QME (Qualified Medical Engineer) in opleiding bij UM-MUMC

QME (Qualified Medical Engineer) in opleiding bij UM-MUMC

Geplaatst Deadline Locatie
4 jun 26 jul Eindhoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 jul 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De School of Medical Physics and Engineering Eindhoven van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zoekt samen met de afdeling Orthopedie van Maastricht Universitair Medisch Centrum (UM/MUMC+) en de vakgroep Control Systems Technology van de TU/e een Qualified Medical Engineering in opleiding.

Functieomschrijving

Qualified Medical Engineer

Een Qualified Medical Engineer (QME) is een academisch geschoolde technologie professional die werkt in een technologisch complexe zorgomgeving met veel verschillende belangen. De QME ondersteunt zorgprofessionals in het robuust en veilig introduceren van nieuwe (geavanceerde) technologieën in de dagelijkse zorg. Hierbij gaat de QME uit van een (technologische) vraag uit de dagelijkse praktijk. Via een inventarisatie van behoefte en mogelijkheden komt hij/zij tot een duidelijke specificatie van de mogelijkheden. Vervolgens ontwikkelt de QME de verbetering, voert haar in de praktijk in, waarbij nazorg een belangrijk aspect is om een goede inbedding te realiseren. Het belangrijkste aspect van de verbetering is daarbij niet hoe 'revolutionair' de verbetering is, maar vooral de robuustheid: het werkt en de zorgverleners en patiënten zijn er echt mee geholpen.


De opleiding

Gestationeerd in het MUMC+ volgt de kandidaat een tweejarige post-master ontwerpersopleiding. SMPE/e verzorgt de opleiding vanuit Eindhoven in de vorm van cursussen, workshops en trainingen die door case studies in het MUMC+ worden getoetst. Daarnaast wordt volop klinisch-technologische ervaring opgedaan tijdens een ontwerpproject in het MUMC+. Hierbij wordt de kandidaat intensief begeleid door deskundigen uit het MUMC+ en TU/e. De QME i.o. zal binnen de vakgroep Orthopedie (MUMC+) en vanuit de vakgroep Control Systems Technology (TU/e) begeleid worden.

MUMC+
Onder de noemer 'Maastricht UMC+' vormen het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) en de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht (UM) sinds 2008 samen het achtste universitair medisch centrum van Nederland. Het Maastricht UMC+ heeft drie kerntaken: patiëntenzorg, onderwijs & opleiding en onderzoek. Daarnaast legt de organisatie zich uitdrukkelijk toe op gezondheidspreventie, het vaststellen van risicofactoren en vroege diagnostiek. Vandaar de '+' in de naam. Maastricht neemt daarmee een bijzondere plek in. Kenmerkend zijn ook de integratie van onderzoek, onderwijs, public health en patiëntenzorg. Door een verbinding van gespecialiseerde patiëntenzorg en onderzoek zijn ketens van zorg en onderzoek gevormd, de ZKO's (ZKO staat voor Ketens van zorg en onderzoek/onderwijs). Op dit moment zijn er vier van zulke ketens ingericht, gericht op de strategische speerpunten van de organisatie; cardiovasculaire ziekten, chronische ziekten, oncologie en geestelijke gezondheidszorg & neurowetenschappen.
De Universiteit Maastricht (UM) is de meest internationale universiteit van Nederland en is met haar 16.300 studenten en 4.300 medewerkers nog steeds groeiende. De universiteit onderscheidt zich door haar innovatieve onderwijsmodel, internationale karakter en multidisciplinaire benadering van onderzoek en onderwijs. Dankzij de hoge kwaliteit van het onderzoek en onderwijs, maar ook een sterke maatschappelijke oriëntatie, heeft de universiteit in haar korte bestaan een solide reputatie opgebouwd. Ze wordt tot de beste jonge universiteiten ter wereld gerekend.

QME ontwerpopdracht
De afdeling Orthopedie van het MUMC+ ontwikkelt samen met de TU/e en DSM Biomedical een niet-resorbeerbaar kunststof implantaat voor de behandeling van focale kraakbeendefecten van de knie binnen het publiek-privaat onderzoeksinstituut Chemelot InSciTe (https://www.chemelot-inscite.com/en/project/sycap). Naast de ontwikkeling en preklinische evaluatie van het implantaat dient ook de chirurgische procedure ontwikkeld te worden.
Hiervoor dient een preoperatief plan (exacte positie en plaatsingshoek) te worden gemaakt op basis van MRI-beelden om een vloeiende overgang tussen het implantaat en het omliggende kraakbeen te garanderen. Het implantaat dient met een afwijking van <5° t.o.v. het preoperatief plan geplaatst te worden in de knie. Het doel van deze ontwerpopdracht is om een augmented-reality gebaseerd chirurgisch navigatiesysteem te ontwikkelen om deze nauwkeurigheidseis te kunnen behalen en om een minimaal-invasieve procedure mogelijk te maken. Het implantaat zal worden gefixeerd in het bot door middel van een klempassing in een geboord gat. De chirurg dient met het navigatiesysteem gestuurd te worden tijdens het boren van het gat. Voor dit project zal hardware-ondersteuning geleverd worden door i-Med Technologies (https://www.i-medtech.nl/) en IDEE Maastricht.

Specificaties

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Functie-eisen

Functie-eisen

Wij zoeken een gemotiveerde en ambitieuze, academisch opgeleide ingenieur/technoloog (MSc of vergelijkbaar) met, bij voorkeur, ervaring met mechatronica. Overige gewenste eigenschappen en vaardigheden van de QME i.o.:
  • heeft aantoonbare affiniteit met (medische) technologie, mechatronica, augmented-reality, software-programmeren e.d.;
  • zoekt zaken zelfstandig uit en zoekt ondersteuning indien dit nodig is;
  • kan goed samenwerken en heeft uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden: je werkt in een complexe omgeving waarin diverse partijen een bijdrage (willen) leveren aan zorg. Aan jou de taak om verbinding te leggen, de vraag helder te krijgen en de partijen mee te nemen in het proces;
  • is ondernemend: je wacht niet af, maar neemt initiatief. Je bent gedreven en resultaatgericht;
  • bezit leiderschapskwaliteiten: zij/hij zorgt ervoor dat partijen gemotiveerd raken en blijven, stuurt aan waar nodig en neemt ze mee in het (verander)proces totdat het resultaat is behaald;
  • geïnteresseerd in doelgericht, projectmatig werken: de opdrachten kenmerken zich door een projectmatige aanpak met een tijdelijk karakter;
  • is geïnteresseerd in technologische toepassingen in de zorg en wil zich verder professionaliseren tot Qualified Medical Engineer (PDEng);
  • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift  (moedertaal/niveau C1,C2).

Potentiële kandidaten met enige jaren relevante werkervaring zijn eveneens van harte welkom om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Het MUMC+ biedt de kandidaat een tijdelijke fulltime aanstelling voor twee jaar aan als 'junior onderzoeker'. Aanvang opleiding en aanstelling is per 1 september 2019.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Techniek / laboratorium
  • Techniek
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • V50.3945

Werkgever

Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Rondom 70, 5612 AP, Eindhoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you