Hogeschool Windesheim

Hogeschool Windesheim

Geplaatst Deadline Locatie
19 apr 12 mei Almere

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 mei 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Docent Recht - 24 tot 40 uur - Almere
Afdeling: Flevoland Groep Law

Functieomschrijving

Ben je een ervaren enthousiaste allround jurist met affiniteit op het gebied van insolventierecht, privaatrecht of publiekrecht? Ga jij het verschil maken in het coachen en begeleiden van jongvolwassenen en wil je docent worden of ben je al docent? Dan zoeken we jou!

HBO-Rechten is sterk aan het groeien en wij zijn opzoek naar meerdere collega’s! Met jouw enthousiasme voor het vak weet je studenten te inspireren. Je helpt hen hun zelfvertrouwen te vergroten en de brug te slaan tussen theorie en praktijk.

Als docent Recht heb je een sleutelrol in de opleiding en begeleiding van onze studenten. Je zet jouw specifieke kennis en professionele ervaring in voor verschillende modules en ben je breed inzetbaar.
Je bent een jurist, die houdt van samenwerken, verbeteren en vernieuwen. Samen met collega’s ontwikkel en voer je onderwijsmodules en leeropdrachten uit. In ons nieuwe onderwijsconcept, combineer je de rollen van specialist, trainer en coach. Er zijn veel momenten waarin je als docent formeel en informeel met een student in gesprek bent. In je rol als coach faciliteer je het proces waarin de student niet alleen veel leert over zijn of haar toekomstige rol in het werkveld, maar ook in het ontdekken van zijn of haar eigen talenten en het reflecteren daarop.

Als docent ben je betrokken bij de student en het team en kunt een plezierige en innovatieve leeromgeving creëren waarin studenten zich optimaal kunnen ontwikkelen. Je bent en blijft goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het vakgebied en van de ontwikkelingen in het hoger onderwijs.

Benieuwd wat een collega vertelt over de opleiding en haar werk? Kijk deze korte film https://youtu.be/NHhkB8iXX3c

Je maakt deel uit van een ambitieus en gedreven team, waarin 8 collega’s van diverse leeftijden en met diverse achtergronden vertegenwoordigd zijn. Binnen het team heerst een informele en constructieve sfeer. Samen met 8 collega’s hebben wij in een korte tijd een gedegen opleiding neergezet en krijgen wij aankomend schooljaar de eerste afstudeerders.

Specificaties

Hogeschool Windesheim

Functie-eisen

Je expertise
Beschik je over een stevige dosis zelfvertrouwen, kun je jouw grenzen aangeven en weet je prioriteiten te stellen? Ben je goed in timemanagement en kun je de juiste keuzes maken tijdens drukkere periodes? Herken jij je daarnaast in onderstaande punten?

  • Een afgeronde WO-studie op het terrein van Nederlands Recht;
  • Kennis en ervaring in de juridische beroepspraktijk van het recht en affiniteit op het gebied van insolventierecht, privaatrecht of publiekrecht;
  • Je hebt recente ervaring met het geven van (hbo)-onderwijs of als trainer/coach;
  • Ervaring of affiniteit met het doen van onderzoek binnen een juridische context vanwege de comakerships;
  • Je kunt in teamverband werken en hebt gevoel voor relationele verhoudingen;
  • Je bent in staat om een netwerk op te bouwen binnen en buiten de organisatie;
  • Je beschikt over accurate, ondernemende, innovatieve instelling;
  • Je bent bereid je te kwalificeren op didactische aspecten (Dipro en BKE).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Wat wij bieden
Bij Windesheim zit je goed als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling en arbeidsvoorwaarden en regelingen, zoals een eindejaarsuitkering, 53 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband, volledige reiskostenvergoeding voor de trein of bus, een verlofregeling en een sportvergoeding.

Wij bieden een uitdagende functie voor de duur van 2 jaar met uitzicht op een vast dienstverband per 15 augustus 2019.

De functie valt onder de standaard functiekarakteristiek van hogeschooldocent a.
Afhankelijk van jouw opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband tussen de €3560,- en €4892 (conform schaal 11 van de cao hbo).

Werkgever

Hogeschool Windesheim biedt iedereen die het in z’n mars heeft, de kans om hoger onderwijs te volgen. Dat doen we in samenspraak met bedrijven en instellingen uit de regio’s rond Zwolle en Flevoland. We bieden jongeren en professionals een eigen leerroute zodat je je ontwikkelt op het (vak)gebied dat bij je past. We hebben oog voor elkaar en zijn betrokken bij de samenleving. Wij durven te vernieuwen en het bestaande ter discussie te stellen. Samen zijn we nieuwsgierig hoe het beter kan. Wij delen onze kennis en zijn gericht op samenwerken.

Onze medewerkers waarderen de persoonlijke aandacht die er voor hen is en de diversiteit en de levendige omgeving dankzij de studenten. Zij waarderen hun werk bij Windesheim gemiddeld met een cijfer 7,5. Onze vestiging in Almere staat middenin het bruisende centrum van Almere.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Juridisch personeel
  • Economie; Recht
  • 24—40 uur per week
  • €3560—€4892 per maand
  • Universitair
  • AT Docent Recht

Werkgever

Hogeschool Windesheim

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hospitaaldreef 5, 1315 RC, Almere

Bekijk op Google Maps

Interesting for you