt richting de Wetenschappelijke Raad. Je ondersteunt de programmamanagers onderzoek & innovatie inhoudelijk in de uitvoering van hun programma. Je ondersteunt bij vernieuwing van het onderzoeksbeleid, bent betrokken bij de opzet en uitvoer van beleidsonderzoek, onder andere op het gebied van efficiënte en effectieve financiering van onderzoek. Je maakt je sterk voor patiëntenparticipatie in onderzoek en bent hiervoor het aanspreekpunt richting de Nierpatiënten Vereniging Nederland. Naar het programmasecretariaat ben je de verbindende schakel voor de logistieke, administratieve en organisatorische ondersteuning. De Nierstichting implementeert op dit moment een nieuw grant management systeem. Vanuit je rol draag je inhoudelijk bij aan het beheer en de optimalisatie van dit systeem.

Specificaties

Nierstichting

Functie-eisen

Pas jij bij ons?

  • Je hebt een academisch denk- en werkniveau; bij voorkeur een opleiding in een van de Bètawetenschappen, bij voorkeur Biomedische Wetenschappen, Gezondheidswetenschappen of equivalent;
  • Je hebt ervaring als onderzoeker in een wetenschappelijk instituut;
  • Je kan goed plannen en organiseren en hebt oog voor detail;
  • Je overziet processen en kan zelfstandig werken, maar weet tegelijkertijd ook wanneer je aan de bel moet trekken;
  • Je bent digitaal vaardig en hebt affiniteit met ondersteunende IT-systemen.
  • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, zowel in het Nederlands als Engels;
  • Je hebt gevoel voor wetenschapscommunicatie en vaardigheden in het bewerken en overdragen van (wetenschappelijke) kennis;
  • Je kunt goed in teamverband werken;
  • Je hebt affiniteit met de goede doelen sector c.q. met de missie van de Nierstichting.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij?

Een veelzijdige baan met leuke collega’s bij een ambitieuze, professionele en mensgerichte organisatie. Een baan waarin je met jouw inzet elke dag een bijdrage levert aan het voorkomen van nierziekten en het verbeteren van het leven van nierpatiënten. Het bruto maandsalaris is afhankelijk van je ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (37,5 uur) maximaal € 4.527 bruto per maand. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke functie voor de periode van één jaar.

Werkgever

In Nederland hebben 1,7 miljoen mensen chronische nierschade. Van chronische nierschade merk je lang niets en daardoor wordt het vaak pas laat ontdekt. Maar chronische nierschade is onherstelbaar. En kan uiteindelijk leiden tot nierfalen. Zolang we nierziekten niet kunnen genezen, zijn mensen met nierfalen afhankelijk van dialyse of transplantatie om in leven te blijven. Transplantatie is vaak de beste behandeling, maar niet voor iedereen mogelijk. Bovendien is er nog steeds een groot tekort aan donornieren. Meer dan 6.000 mensen zijn afhankelijk van dialyse.

De Nierstichting zet alles op alles om ervoor te zorgen dat mensen met een nierziekte in leven blijven en ook écht kunnen blijven leven. De impact van een nierziekte is enorm. Daarom werken we aan concrete oplossingen die nierschade voorkomen, de genezing van nierziekten dichterbij brengen en nierziekten draaglijker maken. Dat doen wij niet alleen. Maar samen met patiënten, onderzoekers, professionals, donateurs, bedrijven, vrijwilligers en vele anderen.

De Nierstichting investeert al meer dan 50 jaar in baanbrekend wetenschappelijk onderzoek naar nierschade en nierziekten. Daardoor is de infrastructuur sterk, het nieronderzoek in Nederland van topniveau en levert dit een bijdrage aan innovatie en kwaliteit van zorg voor nierpatiënten.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid
  • 30—37.5 uur per week
  • max. €4527 per maand
  • Universitair
  • SP Programmamedewerker onderzoek

Werkgever

Locatie

Groot Hertoginnelaan 34, 1405 EE, Bussum

Bekijk op Google Maps

Interesting for you