Senior Onderzoeker/Projectleider Eiwittechnologie

Senior Onderzoeker/Projectleider Eiwittechnologie

Geplaatst Deadline Locatie
3 jun 24 jun Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 jun 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb jij een passie voor de eiwittransitie, en wil je werken met gelijkgestemde collega's om impact te creëren? Wij zoeken een enthousiaste en ondernemende senior onderzoeker / projectleider met uitgebreide kennis op het gebied van duurzame eiwitten, die bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van dit werkveld.

Wageningen Food & Biobased Research, onderdeel van Wageningen University & Research, biedt jou een uitdagende en marktgerichte omgeving waar gemotiveerde wetenschappelijke professionals onderzoek uitvoeren voor bedrijven, overheid en kennisinstellingen. De Food Technology groep ontwikkelt kennis en technologie voor de levensmiddelenindustrie en maakt deze praktisch toepasbaar. Voorbeelden hiervan zijn ons onderzoek aan vleesvervangers op basis van plantaardige eiwitten en de ontwikkeling van milde, duurzame scheidings- en conserveringstechnologieën. Als senior onderzoeker / projectleider ben je verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het werkveld duurzame eiwitten, onder andere door:
  • Het leiden en uitvoeren van mulit-disciplinaire, multi-partner, toegepast-wetenschappelijke onderzoeksprojecten;
  • Het analyseren en samenvatten van onderzoeksresultaten in rapporten, publicaties en presentaties voor onze klanten;
  • De ontwikkeling van kennis over eiwitfunctionaliteit en de relatie met b.v. productsamenstelling, ingrediënt-interacties, extractie- en verwerkingstechnologieën;
  • Het opbouwen en onderhouden van een effectief nationaal en internationaal netwerk, en dit benutten voor het verwerven van nieuwe onderzoeksprojecten en samenwerkingsverbanden;
  • Bij te dragen aan het strategisch plan van Wageningen Food & Biobased Research op het onderwerp duurzame eiwitvoorziening.
Wij verwachten dat je enthousiast bent, boordevol slimme, innovatieve ideeën zit en in staat bent deze met je collega's uit te werken tot concrete projectplannen die vervolgens in samenwerking met industriële partners in de praktijk worden gerealiseerd.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • Een ambitieuze collega met overtuigingskracht en senioriteit; een kwaliteitsbewuste zelfstarter met de vaardigheden en ambitie om een leidende wetenschapper te worden in het domein van duurzame eiwitten;
  • Een academische graad in de Biochemie, Fysische Chemie, Voedselwetenschapen of Chemische Technologie, bewezen track-record in een R&D-omgeving is een vereiste; industriële ervaring is een pre;
  • Domeinkennis op het gebied van nieuwe eiwitbronnen, bioraffinage-technieken, eiwitextractie, functionele eigenschappen van eiwitten en/of productformulering en textureringstechnologie;
  • Ervaring met het opzetten, acquireren, uitvoeren en managen van complexe (toegepast-wetenschappelijke) onderzoeksprojecten;
  • Uitstekende communicatievaardigheden en een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Engels; Nederlands is een pre.
Je bent in staat om grote en complexe projecten te leiden, waarvoor naast je wetenschappelijke kennis ook competenties als organiserend-vermogen, samenwerking en ontwikkeling van collega's vereist zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie, met afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris en een arbeidstijd van maximaal 36 uur per week. Het dienstverband is in eerste instantie een jaar, met mogelijkheid tot verlenging of een vast contract.

Daarnaast bieden wij:
  • 8% vakantietoeslag;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 3%;
  • uitstekende opleidingsmogelijkheden en secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • flexibele werktijden en verlofopname, in overleg vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP;
  • de mogelijkheid om verlof bij te kopen en goede aanvullende verlofregelingen;
  • de mogelijkheid om maximaal 40 uur per week te werken en zo maximaal 204 compensatie uren per jaar op te bouwen;
  • een keuzemodel om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen, zoals een fietsplan;
  • een levendige werkplek op de Wageningen Campus, waar je gemakkelijk contacten legt en waar veel activiteiten plaatsvinden. En waar zowel het onderwijs, het onderzoek als het bedrijfsleven is vertegenwoordigd;
  • gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten tegen een geringe vergoeding.
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving.
Wij bieden een veelzijdige baan in een internationale omgeving met gevarieerde werkzaamheden in een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen Food & Biobased Research ontwikkelt kennis en technologieën die bedrijven, overheden en andere onderzoeksorganisaties helpen bij het vinden van innovatieve oplossingen voor een gezondere, duurzame en welvarende wereld. Samen met onze klanten ontwikkelen we gezond en smakelijk voedsel, duurzame voedselketens, en 'groene' alternatieven voor producten die nu uit schaarse fossiele brandstoffen worden geproduceerd. Dit doen we vanuit onze kennis over de gehele keten, van grondstof tot verwerking en eindproduct.

We leggen slimme verbindingen tussen diverse vakgebieden, zodat complexe vraagstukken vanuit verschillende perspectieven worden bekeken. Met intelligente analyses en nuchtere inventiviteit vinden wij oplossingen voor deze vraagstukken. No-nonsense, vol energie en met een nieuwsgierige blik. We onderzoeken en ontwikkelen in alle stadia: van lab- tot pilot-schaal, van eerste idee tot productieproces en daadwerkelijke producten van onze klanten. We hebben direct toegang tot de laatste wetenschappelijke inzichten en weten wat er technologisch allemaal kan. Iedere dag weer spannen we ons in om samen met nationale en internationale bedrijven, overheden en andere kennisinstituten te komen tot innovatieve oplossingen; voor nu en in de toekomst.

Wageningen Food & Biobased Research is één van de Contract Research Organisaties van Wageningen University & Research met de missie 'to explore the potential of nature to improve the quality of life'. Met ongeveer 30 vestigingen, 5.000 medewerkers en 10.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Wil je hier ook je dagelijks werk van maken? Bij ons krijg je daar de ruimte voor.

Kijk voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research op http://www.wageningenur.nl/nl/Werken-bij.htm.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Voeding
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • 513510

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you