Lector Leren in de Leergemeenschap

Lector Leren in de Leergemeenschap

Geplaatst Deadline Locatie
24 mei 11 jun Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 jun 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor ons nieuwe lectoraat, Leren in de leergemeenschap, zijn wij op zoek naar een Lector Leren in de Leergemeenschap

Functieomschrijving

Plaats in de organisatie

Je wordt verantwoordelijk voor het lectoraat Leren in de Leergemeenschap. Dit lectoraat is, samen met het lectoraat Talent Development in Higher Education and Society gepositioneerd naast het Hanze Honours College (HHC) van onze hogeschool. Je legt verantwoording af aan een breed samengestelde stuurgroep.

Leeropdracht

In opdracht van het College van Bestuur ga je leidinggeven aan de uitvoering van het onderzoeksprogramma naar de professionele leergemeenschap, waarin de agency van de deelnemers (studenten, docentonderzoekers en werkveldpartners) centraal staat. De focus ligt in de eerste vier jaar op het onderzoek naar leeropbrengsten en inrichting van het leerproces in multidisciplinaire innovatiewerkplaatsen en talentprogramma’s. Je levert een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de leeromgeving, verzilvert nieuwe kennis en bent gesprekspartner voor docentonderzoekers, studenten, collega-lectoren, opleidingsmanagers. Wetenschappelijk en beroepsgericht publiceren, schrijven van grants én het creëren van research-based nieuwe onderwijs producten in co-creatie vinden we belangrijk, naast presentaties en advies. Je doet dit op basis van je ruime expertise, nieuw onderzoek én vanuit je verbindende kwaliteiten.

Specificaties

Hanze

Functie-eisen

Wat wij vragen

Om de doelen van het lectoraat te kunnen verwezenlijken, vragen wij van de toekomstige lector de volgende kennis, ervaring en kwaliteiten:

  • Gepromoveerd op een onderwerp passend bij de lectoraatsopdracht en bewezen wetenschappelijke kwalificaties waaronder een sterke publicatielijst;
  • actuele kennis van en ervaring met onderzoek en ontwikkelingen in het hoger onderwijs;
  • expertise in interdisciplinair onderzoek dat een brug slaat tussen verschillende stakeholders;
  • aantoonbare ervaring met ontwikkelen, coördineren en begeleiden van onderzoek, inclusief promotieonderzoek binnen het hoger beroepsonderwijs en het verwerven van financiering hiervoor;
  • ervaring in het creatief vertalen van onderzoeksresultaten zowel naar de wetenschap als de praktijk, bij voorkeur in co-creatie;
  • een relevant (inter) nationaal netwerk dat je inzet om het veld en onderzoekers te ontwikkelen;
  • kennis van en ervaring met het schrijven van subsidie aanvragen;
  • samenwerkingservaring met studenten, docenten en externe stakeholders en affiniteit met docentprofessionalisering;
  • aantoonbare ervaring met een breed arsenaal van methoden en technieken voor praktijkgericht onderzoek, inclusief het begeleiden van docenten hierin;
  • een goed oog voor het vertalen van de uitkomsten van onderzoek naar verbeteringen van het leerproces in de leergemeenschap en vergroten van de leeropbrengst. Daarbij wordt in het bijzonder aandacht gevraagd om de opgedane kennis in de eigen organisatie te benutten;
  • je bent een initiator, pionier, ondernemend, daadkrachtig, inspirerend, kwaliteitsbewust en staat open voor nieuwe ontwikkelingen.

Wie wij zoeken

Je bent in staat leiding te geven aan een onderzoeksgroep (kenniskring) en hebt plezier en ervaring in het multidisciplinair samenwerken. Je bent goed in netwerken, een echte verbinder en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je hebt een goede beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal, zowel in woord als geschrift. Je bent in staat zorgvuldig te werken in complexe situaties, ook onder hoge tijdsdruk, bent ondernemend, pragmatisch en organisatiesensitief.

Arbeidsvoorwaarden

Wat wij bieden

Wil jij de mogelijkheid krijgen om je vak te vernieuwen en een bijdrage te leveren aan de innovatie van het onderwijs en de professionalisering van docenten in een ambitieuze disciplinaire onderzoekomgeving ? Wij bieden hiervoor een ambitieuze multidisciplinaire onderzoekomgeving waarin je kunt samenwerken met lectoren, onderzoekers, docenten en studenten uit verschillende disciplines.

Wij bieden je een tijdelijke een aanstelling met een omvang van 0,8 fte, uitgaande van een lectoraatsperiode van 4 jaar, in de functie van Lector A (Schaal 15). Het salaris bedraagt, conform cao-hbo, minimaal € 5.219,- en maximaal € 7.284,- bruto per maand bij een volledige aanstelling.

De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren.

Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

Afdeling

Leergemeenschap van de Hanzehogeschool Groningen (HG)

In de leergemeenschap van de Hanzehogeschool Groningen (HG) worden onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk met elkaar vervlochten. Studenten, docenten en werkveldpartners leren voortdurend met en van elkaar door samen te werken aan complexe praktijkproblemen. Onze strategische koers is om de leergemeenschap verder te ontwikkelen door onderzoek, ook van de eigen onderwijspraktijk. Om deze ambitie kracht bij te zetten starten wij met een nieuw lectoraat Leren in de leergemeenschap. Dit lectoraat gaat zich richten op de optimalisering van het leerproces in de leergemeenschap.

Wetenschappelijk publiceren, schrijven van grants én het creëren research-based nieuwe onderwijsproducten in co-creatie vormen vinden we belangrijk.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 32 uur per week
  • €5219—€7284 per maand
  • Gepromoveerd
  • SP V19.0057

Locatie

Zernikeplein 7, 9747 AS, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you