Lector Crossmedia

Lector Crossmedia

Geplaatst Deadline Locatie
12 apr 12 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 mei 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Vanwege het aanstaande vertrek van de huidige lector, is de Hogeschool van Amsterdam (HvA) voor het Kenniscentrum van de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie (FDMCI) op zoek naar een Lector Crossmedia.

De functie

Als lector van het lectoraat Crossmedia stel je samen met een team van onderzoekers en docenten de onderzoeksagenda van het lectoraat op. Dit doe je in nauwe samenwerking met partners in het werkveld en de FDMCI-opleidingen, waaronder Creative Business en Communicatie. Je breidt de onderzoeksportefeuille van het lectoraat uit en gaat diverse samenwerkingsverbanden aan, zowel binnen als buiten de HvA. Je houdt je tevens bezig met de professionalisering van docenten. Het onderzoek bedient drie velden: het onderwijs van de faculteit, de beroepspraktijk en de academische wereld.

Het onderzoeksgebied

Door digitalisering is de invloed van de media op de samenleving veel groter geworden. Dit roept de vraag op hoe mensen - in online en fysieke omgevingen - zich met en middels media verbinden: met elkaar, aan organisaties en aan andere collectieve entiteiten. In deze omgevingen staat het vertellen van verhalen centraal, evenals de ontwikkeling van media en (informatie)technologie, het analyseren en duiden van data, en de daarbij horende ethische aspecten. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de maatschappij, het werkveld, en de mens als in al zijn rollen?

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Wie zoeken we

Je bent een gezaghebbend onderzoeker in bijvoorbeeld Mediastudies, Communicatiewetenschappen of Psychologie. Tevens ben je gepromoveerd op een thema dat goed aansluit op het onderzoeksgebied van het lectoraat. Je hebt een aantoonbaar en relevant trackrecord, met zowel academische publicaties als werkervaring in de beroepspraktijk. Ook heb je ervaring met het binnenhalen van subsidies en een breed netwerk binnen de relevante vakgebieden.

Als lector werk je nauw samen met het managementteam van de faculteit en (hoofd)docenten van met name de opleidingen Creative Business en Communicatie. Je draagt actief bij aan de verbinding tussen onderzoek en onderwijs, het ontwikkelen van nieuwe kennis, professionalisering van docenten en het versterken van onderzoeksvaardigheden van studenten. De onderzoeksgroep is zich aan het ontwikkelen tot een zelforganiserend team en zoekt een lector wiens leiderschapsstijl daarbij past.

Daarnaast heeft zij of hij:

  • het vermogen om de onderzoeksgroep te inspireren en het lectorschap vorm te geven vanuit een flexibele, motiverende en ondersteunende leiderschapsstijl;
  • uitstekende verbindende en representatieve vaardigheden om sterke connecties binnen en buiten de faculteit op te bouwen, en het onderzoek van het lectoraat uit te dragen;
  • ervaring in toegepast onderzoek en het vermogen om vragen en behoeften uit het onderwijs en werkveld te herkennen, en deze om te zetten in onderzoeksprojecten;
  • aantoonbare ervaring met de acquisitie van onderzoeksgelden;
  • een visie op de verbinding tussen onderzoek en onderwijs;
  • het vermogen om studenten en docenten te inspireren en hen te betrekken bij onderzoeksprojecten;
  • affiniteit met onderzoek naar retail, cultureel erfgoed, events en de media-industrie;
  • een uitgebreid netwerk.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden

Na de eerste benoemingstermijn van vier jaar is er uitzicht op een vaste benoeming. Omzetting in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd geschiedt op basis van de voorwaarden van de cao hbo (artikel D-3 cao hbo). De werkzaamheden maken deel uit de organieke functie van Lector 2. Er is een mogelijkheid om in de toekomst door te groeien naar Lector 1. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 15 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 7,144- bruto per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding, expertise en ervaring.

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA (via de HvA Academie) uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden, en worden medewerkers gestimuleerd om zich continu verder te professionaliseren.

De Hogeschool van Amsterdam is een diverse en inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen voor de kennisinstelling en de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de inwoners van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen.

Afdeling

Lectoraat Crossmedia

Het lectoraat Crossmedia doet toegepast, empirisch onderzoek naar deze gemedialiseerde verbintenissen en kijkt daarbij naar de commerciële, culturele en maatschappelijke waarden die hierin ontstaan. De ervaring van de (eind)gebruiker staat steeds centraal. Het lectoraat beschouwt media als een samenspel tussen content, technologie en gebruiker. Zo zijn er bijvoorbeeld onderzoeken over:

  • De invloed van interactieve schermen in winkeletalages op impulsaankopen.
  • De bijdrage van augmented reality in musea aan de bezoekersbeleving.
  • De invloed van medialisering op de livebeleving van events.

De onderzoeksgroep kent daarnaast een sterke verankering in datascience, design research, retail en cultureel erfgoed. Meer voorbeelden van onderzoeksprojecten zijn te vinden op www.hva.nl/crossmedia.

Het team bestaat uit zes onderzoekers. Daarnaast zijn verschillende docenten uit de opleidingen betrokken.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
  • 24—32 uur per week
  • max. €7144 per maand
  • Gepromoveerd
  • SP Lector Crossmedia

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Weesperzijde 190, 1097 DZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you